Spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes



Deze spaghetti maakte ik op vakantie met slechts 2 kookpitten, voornamelijk voorraadkast ingrediënten en wat verse groente. Van ons meisje kreeg deze pasta, na een dag wandelen en klauteren in de bergen, een 100 😉 Die kun je dus hopelijk straks ook in je zak steken!

Thuis smaakt dit gerecht overigens net zo lekker, en is het een ideale, snelle doordeweekse maaltijd want in minder dan een half uur staat deze lekkere pasta op tafel!

spaghetti meatballs Smulpaapje

Voor 4 personen

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette, in blokjes
1 doosje champignons, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
zout en peper
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
½ zakje geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Zelfgemaakte tomatensaus

In een pan gaat je blik gepelde tomaten, die je op smaak brengt met de gedroogde kruiden. Laat op zacht vuur pruttelen. Draai daarna van het gehakt, dat je vooraf kruidt met zout en peper, balletjes ter grote van een pingpongbal. Bak die in een pan met wat olie, aan alle kanten kort goudbruin aan. Doe ze daarna, zonder de olie, bij de tomatensaus en laat ze daar verder in garen.

Verse groente in je pastasaus

In de pan waar je net de gehaktballetjes hebt gebakken bak je nu, met als het nodig is nog een klein drupje olie, de groente in 5 minuten tegelijkertijd beetgaar. Voeg die dan toe aan de tomatensaus met balletjes. Heb je kinderen die de blik van groente verafschuwen, dan weerhoudt niemand je natuurlijk om de groente door de saus te pureren met een staafmixer…. (haal dan wel eerst even de gehaktballetjes eruit!)

Spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes

In de tijd dat je de groente bakt en je gehaktballetjes garen, kook je de spaghetti in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. De mozzarella voeg je in plukjes aan de tomatensaus toe en laat je even kort smelten. Serveer de spaghetti met royaal saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

spaghetti gehaktballen Oostenrijk
 niet gestyled, net zo lekker 😉

Gepubliceerd op 2 augustus 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker