Smulpaapje kookt! – Geroosterde citroenbloemkool

Ik liet al eerder zien hoe lekker het is om bloemkool te roosteren. Maar naast de Arabische variant bedacht ik ook nog een iets neutralere, milde variant. Met citroen en tijm.
Maak ‘ m in de oven, of in de zomer op de barbecue en je hebt een heerlijk fris, gezond bijgerecht. De handen hier thuis gingen in ieder geval hard op elkaar en met z’n drietjes aten we een hele bloemkool in één keer op!
Voor 4 personen
1 bloemkool, in stukken gesneden
3-4el citroenolie (Foodelicious)
1el knoflookzout (Foodelicious)
5 takjes verse tijm
Grote ovenschaal – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)
Geroosterde bloemkool
Meng de bloemkook met de olie, zout en takjes tijm en doe alles in een grote ovenschaal. Rooster de bloemkool 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie lekker goudbruin en beetgaar is. Hou de bloemkool wel in de gaten en schep ‘m af en toe om. Je wilt juist die lekkere verkleurde uiteinde, maar hij moet natuurlijk niet verbranden!
Bloemkool en vis
Laat de bloemkool ietsje afkoelen en serveer dan bijvoorbeeld met deze lekkere viscakejes of een van onze andere lekkere visrecepten. Meer bloemkoolrecepten vind je hier.
Gepubliceerd op 7 augustus 2015