Weekmenu #44



De nazomer zit erop. Hoewel dat qua weer natuurlijk jammer is, biedt het ook wel weer de gelegenheid om heel veel lekker comfortfood te koken. Gerechten die je in een grote pan op tafel zet en waar je met het hele gezin van geniet.

Deze week dan ook een lekkere stoofschotel, goed gevulde maaltijdsoepen maar ook lekkere snelle pasta’s en natuurlijk iets lekkers voor in het weekend. Het nieuwe Smulpaapje weekmenu staat voor je klaar!

Maandag           Mexicaans stoofvlees met chilibonen
Dit is zo’n slowfood gerecht dat je in het weekend al klaarmaakt waardoor het op maandag eigenlijk alleen maar nóg lekkerder is.

Dinsdag              Gnocchi met spinazieroomsaus
Gebruik je kant & klare gnocchi, dan zit je vandaag in een mum van tijd aan tafel

Woensdag         Maaltijdsoep met savooiekool & bonen
Een rijk gevulde maaltijdsoep waar echt alles in zit waar je blij van wordt!

Donderdag        Stamppot bloemkool
In nog geen half uur aan tafel, met dit onverwachte stamppotje

Vrijdag                Noodles met spitskool, shitake & homemade roerbaksaus
Fast food Friday zit ‘m vandaag vooral in het feit dat je in nog geen kwartier aan tafel zit om te genieten van een heerlijke roerbak met zelfgemaakte roerbaksaus. Wat wil je nog meer?

Weekendtip      Vijgencake
Verse vijgen zijn nog heel even verkrijgbaar, dus pak dat moment en maak dit week deze heerlijke cake

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

350g stoofvlees (ik gebruikte riblap), in blokjes
1 teen knoflook
1 ui
1el neutrale olie (olijfolie of zonnebloemolie)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 blik San Marzanotomaten (met sap)
1el tomatenpuree
1el bloem
2 blikken chilibonen à 400g (AH)
½ gele en ½ rode paprika
50g chocola (liefst 70% cacao)

Dinsdag

2x 400g kant en klare gnocchi
400g spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas
150ml creme fraiche
vers gemalen zwarte peper
2 handjes geraspte kaas

Woensdag

1 ui
2 paprika’s
1el olie
350g boerensoepgroente
2 tenen knoflook
½ savooiekool
1 pot rundvleesfond (380ml) + 1 pot water
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik cannellinibonen (310g)
300g rundergehakt
150g pasta, naar keuze
zout, peper
½ citroen

Donderdag

1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort
1 prei
150g Italiaanse salami
1-2el bieslook
versgemalen zwarte peper

Vrijdag

125ml sojasaus (ik gebruikte Kikkoman, minder zout)
125ml kippenbouillon
125ml Japanse rijstwijn
1-2tl sambal
40g suiker
sap van 1 limoen
1el sesamolie
2el maizena
100g shitake
100g kastanjechampignons
400g spitskool
150g wortel
1teen knoflook
2cm verse gember
125g taugé
200g rijst noodles (of andere noodles naar keuze)
2el fijngesneden verse munt
100g pinda’s, grof gehakt

Weekendtip

6 grote rijpe vijgen
125ml maple syrup
55g zachte boter
2 eieren
125g roggemeel
125g bloem
2tl bakpoeder
1tl kaneel
½ tl gember
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl bakingsoda
½ tl zout

 

Gepubliceerd op 31 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.