Hartige bacon & egg wafels met Parmezaanse kaas



Als je denkt dat zoete wafels als ontbijt al lekker zijn, dan heb je deze schatjes nog niet gegeten. Zo, zonder enig iets erop, al lekker. Maar oh mijn hemel, maak er een ontbijt- of brunchwafel van en je hebt écht feest op je bord!

Je kunt een kaas naar keuze gebruiken, maar zorg wel dat het een beetje pittige kaas is en dat je ‘heel fijn raspt. Dat is het geheim van de perfecte kaaswafel. Eet smakelijk!

Parmezaanse bacon&egg wafels Smulpaapje

Voor ongeveer 12 wafels

45g fijn geraspte Parmezaanse kaas (of gebruik Pecorino, of een andere pittige kaas)
1el fijngesneden verse bieslook
350ml karnemelk
200g zelfrijzend bakmeel
1 ½ tl bakpoeder
1 ei
1el suiker
50ml zonnebloemolie
snuf zout

verder nodig: wafelijzer – eieren – uitgebakken bacon

Hartige ontbijtwafels

Meng de kaas, bieslook, bakmeel, bakpoeder, suiker en zout in een kom. In een maatbeker gaat de karnemelk en kluts daar het ei in los en voeg de zonnebloemolie toe. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Laat even staan terwijl je je wafelijzer verhit.

Wafelburgers met bacon & eggs

Bak de wafels in je warm wafelijzer, ongeveer in 3-4 minuten, goudbruin en gaar. Haal ze uit het ijzer en laat afkoelen op een rooster, zodat ze ook lekker knapperig kunnen worden. Maak het beslag op en verhit ondertussen een koekenpan, waarin je de bacon – zonder toevoegde olie – knapperig en goudbruin bakt. Tot slot een eitje, sunny side up, bakken.

Bacon & eggs wafels als ontbijt

Leg een wafel op een bord, daarop 2 plakjes bacon en het gebakken eitje. Daarop nog een wafel en je kunt aan tafel! Houd je wafels over? De dag erna even in de broodrooster en ze kunnen ook heerlijk mee in de lunchtrommel met bijvoorbeeld een plakje kaas erop.
 

Gepubliceerd op 5 april 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.