Snelle kippensoep met gember
Deze snelle kippensoep met gember is niet alleen snel klaar, maar ook super goed voor je. Misschien wel het lekkerste soeprecept dat er is… Ik maakte het voor eerst toen mijn lieve vent ziek was en weinig trek had.
Behalve dan in deze snelle kippensoep, die ik uit de losse pols maakte. Die kun je natuurlijk ook met zelfgemaakte kippenbouillon maken, maar soms is het gemak van een kippenbouillon uit pot ook prima.
Het resultaat is er ook niet minder van. We aten deze kippensoep daarna, weer in goede gezondheid, met regelmaat. Een recept om te bewaren dus!
Voor een grote pan
- 1el neutrale olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- duimgroot stuk verse gember, geschild en geraspt
- 1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
- 1 kipfilet van ongeveer 175g, in reepjes (optioneel)
- 2 zakken fijne soepgroente (á 200g)
- 1 paprika, in blokjes
- zout en peper
- sap van ½ limoen
- optioneel: chiliflakes voor wat extra pit
Snelle kippensoep met gember
Voor je snelle kippensoep begin je met het verwarmen van de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember ongeveer 5 minuten zachtjes aan. Dan de kipfilet en paprika erbij en een minuutje meebakken.
Voeg dan de basissoep + aangegeven hoeveelheid water toe, als ook de soepgroente. Laat pruttelen tot de kip en groente gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en limoen (en eventueel de chili) en serveer.
Gepubliceerd op 20 maart 2022