Spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes



Deze spaghetti maakte ik op vakantie met slechts 2 kookpitten, voornamelijk voorraadkast ingrediënten en wat verse groente. Van ons meisje kreeg deze pasta, na een dag wandelen en klauteren in de bergen, een 100 😉 Die kun je dus hopelijk straks ook in je zak steken!

Thuis smaakt dit gerecht overigens net zo lekker, en is het een ideale, snelle doordeweekse maaltijd want in minder dan een half uur staat deze lekkere pasta op tafel!

spaghetti meatballs Smulpaapje

Voor 4 personen

1 blikje gepelde tomaten
½ tl gedroogde oregano
½ tl gedroogde basilicum
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
350g rundergehakt
1 courgette, in blokjes
1 doosje champignons, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
zout en peper
1el neutrale olie
1 bol mozzarella
½ zakje geraspte Parmezaanse kaas
350g spaghetti

Zelfgemaakte tomatensaus

In een pan gaat je blik gepelde tomaten, die je op smaak brengt met de gedroogde kruiden. Laat op zacht vuur pruttelen. Draai daarna van het gehakt, dat je vooraf kruidt met zout en peper, balletjes ter grote van een pingpongbal. Bak die in een pan met wat olie, aan alle kanten kort goudbruin aan. Doe ze daarna, zonder de olie, bij de tomatensaus en laat ze daar verder in garen.

Verse groente in je pastasaus

In de pan waar je net de gehaktballetjes hebt gebakken bak je nu, met als het nodig is nog een klein drupje olie, de groente in 5 minuten tegelijkertijd beetgaar. Voeg die dan toe aan de tomatensaus met balletjes. Heb je kinderen die de blik van groente verafschuwen, dan weerhoudt niemand je natuurlijk om de groente door de saus te pureren met een staafmixer…. (haal dan wel eerst even de gehaktballetjes eruit!)

Spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes

In de tijd dat je de groente bakt en je gehaktballetjes garen, kook je de spaghetti in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. De mozzarella voeg je in plukjes aan de tomatensaus toe en laat je even kort smelten. Serveer de spaghetti met royaal saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

spaghetti gehaktballen Oostenrijk
 niet gestyled, net zo lekker 😉

Gepubliceerd op 2 augustus 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!