Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus
Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus. Heerlijke budgetmaaltijd!
Overigens heb ik werkelijk geen idee tot welke Aziatische keuken dit roerbak gerecht behoort, maar we gooien het gewoon maar op fusion koken.
Oftewel, Susan duikt de keuken in met een lading ingrediënten, mikt het een en ander bij elkaar, schrijft het gelukkig op want wat blijkt YUM!
Wil je nou nog verder overtuigd worden, dan kan ik je vertellen dat dit alles slechts in 15 minuten op tafel staat. Hoera!
Voor ruim 4 personen
Voor de zelfgemaakte roerbaksaus
125ml sojasaus
125mlbouillon (groente of kip, maar dan is het gerecht niet meer vegan)
125ml Japanse rijstwijn
1-2tl sambal (begin met 1, er kan evt ook aan tafel nog wat doorheen)
40g suiker
sap van 1 limoen (begin met ½ en proef dan of je er meer bij wilt)
1el sesamolie
2el maizena
Voor de groenteroerbak
100g shitake, in plakjes
100g kastanjechampignons, in plakjes
400g spitskool, fijngesneden
150g wortel, julienne
1 teen knoflook, geraspt
2cm verse gember, geraspt
125g taugé
200g rijst noodles (of andere noodles naar keuze)
2el fijngesneden verse munt
100g pinda’s, grof gehakt
Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus
Begin met de roerbaksaus. Hiervoor meng je alle ingrediënten in een maatbeker goed door elkaar en proef je of je ergens nog de smaak iets wilt bijstellen. Te zuur, iets suiker erbij. Te zoet, dan wat meer limoen. Tot het naar je smaak is. Zet dan even weg en verhit je grootste pan of wok met wat zonnebloemolie. Bereid ook alvast je noodles volgens gebruiksaanwijzing.
Super snelle roerbak met spitskool
Verhit de olie en bak hier 3 minuten de paddenstoelen om en om in aan. Dan de spitskool erbij en op redelijk hoog vuur laten slinken, terwijl je regelmatig omschept. Na 3 minuten gaat de wortel, gember en knoflook erbij. Bak dit nog 2 minuten mee. Voeg nu de roerbaksaus toe. Je hoeft op zich niet álle saus toe te voegen, maar het mag wel. Het is lekker genoeg!
Laat de saus een paar minuten pruttelen en voeg dan de afgegoten en uitgelekte noodles toe. Schep alles goed om, zodat de noodles lekker onder de saus zitten. Garneer met wat fijngesneden verse munt en grof gehakte pinda’s.
Gepubliceerd op 13 januari 2021