Smulpaapje kookt! – Geroosterde citroenbloemkool



Ik liet al eerder zien hoe lekker het is om bloemkool te roosteren. Maar naast de Arabische variant bedacht ik ook nog een iets neutralere, milde variant. Met citroen en tijm.

Maak ‘ m in de oven, of in de zomer op de barbecue en je hebt een heerlijk fris, gezond bijgerecht. De handen hier thuis gingen in ieder geval hard op elkaar en met z’n drietjes aten we een hele bloemkool in één keer op!

Voor 4 personen

1 bloemkool, in stukken gesneden
3-4el citroenolie (Foodelicious)
1el knoflookzout (Foodelicious)
5 takjes verse tijm

Grote ovenschaal – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Geroosterde bloemkool

Meng de bloemkook met de olie, zout en takjes tijm en doe alles in een grote ovenschaal. Rooster de bloemkool 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie lekker goudbruin en beetgaar is. Hou de bloemkool wel in de gaten en schep ‘m af en toe om. Je wilt juist die lekkere verkleurde uiteinde, maar hij moet natuurlijk niet verbranden!

Bloemkool en vis

Laat  de bloemkool ietsje afkoelen en serveer dan bijvoorbeeld met deze lekkere viscakejes of een van onze andere lekkere visrecepten. Meer bloemkoolrecepten vind je hier.

Gepubliceerd op 7 augustus 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.