Smulpaapje kookt! – Geroosterde citroenbloemkool



Ik liet al eerder zien hoe lekker het is om bloemkool te roosteren. Maar naast de Arabische variant bedacht ik ook nog een iets neutralere, milde variant. Met citroen en tijm.

Maak ‘ m in de oven, of in de zomer op de barbecue en je hebt een heerlijk fris, gezond bijgerecht. De handen hier thuis gingen in ieder geval hard op elkaar en met z’n drietjes aten we een hele bloemkool in één keer op!

Voor 4 personen

1 bloemkool, in stukken gesneden
3-4el citroenolie (Foodelicious)
1el knoflookzout (Foodelicious)
5 takjes verse tijm

Grote ovenschaal – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Geroosterde bloemkool

Meng de bloemkook met de olie, zout en takjes tijm en doe alles in een grote ovenschaal. Rooster de bloemkool 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie lekker goudbruin en beetgaar is. Hou de bloemkool wel in de gaten en schep ‘m af en toe om. Je wilt juist die lekkere verkleurde uiteinde, maar hij moet natuurlijk niet verbranden!

Bloemkool en vis

Laat  de bloemkool ietsje afkoelen en serveer dan bijvoorbeeld met deze lekkere viscakejes of een van onze andere lekkere visrecepten. Meer bloemkoolrecepten vind je hier.

Gepubliceerd op 7 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.