Weekmenu #41



Het is grappig om op je eigen site ook met enige regelmaat weer de inspiratie te vinden voor de terugkerende vraag 'Wat eten we vandaag?' In dit weekmenu dus een deel van de gerechten die wij afgelopen week aten. Omdat ik er zin in had, op verzoek van ons dochter en gewoon omdat ze te lekker zijn om niet te eten.

Geniet van afwisseling, makkelijk te maken en met het hele gezin aan tafel met dit Smulpaapje weekmenu.

Maandag          Dahl met spinazie
Ik at ‘m zelf afgelopen week ook weer, smullen! De dag ervoor gemaakt is ‘ie vandaag nog lekkerder!

Dinsdag            Pasta spruitjes
Je kunt mijn dochter niet blijer krijgen dan pasta met spruitjes te maken. Dat doen we dan dus ook graag.

Woensdag        Geroosterde bloemkool met gebakken aardappeltjes
De afgelopen weken weer regelmatig gegeten nu bloemkool in het seizoen is. Lekker met gebakken aardappeltjes en stukje vlees, vis of vegaschijf erbij.

Donderdag       Mexicaanse roerbak met zilvervliesrijst
Ook dit maakte ik op verzoek van mijn eigen gezin weer eens. Snel, gemakkelijk én lekker. Winning!

Vrijdag              Tandoori curry & gehaktballetjes
Ja hoor, ook een curry kun je heel prima met kinderen eten. Kijk maar!

Weekendtip      Bananabread wafels
Ik maakte ze afgelopen weekend en ze waren in één wervelwind állemaal op! Happy weekend.

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

2el zonnebloemolie
2 uien
2 tenen knoflook
 verse gember (van 4cm)
1tl mosterdpoeder
1tl gemalen komijn
1el gemalen koriander
2tl kurkuma
1tl garam masala (toko)
400g linzen (ik gebruikte rode)
2 blikken tomaten op sap (à 400g)
1 liter water
2 bouillonblokjes (kip of groente)
1tl basterdsuiker
1kaneelstokje
verse spinazie (zak à 350g)

Dinsdag

750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap
200ml slagroom
Versgemalen zwarte peper
Héél klein beetje zeezout
Geraspte Parmezaanse kaas
Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)

Woensdag

1 bloemkool
3-4el (citroen)olie
1el (knoflook)zout
5 takjes verse tijm
1kg aardappeltjes
vis, vlees of vega voor erbij (naar keuze)

Donderdag

400g Mexicaanse roerbakgroente (vers, AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blik mais (à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Vrijdag

300g kipgehakt
½ tl kerriepoeder
1tl gedroogde basilicum
mespunt gemalen gember
¼ tl knoflookpoeder
30g gemalen kokos
½ el zonnebloemolie
½ ui
1 teen knoflook
1el verse gember
1 gele paprika
1 puntpaprika
1 ½ el Tandoori curry pasta (Patak)
200g champignons
300ml kokosmelk
200g tuinerwtjes, diepvries (AH, biologisch)
Naan of rijst voor erbij

Weekendontbijt

175g bloem
1el basterdsuiker
35g geraspte kokos
¼ tl zout
250ml karnemelk
1tl vanille
3 rijpe bananen
1 ei

Gepubliceerd op 11 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.