Spinaziepannenkoekjes met paprika & kip



De spinaziepannenkoekjes in het boek van Estee Strooker, Vleesch noch Vis, inspireerde me om zelf aan de slag te gaan met spinaziepannenkoekjes die ook een volwaardige maaltijd zouden kunnen zijn. Het resultaat zijn deze gevulde pannenkoekjes met 3 soorten groenten en kip.

En zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van pannenkoeken. En deze zijn ook nog eens goed voor je. Win, win!

Voor 6 gevulde pannenkoeken

300g verse spinazie
1el olie
300g bloem
3 eieren
400ml melk
3 takjes munt, alleen de blaadjes (fijngesneden)
zout en peper

Voor de vulling

750g prei, goed gewassen en in dunne ringen
2 grote paprika’s, in reepjes
2el neutrale olie
zout, peper en 1 tl paprikapoeder
100g feta
handje pijnboompitten
Optioneel: 200g gare kip

Groentenpannenkoekjes

Zet een grote koekenpan op het vuur met de olie en laat hierin de spinazie slinken op hoog vuur. Haal uit de pan en laat in een zeef héél goed uitlekken. Knijp indien nodig het laatste beetje vocht er met je handen uit (let op dat de spinazie niet meer gloeiend heet is).

Pannenkoeken met spinazie

Voor het pannenkoekenbeslag meng je de bloem met de eieren, melk, munt, zout en peper tot een glad beslag. Doe hier de afgekoelde en vochtvrije spinazie bij en met een staafmixer pureer je die door het beslag.

Gevulde pannenkoeken

Verhit een pan met 1el olie en bak hier de paprika’s in 10-15 minuten beetgaar. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder, schep nog een keer goed om en zet apart. In dezelfde pan gaat de laatste eetlepel olie en bak je de prei in 10 minuten zachtjes aan. Daar gaan dan de paprika’s weer bij, alsmede de gare kipreepjes. Van het vuur afhalen en apart zetten.

Efficiënt koken

Bak nu de pannenkoeken in een hete pan met een drupje olie. Om en om tot ze gaar zijn. Leg op een bord om af te koelen. Bak tot je beslag op is. Tot en met deze stap zou je alles kunnen voorbereiden.

Ovenschotel

Verwarm je oven voor op 175C. Pak een pannenkoek en in het midden leg je wat van het prei/paprikamengsel. Rol op en leg in een ovenschaal. Doe dit met alle pannenkoeken, of tot het groentemengsel op is. Je zou uiteindelijk 6 gevulde pannenkoeken moeten hebben.

Spinaziepannenkoekjes met paprika & kip

Bestrooi de bovenkant met de verkruimelde feta en (ongeroosterde!) pijnboompitten. Zet de ovenschaal nog een kwartiertje in de voorverwarmde oven, tot de feta iets is gesmolten, de pijnboompitjes kleur hebben en de pannenkoeken door en door warm zijn. Eet smakelijk!

Recepten met spinazie

Wil je meer recepten voor lekkers met spinazie? Kijk dan ook eens hier, voor nóg meer inspiratie!

Gepubliceerd op 10 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.