Hartige bacon & egg wafels met Parmezaanse kaas



Als je denkt dat zoete wafels als ontbijt al lekker zijn, dan heb je deze schatjes nog niet gegeten. Zo, zonder enig iets erop, al lekker. Maar oh mijn hemel, maak er een ontbijt- of brunchwafel van en je hebt écht feest op je bord!

Je kunt een kaas naar keuze gebruiken, maar zorg wel dat het een beetje pittige kaas is en dat je ‘heel fijn raspt. Dat is het geheim van de perfecte kaaswafel. Eet smakelijk!

Parmezaanse bacon&egg wafels Smulpaapje

Voor ongeveer 12 wafels

45g fijn geraspte Parmezaanse kaas (of gebruik Pecorino, of een andere pittige kaas)
1el fijngesneden verse bieslook
350ml karnemelk
200g zelfrijzend bakmeel
1 ½ tl bakpoeder
1 ei
1el suiker
50ml zonnebloemolie
snuf zout

verder nodig: wafelijzer – eieren – uitgebakken bacon

Hartige ontbijtwafels

Meng de kaas, bieslook, bakmeel, bakpoeder, suiker en zout in een kom. In een maatbeker gaat de karnemelk en kluts daar het ei in los en voeg de zonnebloemolie toe. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag. Laat even staan terwijl je je wafelijzer verhit.

Wafelburgers met bacon & eggs

Bak de wafels in je warm wafelijzer, ongeveer in 3-4 minuten, goudbruin en gaar. Haal ze uit het ijzer en laat afkoelen op een rooster, zodat ze ook lekker knapperig kunnen worden. Maak het beslag op en verhit ondertussen een koekenpan, waarin je de bacon – zonder toevoegde olie – knapperig en goudbruin bakt. Tot slot een eitje, sunny side up, bakken.

Bacon & eggs wafels als ontbijt

Leg een wafel op een bord, daarop 2 plakjes bacon en het gebakken eitje. Daarop nog een wafel en je kunt aan tafel! Houd je wafels over? De dag erna even in de broodrooster en ze kunnen ook heerlijk mee in de lunchtrommel met bijvoorbeeld een plakje kaas erop.
 

Gepubliceerd op 5 april 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.