Weekmenu #41



Het is grappig om op je eigen site ook met enige regelmaat weer de inspiratie te vinden voor de terugkerende vraag 'Wat eten we vandaag?' In dit weekmenu dus een deel van de gerechten die wij afgelopen week aten. Omdat ik er zin in had, op verzoek van ons dochter en gewoon omdat ze te lekker zijn om niet te eten.

Geniet van afwisseling, makkelijk te maken en met het hele gezin aan tafel met dit Smulpaapje weekmenu.

Maandag          Dahl met spinazie
Ik at ‘m zelf afgelopen week ook weer, smullen! De dag ervoor gemaakt is ‘ie vandaag nog lekkerder!

Dinsdag            Pasta spruitjes
Je kunt mijn dochter niet blijer krijgen dan pasta met spruitjes te maken. Dat doen we dan dus ook graag.

Woensdag        Geroosterde bloemkool met gebakken aardappeltjes
De afgelopen weken weer regelmatig gegeten nu bloemkool in het seizoen is. Lekker met gebakken aardappeltjes en stukje vlees, vis of vegaschijf erbij.

Donderdag       Mexicaanse roerbak met zilvervliesrijst
Ook dit maakte ik op verzoek van mijn eigen gezin weer eens. Snel, gemakkelijk én lekker. Winning!

Vrijdag              Tandoori curry & gehaktballetjes
Ja hoor, ook een curry kun je heel prima met kinderen eten. Kijk maar!

Weekendtip      Bananabread wafels
Ik maakte ze afgelopen weekend en ze waren in één wervelwind állemaal op! Happy weekend.

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

2el zonnebloemolie
2 uien
2 tenen knoflook
 verse gember (van 4cm)
1tl mosterdpoeder
1tl gemalen komijn
1el gemalen koriander
2tl kurkuma
1tl garam masala (toko)
400g linzen (ik gebruikte rode)
2 blikken tomaten op sap (à 400g)
1 liter water
2 bouillonblokjes (kip of groente)
1tl basterdsuiker
1kaneelstokje
verse spinazie (zak à 350g)

Dinsdag

750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap
200ml slagroom
Versgemalen zwarte peper
Héél klein beetje zeezout
Geraspte Parmezaanse kaas
Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)

Woensdag

1 bloemkool
3-4el (citroen)olie
1el (knoflook)zout
5 takjes verse tijm
1kg aardappeltjes
vis, vlees of vega voor erbij (naar keuze)

Donderdag

400g Mexicaanse roerbakgroente (vers, AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blik mais (à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Vrijdag

300g kipgehakt
½ tl kerriepoeder
1tl gedroogde basilicum
mespunt gemalen gember
¼ tl knoflookpoeder
30g gemalen kokos
½ el zonnebloemolie
½ ui
1 teen knoflook
1el verse gember
1 gele paprika
1 puntpaprika
1 ½ el Tandoori curry pasta (Patak)
200g champignons
300ml kokosmelk
200g tuinerwtjes, diepvries (AH, biologisch)
Naan of rijst voor erbij

Weekendontbijt

175g bloem
1el basterdsuiker
35g geraspte kokos
¼ tl zout
250ml karnemelk
1tl vanille
3 rijpe bananen
1 ei


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.