Hartige bacon & egg wafels met Parmezaanse kaas



Als je denkt dat zoete wafels als ontbijt al lekker zijn, dan heb je deze schatjes nog niet gegeten. Zo, zonder enig iets erop, al lekker. Maar oh mijn hemel, maak er een ontbijt- of brunchwafel van en je hebt écht feest op je bord!

Je kunt een kaas naar keuze gebruiken, maar zorg wel dat het een beetje pittige kaas is en dat je ‘heel fijn raspt. Dat is het geheim van de perfecte kaaswafel. Eet smakelijk!

Parmezaanse bacon&egg wafels Smulpaapje

Voor ongeveer 12 wafels

45g fijn geraspte Parmezaanse kaas (of gebruik Pecorino, of een andere pittige kaas)
1el fijngesneden verse bieslook
350ml karnemelk
200g zelfrijzend bakmeel
1 ½ tl bakpoeder
1 ei
1el suiker
50ml zonnebloemolie
snuf zout

verder nodig: wafelijzer – eieren – uitgebakken bacon

Hartige ontbijtwafels

Meng de kaas, bieslook, bakmeel, bakpoeder, suiker en zout in een kom. In een maatbeker gaat de karnemelk en kluts daar het ei in los en voeg de zonnebloemolie toe. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Laat even staan terwijl je je wafelijzer verhit.

Wafelburgers met bacon & eggs

Bak de wafels in je warm wafelijzer, ongeveer in 3-4 minuten, goudbruin en gaar. Haal ze uit het ijzer en laat afkoelen op een rooster, zodat ze ook lekker knapperig kunnen worden. Maak het beslag op en verhit ondertussen een koekenpan, waarin je de bacon – zonder toevoegde olie – knapperig en goudbruin bakt. Tot slot een eitje, sunny side up, bakken.

Bacon & eggs wafels als ontbijt

Leg een wafel op een bord, daarop 2 plakjes bacon en het gebakken eitje. Daarop nog een wafel en je kunt aan tafel! Houd je wafels over? De dag erna even in de broodrooster en ze kunnen ook heerlijk mee in de lunchtrommel met bijvoorbeeld een plakje kaas erop.
 

Gepubliceerd op 5 april 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus