Plaatkoek met pindakaas en zoute stengels



Het was echt extreem lastig kiezen welk recept ik wilde maken uit het Pindakaas Kookboek, want echt bijna alles erin ziet er even lekker uit. De reden dat ik voor dit recept koos was omdat a) de combi zoet en zout mij enorm aansprak, b) het super simpel te maken is en c) – hoewel ik dat toen natuurlijk nog niet wist – echt schandalig lekker is.

En nog fijner, er komt geen oven aan te pas. Alleen wat geduld, wat je moet het goed koud laten worden in de koelkast. Kortom, dit wil je maken!

pindakaas koek Smulpaapje

Voor ongeveer 30 stukjes – afhankelijk van hoe groot je ze snijdt

250g pindakoeken (in het boek staat hier ook een recept voor, ik kocht ze gewoon in de supermarkt)
300g pindakaas met stukjes noot erin
150g zoute stengels + wat extra voor de decoratie
1 blikje gecondenseerde melk (supermarkt)
300g pure chocolade, in stkjes

verder nodig: bakblik (20x30cm) – keukenmachine – geduld

Lekkerste recept met pindakaas

Maal de pindakoeken fijn in de keukenmachine, voeg dan de pindakaas en zoute stengels toe en maal nog een keer. Dan de gecondenseerde melk erbij, terwijl de machine loopt en laat even draaien. Voorzie je bakblik van bakpapier en doe hier het koekmengsel in als bodem, verdeel en druk goed aan.

No bake pindakaaskoek

Smelt de chocoladestukjes. Ik doe dat eigenlijk altijd in de magnetron. Eerst 1,5minuuut op 600W, even doorroeren en dan nog een 1,5minuut. Pas wel op, het kommetje is dan gloeiend heet. Giet de chocolade over de koekbodem en verdeel gelijkmatig. Versier de koek nu met de zoute stengels, duw ze even goed in de chocola. Laat de koek daarna minstens een uur in de koelkast op stijven.

Serveer wel op kamertemperatuur, dat is het lekkerst. Dus haal ‘m een half uur voor je wilt serveren uit de koelkast. De grootte van de stukjes bepaal je natuurlijk zelf 😉 In de koelkast is de koek overigens prima een tijdje te bewaren, mocht ‘ie niet in één keer op gaan!

Gepubliceerd op 14 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!