Spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes



Deze spaghetti maakte ik op vakantie met slechts 2 kookpitten, voornamelijk voorraadkast ingrediënten en wat verse groente. Van ons meisje kreeg deze pasta, na een dag wandelen en klauteren in de bergen, een 100 😉 Die kun je dus hopelijk straks ook in je zak steken!

Thuis smaakt dit gerecht overigens net zo lekker, en is het een ideale, snelle doordeweekse maaltijd want in minder dan een half uur staat deze lekkere pasta op tafel!

spaghetti meatballs Smulpaapje

Voor 4 personen

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette, in blokjes
1 doosje champignons, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
zout en peper
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
½ zakje geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Zelfgemaakte tomatensaus

In een pan gaat je blik gepelde tomaten, die je op smaak brengt met de gedroogde kruiden. Laat op zacht vuur pruttelen. Draai daarna van het gehakt, dat je vooraf kruidt met zout en peper, balletjes ter grote van een pingpongbal. Bak die in een pan met wat olie, aan alle kanten kort goudbruin aan. Doe ze daarna, zonder de olie, bij de tomatensaus en laat ze daar verder in garen.

Verse groente in je pastasaus

In de pan waar je net de gehaktballetjes hebt gebakken bak je nu, met als het nodig is nog een klein drupje olie, de groente in 5 minuten tegelijkertijd beetgaar. Voeg die dan toe aan de tomatensaus met balletjes. Heb je kinderen die de blik van groente verafschuwen, dan weerhoudt niemand je natuurlijk om de groente door de saus te pureren met een staafmixer…. (haal dan wel eerst even de gehaktballetjes eruit!)

Spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes

In de tijd dat je de groente bakt en je gehaktballetjes garen, kook je de spaghetti in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. De mozzarella voeg je in plukjes aan de tomatensaus toe en laat je even kort smelten. Serveer de spaghetti met royaal saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

spaghetti gehaktballen Oostenrijk
 niet gestyled, net zo lekker 😉

Gepubliceerd op 2 augustus 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!