Weekmenu #42



Komende week ga je me, als je Koffietijd en/of RTL 5uur Live kijkt, héél veel tegenkomen. Want, naast live in de uitzending maandag 16 oktober, zie je me de gehele herfstvakantie – dagelijks tussen 17u – 18u – met een kort filmpje een recept uit mijn nieuwe boek 'Wat lunchen we vandaag?' maken. Super spannend!

Daarom in dit weekmenu een aantal van de recepten die ik komende week op televisie maak, of varianten daarop. Natuurlijk ook weer inclusief boodschappenlistje!

Maandag           Polentafrietjes met bijgerechten naar keuze
Het meeste van dit gerecht kun je zondag al voorbereiden, dan heb je vandaag je handen vrij om vlees/vis en groente naar keuze erbij te maken.

Dinsdag             Gevulde spinaziepannenkoeken
Gezonde, gevulde pannenkoeken, wie wordt daar nou niet blij van?

Woensdag         Griekse pastasalade
Wat mij betreft kan pastasalade in ieder seizoen, zeker als 'ie zo lekker is als deze Griekse variant

Donderdag        Vietnamse gehaktballetjes & rijst
Het blijft heerlijk om met deze gehaktballetjes op smaakavontuur te gaan!

Vrijdag               Stamppot spruitjes & appel
Dit is een stamppotje waar je ook de grootste spruitjershater mee over de streep krijgt.

Weekendtip      Hartige wafels
Als ontbijt, als hangover-brunch en/of de rest van de wafels in de vriezer bewaren voor de lunchtrommel. Je kunt er álle kanten mee op!

Boodschappenlijstje

Maandag

200g polenta
800ml water
flinke hand geraspte Parmezaanse kaas

Dinsdag

300g verse spinazie
1el olie
300g bloem
3 eieren
400ml melk
3 takjes munt
750g prei
2 grote paprika’s
2el neutrale olie
1 tl paprikapoeder
100g feta
handje pijnboompitten
Optioneel: 200g gare kip

Woensdag

½ potje Kalamata olijven (à 240g)
200g feta (Dodoni)
1 rode paprika
1 komkommer
1 rode ui
250g kleine tomaatjes
1tl gedroogde oregano
De lekkerste (Griekse) olijfolie
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes

Donderdag

500g rundergehakt
75g rode ui
10g koriander
5g munt
5gr lenteui
2 tenen knoflook
5cm verse gember
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie
50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus (minder zout, Kikkoman)
1tl honing
1el vissaus

Vrijdag

1kg kruimige aardappelen
4 goudrenetten
3 klontjes boter + 1 tl kaneel & scheutje maple syrup (of honing)
250g spekblokjes
500g groene spruitjes
350g paarse spruitjes
1tl oregano
sap van ½ citroen
1-2el slagroom
handje cashewnoten, grof gehakt

Weekendtip

45g fijn geraspte Parmezaanse kaas (of gebruik Pecorino, of een andere pittige kaas)
1el fijngesneden verse bieslook
350ml karnemelk
200g zelfrijzend bakmeel
1 ½ tl bakpoeder
1 ei
1el suiker
50ml zonnebloemolie
 

Gepubliceerd op 17 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.