Zelfgebakken kibbeling, volgens Schmidt Zeevis



Onze dochter is er dol op, fish & chips. Oftewel, gefrituurde vis (kibbeling liefst) en frietjes erbij. In het viskookboek van Schmidt Zeevis staat een super recept om die kibbeling zelf te maken en te bakken.

Haal liefst verse kabeljauw bij je visboer en vraag ‘m meteen heel lief om wat kibbelingkruiden, voor die échte kibbelingsmaak!

Kibbeling voor 2 personen *)

400g kabeljauwhaas, zonder vel, in gelijke stukken
1-2el kibbelingkruiden (vraag erna bij je visboer)
2 partjes citroen
2L olie, om in te frituren (ik gebruikte 1L zonnebloemolie)

Voor het beslag
500g vismeel (ik gebruikte gewone bloem)
500ml water (ik gebruikte ijswater)

Voor de saus
4el mayonaise
1 augurk, fijngesneden
¼ ui, gesnipperd
½ bosje peterselie, fijngehakt
peper en zout

Beslag voor de kibbeling

Giet het water bij de gezeefde bloem, tot je een glad beslag hebt. Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180C. Maak in de tussentijd je sausje door alles te mengen, zet koud weg tot gebruik.

Zelf kibbeling bakken

Haal de kibbeling door het beslag en laat goed afdruppen, je wilt niet een te dikke laag beslag om je vis heen. Laat voorzichtig in de hete olie glijden en bak 5 á 7 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je er 4-6 tegelijk bakken. Laat op keukenpapier uitlekken en bestrooi met de kruiden. Serveer met de saus en wat citroen.

*) wij maakten er fish & chips van en aten de kibbeling met ovenfrietjes en groente, als volwaardige maaltijd

Gepubliceerd op 7 november 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.