Plaatkoek met pindakaas en zoute stengels



Het was echt extreem lastig kiezen welk recept ik wilde maken uit het Pindakaas Kookboek, want echt bijna alles erin ziet er even lekker uit. De reden dat ik voor dit recept koos was omdat a) de combi zoet en zout mij enorm aansprak, b) het super simpel te maken is en c) – hoewel ik dat toen natuurlijk nog niet wist – echt schandalig lekker is.

En nog fijner, er komt geen oven aan te pas. Alleen wat geduld, wat je moet het goed koud laten worden in de koelkast. Kortom, dit wil je maken!

pindakaas koek Smulpaapje

Voor ongeveer 30 stukjes – afhankelijk van hoe groot je ze snijdt

250g pindakoeken (in het boek staat hier ook een recept voor, ik kocht ze gewoon in de supermarkt)
300g pindakaas met stukjes noot erin
150g zoute stengels + wat extra voor de decoratie
1 blikje gecondenseerde melk (supermarkt)
300g pure chocolade, in stkjes

verder nodig: bakblik (20x30cm) – keukenmachine – geduld

Lekkerste recept met pindakaas

Maal de pindakoeken fijn in de keukenmachine, voeg dan de pindakaas en zoute stengels toe en maal nog een keer. Dan de gecondenseerde melk erbij, terwijl de machine loopt en laat even draaien. Voorzie je bakblik van bakpapier en doe hier het koekmengsel in als bodem, verdeel en druk goed aan.

No bake pindakaaskoek

Smelt de chocoladestukjes. Ik doe dat eigenlijk altijd in de magnetron. Eerst 1,5minuuut op 600W, even doorroeren en dan nog een 1,5minuut. Pas wel op, het kommetje is dan gloeiend heet. Giet de chocolade over de koekbodem en verdeel gelijkmatig. Versier de koek nu met de zoute stengels, duw ze even goed in de chocola. Laat de koek daarna minstens een uur in de koelkast op stijven.

Serveer wel op kamertemperatuur, dat is het lekkerst. Dus haal ‘m een half uur voor je wilt serveren uit de koelkast. De grootte van de stukjes bepaal je natuurlijk zelf 😉 In de koelkast is de koek overigens prima een tijdje te bewaren, mocht ‘ie niet in één keer op gaan!

Gepubliceerd op 14 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.