Weekmenu #37



Het Smulpaapje weekmenu is er speciaal voor ouders met kinderen. Zodat je met het hele gezin lekker en makkelijk aan tafel kunt zonder te hoeven inleveren op smaak, vers én gemak. Kidsproof doen we niet aan, wel aan family proof!

Deze week weer volop variatie, met een curry waar ook de kleinsten van kunnen mee eten. Maar ook een snel stamppotje, een couscous die de dag erna zelfs in de lunchtrommel kan én iets lekkers voor in het weekend!

Maandag          Couscous met kip & paksoi
Een goed begin van de week en eventuele restjes kunnen de dag erna mee in de lunchtrommel

Dinsdag            Stamppot zoete aardappel & broccoli
Gewone stamppot kennen we nu wel, maak kennis met het zoete aardappelstamppotje

Woensdag        Spaghetti met meatballs
Maak lekker veel saus, vries een deel in voor gemak op andere drukke dagen.

Donderdag       Curry met bloemkool & kip
Het bewijs dat je ook met kinderen curry kunt eten geef ik je vandaag graag.

Vrijdag              Fish & chips
Zelfgebakken kibbeling, daar eet je natuurlijk lekker frietjes bij!

Weekendtip      plaatkoek met pindakaas
Iets lekkers voor bij de koffie dit weekend? Dan wil je dit maken!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

350g kippendijen
1tl sumak (Souqlijn van Nadia & Merijn, of in de Midden-Oosten supermarkt)
gemalen zwarte peper
knoflookpoeder
2 (mini) paksoi
1 rode paprika
200g couscous
1 citroen
verse munt
100g gedroogde abrikoos
2tl extra vierge olijfolie

Dinsdag

1kg zoete aardappel
1kg broccoli
100g feta
zout en peper

Woensdag

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette
1 doosje champignons
1 rode paprika
zout en peper
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Donderdag

400g kippendijen
1 bloemkool
1,5el zonnebloemolie
1el kerriepoeder
1el garam masala (o.a. bij Albert Heijn)
½ ui
2teentjes knoflook
1 blik kokosmelk (à 400ml)
2 blikken San Marzano gepelde tomaten
2el rietsuiker
1 kaneelstokje
2el geraspte kokos
zout & peper

Vrijdag

400g kabeljauwhaas, zonder vel
1-2el kibbelingkruiden (vraag ernaar bij je visboer)
2 partjes citroen
1L zonnebloemolie
500g bloem
500ml ijswater
4el mayonaise
1 augurk
¼ ui
½ bosje peterselie
peper en zout

Weekendtip

250g pindakoeken
300g pindakaas met stukjes noot erin
150g zoute stengels + wat extra voor de decoratie
1 blikje gecondenseerde melk (supermarkt)
300g pure chocolade

 

Gepubliceerd op 13 september 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.