Curry met kip & bloemkool in tomatenkokossaus



Zoals jullie weten huiver ik van de term ‘kidsproof’ eten, eten is voor iedereen. Groot én klein. Maar tegelijkertijd weten we ook dat er sommige gerechten zijn waar je niet zo snel aan denkt als je met het gezin samen eet, curry is er daar bijvoorbeeld eentje van.

Toch wil ik je, ook met deze curry, laten zien dat ook die lekker is voor groot én klein. Probeer maar eens!

curry kip bloemkool Smulpaapje

Voor 4-6 personen

400g kippendijen, in grove stukken gesneden
1 bloemkool, in gelijke roosjes
1,5el zonnebloemolie
1el kerriepoeder
1el garam masala (o.a. bij Albert Heijn)
½ ui, gesnipperd
2teentjes knoflook, geperst
1 blik kokosmelk (á 400ml)
2 blikken San Marzano gepelde tomaten
2el rietsuiker
1 kaneelstokje
2el geraspte kokos
zout & peper

Verder nodig: 225g zilvervliesrijst (kook volgens gebruiksaanwijzing) – Naan – papadums en mango chutney (o.a. bij Marks & Spencer)

Een simpele curry voor het hele gezin

Verhit een hele grote pan en meng in een bakje de garam masala, kerrie en zonnebloemolie. Snijd de ui alvast fijn en doe de teentjes knoflook alvast in de knoflookpers. Bak nu het kruiden/oliemengsel 1 minuut (niet langer!) aan in de hete pan. Dan de ui en knoflook erbij, en ook die 1 minuut (niet langer) meebakken. Op deze manier geeft alles zijn smaak af, zonder dat het aanbrandt en bitter wordt.

Curry met kip en bloemkool

Dan gaat de kip erbij en bak die 5 minuten mee. Schraap met een houten lepel over bodem, zodat alles losblijft. Dan de bloemkoolroosjes erbij, bak ook die nog 2 minuten mee, terwijl je af en toe omschept. Giet er dan de tomaten en kokosmelk bij, bestrooi met suiker en doe het kaneelstokje erin. Met de deksel op de pan nu 30-40 minuten laten pruttelen, tot de bloemkool gaar is. Bestrooi met de geraspte kokos, roer door en breng tot slot op smaak met zout en peper.

Serveer met gekookte zilvervliesrijst, Naan en papadums en een schepje mango chutney voor wat extra pit. Smullen maar!

Gepubliceerd op 21 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.