Curry met kip & bloemkool in tomatenkokossaus



Zoals jullie weten huiver ik van de term ‘kidsproof’ eten, eten is voor iedereen. Groot én klein. Maar tegelijkertijd weten we ook dat er sommige gerechten zijn waar je niet zo snel aan denkt als je met het gezin samen eet, curry is er daar bijvoorbeeld eentje van.

Toch wil ik je, ook met deze curry, laten zien dat ook die lekker is voor groot én klein. Probeer maar eens!

curry kip bloemkool Smulpaapje

Voor 4-6 personen

400g kippendijen, in grove stukken gesneden
1 bloemkool, in gelijke roosjes
1,5el zonnebloemolie
1el kerriepoeder
1el garam masala (o.a. bij Albert Heijn)
½ ui, gesnipperd
2teentjes knoflook, geperst
1 blik kokosmelk (á 400ml)
2 blikken San Marzano gepelde tomaten
2el rietsuiker
1 kaneelstokje
2el geraspte kokos
zout & peper

Verder nodig: 225g zilvervliesrijst (kook volgens gebruiksaanwijzing) – Naan – papadums en mango chutney (o.a. bij Marks & Spencer)

Een simpele curry voor het hele gezin

Verhit een hele grote pan en meng in een bakje de garam masala, kerrie en zonnebloemolie. Snijd de ui alvast fijn en doe de teentjes knoflook alvast in de knoflookpers. Bak nu het kruiden/oliemengsel 1 minuut (niet langer!) aan in de hete pan. Dan de ui en knoflook erbij, en ook die 1 minuut (niet langer) meebakken. Op deze manier geeft alles zijn smaak af, zonder dat het aanbrandt en bitter wordt.

Curry met kip en bloemkool

Dan gaat de kip erbij en bak die 5 minuten mee. Schraap met een houten lepel over bodem, zodat alles losblijft. Dan de bloemkoolroosjes erbij, bak ook die nog 2 minuten mee, terwijl je af en toe omschept. Giet er dan de tomaten en kokosmelk bij, bestrooi met suiker en doe het kaneelstokje erin. Met de deksel op de pan nu 30-40 minuten laten pruttelen, tot de bloemkool gaar is. Bestrooi met de geraspte kokos, roer door en breng tot slot op smaak met zout en peper.

Serveer met gekookte zilvervliesrijst, Naan en papadums en een schepje mango chutney voor wat extra pit. Smullen maar!

Gepubliceerd op 21 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!