Weekmenu #41



Het is grappig om op je eigen site ook met enige regelmaat weer de inspiratie te vinden voor de terugkerende vraag 'Wat eten we vandaag?' In dit weekmenu dus een deel van de gerechten die wij afgelopen week aten. Omdat ik er zin in had, op verzoek van ons dochter en gewoon omdat ze te lekker zijn om niet te eten.

Geniet van afwisseling, makkelijk te maken en met het hele gezin aan tafel met dit Smulpaapje weekmenu.

Maandag          Dahl met spinazie
Ik at ‘m zelf afgelopen week ook weer, smullen! De dag ervoor gemaakt is ‘ie vandaag nog lekkerder!

Dinsdag            Pasta spruitjes
Je kunt mijn dochter niet blijer krijgen dan pasta met spruitjes te maken. Dat doen we dan dus ook graag.

Woensdag        Geroosterde bloemkool met gebakken aardappeltjes
De afgelopen weken weer regelmatig gegeten nu bloemkool in het seizoen is. Lekker met gebakken aardappeltjes en stukje vlees, vis of vegaschijf erbij.

Donderdag       Mexicaanse roerbak met zilvervliesrijst
Ook dit maakte ik op verzoek van mijn eigen gezin weer eens. Snel, gemakkelijk én lekker. Winning!

Vrijdag              Tandoori curry & gehaktballetjes
Ja hoor, ook een curry kun je heel prima met kinderen eten. Kijk maar!

Weekendtip      Bananabread wafels
Ik maakte ze afgelopen weekend en ze waren in één wervelwind állemaal op! Happy weekend.

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

2el zonnebloemolie
2 uien
2 tenen knoflook
 verse gember (van 4cm)
1tl mosterdpoeder
1tl gemalen komijn
1el gemalen koriander
2tl kurkuma
1tl garam masala (toko)
400g linzen (ik gebruikte rode)
2 blikken tomaten op sap (à 400g)
1 liter water
2 bouillonblokjes (kip of groente)
1tl basterdsuiker
1kaneelstokje
verse spinazie (zak à 350g)

Dinsdag

750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap
200ml slagroom
Versgemalen zwarte peper
Héél klein beetje zeezout
Geraspte Parmezaanse kaas
Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)

Woensdag

1 bloemkool
3-4el (citroen)olie
1el (knoflook)zout
5 takjes verse tijm
1kg aardappeltjes
vis, vlees of vega voor erbij (naar keuze)

Donderdag

400g Mexicaanse roerbakgroente (vers, AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blik mais (à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Vrijdag

300g kipgehakt
½ tl kerriepoeder
1tl gedroogde basilicum
mespunt gemalen gember
¼ tl knoflookpoeder
30g gemalen kokos
½ el zonnebloemolie
½ ui
1 teen knoflook
1el verse gember
1 gele paprika
1 puntpaprika
1 ½ el Tandoori curry pasta (Patak)
200g champignons
300ml kokosmelk
200g tuinerwtjes, diepvries (AH, biologisch)
Naan of rijst voor erbij

Weekendontbijt

175g bloem
1el basterdsuiker
35g geraspte kokos
¼ tl zout
250ml karnemelk
1tl vanille
3 rijpe bananen
1 ei

Gepubliceerd op 11 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.