Plaatkoek met pindakaas en zoute stengels



Het was echt extreem lastig kiezen welk recept ik wilde maken uit het Pindakaas Kookboek, want echt bijna alles erin ziet er even lekker uit. De reden dat ik voor dit recept koos was omdat a) de combi zoet en zout mij enorm aansprak, b) het super simpel te maken is en c) – hoewel ik dat toen natuurlijk nog niet wist – echt schandalig lekker is.

En nog fijner, er komt geen oven aan te pas. Alleen wat geduld, wat je moet het goed koud laten worden in de koelkast. Kortom, dit wil je maken!

pindakaas koek Smulpaapje

Voor ongeveer 30 stukjes – afhankelijk van hoe groot je ze snijdt

250g pindakoeken (in het boek staat hier ook een recept voor, ik kocht ze gewoon in de supermarkt)
300g pindakaas met stukjes noot erin
150g zoute stengels + wat extra voor de decoratie
1 blikje gecondenseerde melk (supermarkt)
300g pure chocolade, in stkjes

verder nodig: bakblik (20x30cm) – keukenmachine – geduld

Lekkerste recept met pindakaas

Maal de pindakoeken fijn in de keukenmachine, voeg dan de pindakaas en zoute stengels toe en maal nog een keer. Dan de gecondenseerde melk erbij, terwijl de machine loopt en laat even draaien. Voorzie je bakblik van bakpapier en doe hier het koekmengsel in als bodem, verdeel en druk goed aan.

No bake pindakaaskoek

Smelt de chocoladestukjes. Ik doe dat eigenlijk altijd in de magnetron. Eerst 1,5minuuut op 600W, even doorroeren en dan nog een 1,5minuut. Pas wel op, het kommetje is dan gloeiend heet. Giet de chocolade over de koekbodem en verdeel gelijkmatig. Versier de koek nu met de zoute stengels, duw ze even goed in de chocola. Laat de koek daarna minstens een uur in de koelkast op stijven.

Serveer wel op kamertemperatuur, dat is het lekkerst. Dus haal ‘m een half uur voor je wilt serveren uit de koelkast. De grootte van de stukjes bepaal je natuurlijk zelf 😉 In de koelkast is de koek overigens prima een tijdje te bewaren, mocht ‘ie niet in één keer op gaan!

Gepubliceerd op 14 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.