Curry met kip & bloemkool in tomatenkokossaus

Zoals jullie weten huiver ik van de term ‘kidsproof’ eten, eten is voor iedereen. Groot én klein. Maar tegelijkertijd weten we ook dat er sommige gerechten zijn waar je niet zo snel aan denkt als je met het gezin samen eet, curry is er daar bijvoorbeeld eentje van.
Toch wil ik je, ook met deze curry, laten zien dat ook die lekker is voor groot én klein. Probeer maar eens!
Voor 4-6 personen
400g kippendijen, in grove stukken gesneden
1 bloemkool, in gelijke roosjes
1,5el zonnebloemolie
1el kerriepoeder
1el garam masala (o.a. bij Albert Heijn)
½ ui, gesnipperd
2teentjes knoflook, geperst
1 blik kokosmelk (á 400ml)
2 blikken San Marzano gepelde tomaten
2el rietsuiker
1 kaneelstokje
2el geraspte kokos
zout & peper
Verder nodig: 225g zilvervliesrijst (kook volgens gebruiksaanwijzing) – Naan – papadums en mango chutney (o.a. bij Marks & Spencer)
Een simpele curry voor het hele gezin
Verhit een hele grote pan en meng in een bakje de garam masala, kerrie en zonnebloemolie. Snijd de ui alvast fijn en doe de teentjes knoflook alvast in de knoflookpers. Bak nu het kruiden/oliemengsel 1 minuut (niet langer!) aan in de hete pan. Dan de ui en knoflook erbij, en ook die 1 minuut (niet langer) meebakken. Op deze manier geeft alles zijn smaak af, zonder dat het aanbrandt en bitter wordt.
Curry met kip en bloemkool
Dan gaat de kip erbij en bak die 5 minuten mee. Schraap met een houten lepel over bodem, zodat alles losblijft. Dan de bloemkoolroosjes erbij, bak ook die nog 2 minuten mee, terwijl je af en toe omschept. Giet er dan de tomaten en kokosmelk bij, bestrooi met suiker en doe het kaneelstokje erin. Met de deksel op de pan nu 30-40 minuten laten pruttelen, tot de bloemkool gaar is. Bestrooi met de geraspte kokos, roer door en breng tot slot op smaak met zout en peper.
Serveer met gekookte zilvervliesrijst, Naan en papadums en een schepje mango chutney voor wat extra pit. Smullen maar!
Gepubliceerd op 21 oktober 2016