Curry met kip & bloemkool in tomatenkokossaus



Zoals jullie weten huiver ik van de term ‘kidsproof’ eten, eten is voor iedereen. Groot én klein. Maar tegelijkertijd weten we ook dat er sommige gerechten zijn waar je niet zo snel aan denkt als je met het gezin samen eet, curry is er daar bijvoorbeeld eentje van.

Toch wil ik je, ook met deze curry, laten zien dat ook die lekker is voor groot én klein. Probeer maar eens!

curry kip bloemkool Smulpaapje

Voor 4-6 personen

400g kippendijen, in grove stukken gesneden
1 bloemkool, in gelijke roosjes
1,5el zonnebloemolie
1el kerriepoeder
1el garam masala (o.a. bij Albert Heijn)
½ ui, gesnipperd
2teentjes knoflook, geperst
1 blik kokosmelk (á 400ml)
2 blikken San Marzano gepelde tomaten
2el rietsuiker
1 kaneelstokje
2el geraspte kokos
zout & peper

Verder nodig: 225g zilvervliesrijst (kook volgens gebruiksaanwijzing) – Naan – papadums en mango chutney (o.a. bij Marks & Spencer)

Een simpele curry voor het hele gezin

Verhit een hele grote pan en meng in een bakje de garam masala, kerrie en zonnebloemolie. Snijd de ui alvast fijn en doe de teentjes knoflook alvast in de knoflookpers. Bak nu het kruiden/oliemengsel 1 minuut (niet langer!) aan in de hete pan. Dan de ui en knoflook erbij, en ook die 1 minuut (niet langer) meebakken. Op deze manier geeft alles zijn smaak af, zonder dat het aanbrandt en bitter wordt.

Curry met kip en bloemkool

Dan gaat de kip erbij en bak die 5 minuten mee. Schraap met een houten lepel over bodem, zodat alles losblijft. Dan de bloemkoolroosjes erbij, bak ook die nog 2 minuten mee, terwijl je af en toe omschept. Giet er dan de tomaten en kokosmelk bij, bestrooi met suiker en doe het kaneelstokje erin. Met de deksel op de pan nu 30-40 minuten laten pruttelen, tot de bloemkool gaar is. Bestrooi met de geraspte kokos, roer door en breng tot slot op smaak met zout en peper.

Serveer met gekookte zilvervliesrijst, Naan en papadums en een schepje mango chutney voor wat extra pit. Smullen maar!

Gepubliceerd op 21 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!