Weekmenu #41



Het is grappig om op je eigen site ook met enige regelmaat weer de inspiratie te vinden voor de terugkerende vraag 'Wat eten we vandaag?' In dit weekmenu dus een deel van de gerechten die wij afgelopen week aten. Omdat ik er zin in had, op verzoek van ons dochter en gewoon omdat ze te lekker zijn om niet te eten.

Geniet van afwisseling, makkelijk te maken en met het hele gezin aan tafel met dit Smulpaapje weekmenu.

Maandag          Dahl met spinazie
Ik at ‘m zelf afgelopen week ook weer, smullen! De dag ervoor gemaakt is ‘ie vandaag nog lekkerder!

Dinsdag            Pasta spruitjes
Je kunt mijn dochter niet blijer krijgen dan pasta met spruitjes te maken. Dat doen we dan dus ook graag.

Woensdag        Geroosterde bloemkool met gebakken aardappeltjes
De afgelopen weken weer regelmatig gegeten nu bloemkool in het seizoen is. Lekker met gebakken aardappeltjes en stukje vlees, vis of vegaschijf erbij.

Donderdag       Mexicaanse roerbak met zilvervliesrijst
Ook dit maakte ik op verzoek van mijn eigen gezin weer eens. Snel, gemakkelijk én lekker. Winning!

Vrijdag              Tandoori curry & gehaktballetjes
Ja hoor, ook een curry kun je heel prima met kinderen eten. Kijk maar!

Weekendtip      Bananabread wafels
Ik maakte ze afgelopen weekend en ze waren in één wervelwind állemaal op! Happy weekend.

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

2el zonnebloemolie
2 uien
2 tenen knoflook
 verse gember (van 4cm)
1tl mosterdpoeder
1tl gemalen komijn
1el gemalen koriander
2tl kurkuma
1tl garam masala (toko)
400g linzen (ik gebruikte rode)
2 blikken tomaten op sap (à 400g)
1 liter water
2 bouillonblokjes (kip of groente)
1tl basterdsuiker
1kaneelstokje
verse spinazie (zak à 350g)

Dinsdag

750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap
200ml slagroom
Versgemalen zwarte peper
Héél klein beetje zeezout
Geraspte Parmezaanse kaas
Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)

Woensdag

1 bloemkool
3-4el (citroen)olie
1el (knoflook)zout
5 takjes verse tijm
1kg aardappeltjes
vis, vlees of vega voor erbij (naar keuze)

Donderdag

400g Mexicaanse roerbakgroente (vers, AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (à 400g)
1 blik kidneybonen (à 400g)
1 blik mais (à 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Vrijdag

300g kipgehakt
½ tl kerriepoeder
1tl gedroogde basilicum
mespunt gemalen gember
¼ tl knoflookpoeder
30g gemalen kokos
½ el zonnebloemolie
½ ui
1 teen knoflook
1el verse gember
1 gele paprika
1 puntpaprika
1 ½ el Tandoori curry pasta (Patak)
200g champignons
300ml kokosmelk
200g tuinerwtjes, diepvries (AH, biologisch)
Naan of rijst voor erbij

Weekendontbijt

175g bloem
1el basterdsuiker
35g geraspte kokos
¼ tl zout
250ml karnemelk
1tl vanille
3 rijpe bananen
1 ei

Gepubliceerd op 11 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.