Aziatische noodles met spitskool, & shitake en homemade roerbaksaus



Werkelijk geen idee tot welke Aziatische keuken dit echt behoort, maar we gooien het gewoon maar op Fusion koken. Oftwel, Susan duikt de keuken in met een lading ingrediënten, mikt het een en ander bij elkaar, schrijft het gelukkig op want wat blijkt, YUM!

Wil je nou nog verder overtuigd worden, dan kan ik je vertellen dat dit alles slechts in 15 minuten op tafel staat. Hoera!

Noodles spitskool Smulpaapje

Voor ruim 4 personen

Voor de zelfgemaakte roerbaksaus

125ml sojasaus (ik gebruikte Kikkoman, minder zout)
125ml kippenbouillon
125ml Japanse rijstwijn
1-2tl sambal (begin met 1, er kan evt ook aan tafel nog wat doorheen)
40g suiker
sap van 1 limoen (begin met ½ en proef dan of je er meer bij wilt)
1el sesamolie
2el maizena

Voor de groenteroerbak

100g shitake, in plakjes
100g kastanjechampignons, in plakjes
400g spitskool, fijngesneden
150g wortel, julienne
1teen knoflook, geraspt
2cm verse gember, geraspt
125g taugé

200g rijst noodles (of andere noodles naar keuze)
2el fijngesneden verse munt
100g pinda’s, grof gehakt

Roerbaksaus

Meng alle ingrediënten in een maatbeker goed door elkaar en proef of je ergens nog de smaak iets wilt bijstellen. Te zuur, iets suiker erbij. Te zoet, dan wat meer limoen. Tot het naar je smaak is. Zet dan even weg en verhit je grootste pan of wok met wat zonnebloemolie. Bereid ook alvast je noodles volgens gebruiksaanwijzing.

Super snelle roerbak met spitskool, champignons en wortel

Verhit de olie en bak hier 3 minuten de paddenstoelen om en om in aan. Dan de spitskool erbij en op redelijk hoog vuur laten slinken, terwijl je regelmatig omschept. Na 3 minuten gaat de wortel, gember en knoflook erbij. Bak dit nog 2 minuten mee.

Noodles met groente & zelfgemaakte roerbaksaus

Voeg nu de roerbaksaus toe. Je hoeft op zich niet álle saus toe te voegen, maar het mag wel. Het is lekker genoeg! Laat de saus een paar minuten pruttelen en voeg dan de afgegoten en uitgelekte noodles toe. Schep alles goed om, zodat de noodles lekker onder de saus zitten. Garneer met wat fijngesneden verse munt en grof gehakte pinda’s.
 

Gepubliceerd op 22 maart 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.