Kidsproof Tandoori curry met gehaktballetjes & groente
Het fijne van curry vind ik dat je ‘zo spicy en ‘kidsproof’ kunt maken als je wilt. Eigenlijk is het dus het ultieme familie eten, omdat iedereen kan mee eten, terwijl je toch iets lekker avontuurlijks op tafel zet.
Deze curry is extra lekker door de gekruide gehakballetjes. Die maakte ik dit keer met kipgehakt. Het resultaat was om je vingers bij af te likken!
Voor 4 personen
Voor de kipgehaktballetjes (20 stuks)
300g kipgehakt
½ tl kerriepoeder
1tl gedroogde basilicum
mespunt gemalen gember
¼ tl knoflookpoeder
30g gemalen kokos
Meng alles goed door elkaar en draai er balletjes van. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast weg.
Voor de tandooricurry
½ el zonnebloemolie
½ ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1el verse gember, geraspt
1 gele paprika, in reepjes
1 puntpaprika, in ringen
1 ½ el Tandoori curry pasta (Patak) – meer als je ‘pittiger wilt
200g champignons, in kwarten
300ml kokosmelk
200g tuinerwtjes, diepvries (AH, biologisch)
Om te serveren: Naanbrood & komkommersalade
Kidsproof curry met kip en groente
Verhit in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui, knoflook, gember en beide paprika’s zachtjes 5 minuten in aan. Dan gaan de champignons erbij, die je even kort meebakt. Voeg de currypasta toe en bak die een minuut mee. En dan gaat als laatste de kokosmelk en de tuinerwtjes erbij. Laat alles nu 10 minuten pruttelen.
Snelle Tandoori curry met gehaktballetjes
In de tien minuten dat je curry pruttelt bak je de kipgehaktballetjes om en om goudbruin aan in een klein beetje zonnebloemolie. Voeg die dan toe aan de curry en laat alles nog even goed warm worden. Serveer je curry met Naan naar keuze en een frisse komkommersalade.
Gepubliceerd op 15 april 2017