Mexicaanse stoofvlees met chilibonen



Op Smulpaapje vind je inmiddels al redelijk wat recepten voor chili (met of zonder carne ;-)). Het is een van mijn favoriete gerechten in de winter. In dit gerecht breng ik het beste van al die recepten samen.

Het is wel echt een slow food recept, dus maak ‘wanneer je de tijd hebt en geniet er op drukke dagen van!

Voor 4 personen

350g stoofvlees (ik gebruikte riblap), in blokjes
1 teen knoflook
1 ui
1el neutrale olie (olijfolie of zonnebloemolie)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
1 blik San Marzanotomaten (met sap)
1el tomatenpuree
1el bloem
2 blikken chilibonen á 400g (AH)
½ gele en ½ rode paprika, in blokjes
50g chocola (liefst 70% cacao)

Mexicaans stoofvlees

Zet een grote pan op met wat olie en bestrooi in de tussentijd de blokjes vlees met de kruiden. Zorg dat alles goed bedekt is. Fruit de ui en knoflook een paar minuutjes zacht. Bak daarna het vlees in 5 minuten aan, terwijl je het na een paar minuten omschept. Dan de tomatenpuree een minuutje meebakken, de bloem over het vlees strooien en ook nog even meebakken. Tot slot het blik tomaten erbij, zachtjes aan de kook brengen en zo 1-2 uur laten pruttelen. Het vlees stooft zo langzaam gaar en wordt supermals.

Chili met chocola

Tot slot de chilibonen en paprika erbij. Goed warm laten worden en als allerlaatste de chocola door de saus. Laten smelten, proeven, en eventueel met nog zout en peper op smaak brengen. Serveer met (zelfgemaakte) zachte tortilla’s of wat zilvervliesrijst.

Efficiënt koken

Je kunt het hele recept van tevoren klaar maken en invriezen. Laat het daarvoor goed afkoelen, in bakjes en in de vriezer. Het blijft dan zeker 2-3 maanden goed. Opwarmen doe je door de bakjes ’s ochtends uit de vriezer te halen, rustig te laten ontdooien en de inhoud in een pannetje op laag vuur goed warm te laten worden.

 

Gepubliceerd op 5 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!