Zelfgebakken kibbeling, volgens Schmidt Zeevis



Onze dochter is er dol op, fish & chips. Oftewel, gefrituurde vis (kibbeling liefst) en frietjes erbij. In het viskookboek van Schmidt Zeevis staat een super recept om die kibbeling zelf te maken en te bakken.

Haal liefst verse kabeljauw bij je visboer en vraag ‘m meteen heel lief om wat kibbelingkruiden, voor die échte kibbelingsmaak!

Kibbeling voor 2 personen *)

400g kabeljauwhaas, zonder vel, in gelijke stukken
1-2el kibbelingkruiden (vraag erna bij je visboer)
2 partjes citroen
2L olie, om in te frituren (ik gebruikte 1L zonnebloemolie)

Voor het beslag
500g vismeel (ik gebruikte gewone bloem)
500ml water (ik gebruikte ijswater)

Voor de saus
4el mayonaise
1 augurk, fijngesneden
¼ ui, gesnipperd
½ bosje peterselie, fijngehakt
peper en zout

Beslag voor de kibbeling

Giet het water bij de gezeefde bloem, tot je een glad beslag hebt. Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180C. Maak in de tussentijd je sausje door alles te mengen, zet koud weg tot gebruik.

Zelf kibbeling bakken

Haal de kibbeling door het beslag en laat goed afdruppen, je wilt niet een te dikke laag beslag om je vis heen. Laat voorzichtig in de hete olie glijden en bak 5 á 7 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je er 4-6 tegelijk bakken. Laat op keukenpapier uitlekken en bestrooi met de kruiden. Serveer met de saus en wat citroen.

*) wij maakten er fish & chips van en aten de kibbeling met ovenfrietjes en groente, als volwaardige maaltijd

Gepubliceerd op 7 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.