Weekmenu #41



Het is grappig om op je eigen site ook met enige regelmaat weer de inspiratie te vinden voor de terugkerende vraag 'Wat eten we vandaag?' In dit weekmenu dus een deel van de gerechten die wij afgelopen week aten. Omdat ik er zin in had, op verzoek van ons dochter en gewoon omdat ze te lekker zijn om niet te eten.

Geniet van afwisseling, makkelijk te maken en met het hele gezin aan tafel met dit Smulpaapje weekmenu.

Maandag          Dahl met spinazie
Ik at ‘m zelf afgelopen week ook weer, smullen! De dag ervoor gemaakt is ‘ie vandaag nog lekkerder!

Dinsdag            Pasta spruitjes
Je kunt mijn dochter niet blijer krijgen dan pasta met spruitjes te maken. Dat doen we dan dus ook graag.

Woensdag        Geroosterde bloemkool met gebakken aardappeltjes
De afgelopen weken weer regelmatig gegeten nu bloemkool in het seizoen is. Lekker met gebakken aardappeltjes en stukje vlees, vis of vegaschijf erbij.

Donderdag       Mexicaanse roerbak met zilvervliesrijst
Ook dit maakte ik op verzoek van mijn eigen gezin weer eens. Snel, gemakkelijk én lekker. Winning!

Vrijdag              Tandoori curry & gehaktballetjes
Ja hoor, ook een curry kun je heel prima met kinderen eten. Kijk maar!

Weekendtip      Bananabread wafels
Ik maakte ze afgelopen weekend en ze waren in één wervelwind állemaal op! Happy weekend.

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

2el zonnebloemolie
2 uien
2 tenen knoflook
 verse gember (van 4cm)
1tl mosterdpoeder
1tl gemalen komijn
1el gemalen koriander
2tl kurkuma
1tl garam masala (toko)
400g linzen (ik gebruikte rode)
2 blikken tomaten op sap (à 400g)
1 liter water
2 bouillonblokjes (kip of groente)
1tl basterdsuiker
1kaneelstokje
verse spinazie (zak à 350g)

Dinsdag

750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap
200ml slagroom
Versgemalen zwarte peper
Héél klein beetje zeezout
Geraspte Parmezaanse kaas
Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)

Woensdag

1 bloemkool
3-4el (citroen)olie
1el (knoflook)zout
5 takjes verse tijm
1kg aardappeltjes
vis, vlees of vega voor erbij (naar keuze)

Donderdag

400g Mexicaanse roerbakgroente (vers, AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blik mais (à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Vrijdag

300g kipgehakt
½ tl kerriepoeder
1tl gedroogde basilicum
mespunt gemalen gember
¼ tl knoflookpoeder
30g gemalen kokos
½ el zonnebloemolie
½ ui
1 teen knoflook
1el verse gember
1 gele paprika
1 puntpaprika
1 ½ el Tandoori curry pasta (Patak)
200g champignons
300ml kokosmelk
200g tuinerwtjes, diepvries (AH, biologisch)
Naan of rijst voor erbij

Weekendontbijt

175g bloem
1el basterdsuiker
35g geraspte kokos
¼ tl zout
250ml karnemelk
1tl vanille
3 rijpe bananen
1 ei

Gepubliceerd op 11 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!