Hartige bacon & egg wafels met Parmezaanse kaas



Als je denkt dat zoete wafels als ontbijt al lekker zijn, dan heb je deze schatjes nog niet gegeten. Zo, zonder enig iets erop, al lekker. Maar oh mijn hemel, maak er een ontbijt- of brunchwafel van en je hebt écht feest op je bord!

Je kunt een kaas naar keuze gebruiken, maar zorg wel dat het een beetje pittige kaas is en dat je ‘heel fijn raspt. Dat is het geheim van de perfecte kaaswafel. Eet smakelijk!

Parmezaanse bacon&egg wafels Smulpaapje

Voor ongeveer 12 wafels

45g fijn geraspte Parmezaanse kaas (of gebruik Pecorino, of een andere pittige kaas)
1el fijngesneden verse bieslook
350ml karnemelk
200g zelfrijzend bakmeel
1 ½ tl bakpoeder
1 ei
1el suiker
50ml zonnebloemolie
snuf zout

verder nodig: wafelijzer – eieren – uitgebakken bacon

Hartige ontbijtwafels

Meng de kaas, bieslook, bakmeel, bakpoeder, suiker en zout in een kom. In een maatbeker gaat de karnemelk en kluts daar het ei in los en voeg de zonnebloemolie toe. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Laat even staan terwijl je je wafelijzer verhit.

Wafelburgers met bacon & eggs

Bak de wafels in je warm wafelijzer, ongeveer in 3-4 minuten, goudbruin en gaar. Haal ze uit het ijzer en laat afkoelen op een rooster, zodat ze ook lekker knapperig kunnen worden. Maak het beslag op en verhit ondertussen een koekenpan, waarin je de bacon – zonder toevoegde olie – knapperig en goudbruin bakt. Tot slot een eitje, sunny side up, bakken.

Bacon & eggs wafels als ontbijt

Leg een wafel op een bord, daarop 2 plakjes bacon en het gebakken eitje. Daarop nog een wafel en je kunt aan tafel! Houd je wafels over? De dag erna even in de broodrooster en ze kunnen ook heerlijk mee in de lunchtrommel met bijvoorbeeld een plakje kaas erop.
 

Gepubliceerd op 5 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.