Maaltijdsoep met savooiekool, pasta & gehaktballetjes
Een rijk gevulde maaltijdsoep, waar echt alles in zit waar je in de winter blij van wordt. Lekker veel groente, romige cannellini bonen en lekkere gehaktballetjes.
Je maakt hiermee meer dan genoeg voor 2 dagen, maar hij laat zich ook geweldig invriezen!
Voor minstens 6 grote kommen soep
1 ui, gesnipperd
2 paprika’s, in blokjes
1el olie
350g boerensoepgroente
2 tenen knoflook, fijngehakt
½ savooiekool, in reepjes
1 pot rundvleesfond (380ml) + 1 pot water
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik cannellinibonen, uitgelekt (310g)
300g rundergehakt – draai hier kleine balletjes van
150g pasta, naar keuze
zout, peper
sap van ½ citroen
Maaltijdgroentesoep met gehaktballetjes
Verhit de olie in de grootste (soep)pan die je hebt en fruit hier de ui en paprika een paar minuten in aan. Dan de soepgroente en savooiekool erbij, omscheppen en een paar minuten meebakken. Als laatste ook de knoflook nog een minuutje meebakken. Dan de fond, bouillon en het water erbij. Breng aan de kook, doe de bonen, gehaktballetjes en pasta erbij en laat zachtjes koken.
Groentesoep met savooiekool en bonen
Laat de soep zo lang pruttelen als nodig is om de balletjes & pasta gaar te krijgen. Breng tot slot de soep op smaak met zout en peper en het sap van een ½ citroen. Dat laatste maakt écht het verschil! Serveer met geraspte Parmezaanse kaas & knapperig brood.
Gepubliceerd op 12 januari 2017