Snelle kippensoep met gember



Vorige maand had ik een behoorlijke zieke vent in huis, die in weinig trek had. Behalve dan deze snelle kippensoep, die ik uit de losse pols maakte. En ja, die kun je met zelfgemaakte kippenbouillon maken, maar soms heb ook ik daar geen tijd of zin in.

Het resultaat is er ook niet minder van en we aten ‘daarna, weer in goede gezondheid, ook weer regelmatig. Een recept om te bewaren dus!

Kippensoep met gember Smulpaapje

Snelle kippensoep voor 4-6 personen

1el neutrale olie
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
duimgroot stuk verse gember, geschild en geraspt
1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
1 kipfilet van ongeveer 175g, in reepjes (
1 zak fijne soepgroente (á 200g)
1 paprika, in blokjes
zout en peper
sap van ½ limoen
optioneel: chiliflakes voor wat extra pit

Snelle kippensoep met gember

Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember ongeveer 5 minuten zachtjes aan. Dan de kipfilet en paprika erbij en een minuutje meebakken. Voeg dan de basissoep + aangegeven hoeveelheid water toe, als ook de soepgroente. Laat pruttelen tot de kip en groente gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en limoen (en eventueel de chili) en serveer.

Gepubliceerd op 10 januari 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.