Weekmenu #37



Het Smulpaapje weekmenu is er speciaal voor ouders met kinderen. Zodat je met het hele gezin lekker en makkelijk aan tafel kunt zonder te hoeven inleveren op smaak, vers én gemak. Kidsproof doen we niet aan, wel aan family proof!

Deze week weer volop variatie, met een curry waar ook de kleinsten van kunnen mee eten. Maar ook een snel stamppotje, een couscous die de dag erna zelfs in de lunchtrommel kan én iets lekkers voor in het weekend!

Maandag          Couscous met kip & paksoi
Een goed begin van de week en eventuele restjes kunnen de dag erna mee in de lunchtrommel

Dinsdag            Stamppot zoete aardappel & broccoli
Gewone stamppot kennen we nu wel, maak kennis met het zoete aardappelstamppotje

Woensdag        Spaghetti met meatballs
Maak lekker veel saus, vries een deel in voor gemak op andere drukke dagen.

Donderdag       Curry met bloemkool & kip
Het bewijs dat je ook met kinderen curry kunt eten geef ik je vandaag graag.

Vrijdag              Fish & chips
Zelfgebakken kibbeling, daar eet je natuurlijk lekker frietjes bij!

Weekendtip      plaatkoek met pindakaas
Iets lekkers voor bij de koffie dit weekend? Dan wil je dit maken!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

350g kippendijen
1tl sumak (Souqlijn van Nadia & Merijn, of in de Midden-Oosten supermarkt)
gemalen zwarte peper
knoflookpoeder
2 (mini) paksoi
1 rode paprika
200g couscous
1 citroen
verse munt
100g gedroogde abrikoos
2tl extra vierge olijfolie

Dinsdag

1kg zoete aardappel
1kg broccoli
100g feta
zout en peper

Woensdag

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette
1 doosje champignons
1 rode paprika
zout en peper
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Donderdag

400g kippendijen
1 bloemkool
1,5el zonnebloemolie
1el kerriepoeder
1el garam masala (o.a. bij Albert Heijn)
½ ui
2teentjes knoflook
1 blik kokosmelk (à 400ml)
2 blikken San Marzano gepelde tomaten
2el rietsuiker
1 kaneelstokje
2el geraspte kokos
zout & peper

Vrijdag

400g kabeljauwhaas, zonder vel
1-2el kibbelingkruiden (vraag ernaar bij je visboer)
2 partjes citroen
1L zonnebloemolie
500g bloem
500ml ijswater
4el mayonaise
1 augurk
¼ ui
½ bosje peterselie
peper en zout

Weekendtip

250g pindakoeken
300g pindakaas met stukjes noot erin
150g zoute stengels + wat extra voor de decoratie
1 blikje gecondenseerde melk (supermarkt)
300g pure chocolade

 

Gepubliceerd op 13 september 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.