Spinaziepannenkoekjes met paprika & kip



De spinaziepannenkoekjes in het boek van Estee Strooker, Vleesch noch Vis, inspireerde me om zelf aan de slag te gaan met spinaziepannenkoekjes die ook een volwaardige maaltijd zouden kunnen zijn. Het resultaat zijn deze gevulde pannenkoekjes met 3 soorten groenten en kip.

En zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van pannenkoeken. En deze zijn ook nog eens goed voor je. Win, win!

Voor 6 gevulde pannenkoeken

300g verse spinazie
1el olie
300g bloem
3 eieren
400ml melk
3 takjes munt, alleen de blaadjes (fijngesneden)
zout en peper

Voor de vulling

750g prei, goed gewassen en in dunne ringen
2 grote paprika’s, in reepjes
2el neutrale olie
zout, peper en 1 tl paprikapoeder
100g feta
handje pijnboompitten
Optioneel: 200g gare kip

Groentenpannenkoekjes

Zet een grote koekenpan op het vuur met de olie en laat hierin de spinazie slinken op hoog vuur. Haal uit de pan en laat in een zeef héél goed uitlekken. Knijp indien nodig het laatste beetje vocht er met je handen uit (let op dat de spinazie niet meer gloeiend heet is).

Pannenkoeken met spinazie

Voor het pannenkoekenbeslag meng je de bloem met de eieren, melk, munt, zout en peper tot een glad beslag. Doe hier de afgekoelde en vochtvrije spinazie bij en met een staafmixer pureer je die door het beslag.

Gevulde pannenkoeken

Verhit een pan met 1el olie en bak hier de paprika’s in 10-15 minuten beetgaar. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder, schep nog een keer goed om en zet apart. In dezelfde pan gaat de laatste eetlepel olie en bak je de prei in 10 minuten zachtjes aan. Daar gaan dan de paprika’s weer bij, alsmede de gare kipreepjes. Van het vuur afhalen en apart zetten.

Efficiënt koken

Bak nu de pannenkoeken in een hete pan met een drupje olie. Om en om tot ze gaar zijn. Leg op een bord om af te koelen. Bak tot je beslag op is. Tot en met deze stap zou je alles kunnen voorbereiden.

Ovenschotel

Verwarm je oven voor op 175C. Pak een pannenkoek en in het midden leg je wat van het prei/paprikamengsel. Rol op en leg in een ovenschaal. Doe dit met alle pannenkoeken, of tot het groentemengsel op is. Je zou uiteindelijk 6 gevulde pannenkoeken moeten hebben.

Spinaziepannenkoekjes met paprika & kip

Bestrooi de bovenkant met de verkruimelde feta en (ongeroosterde!) pijnboompitten. Zet de ovenschaal nog een kwartiertje in de voorverwarmde oven, tot de feta iets is gesmolten, de pijnboompitjes kleur hebben en de pannenkoeken door en door warm zijn. Eet smakelijk!

Recepten met spinazie

Wil je meer recepten voor lekkers met spinazie? Kijk dan ook eens hier, voor nóg meer inspiratie!

Gepubliceerd op 10 april 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.