Plaatkoek met pindakaas en zoute stengels



Het was echt extreem lastig kiezen welk recept ik wilde maken uit het Pindakaas Kookboek, want echt bijna alles erin ziet er even lekker uit. De reden dat ik voor dit recept koos was omdat a) de combi zoet en zout mij enorm aansprak, b) het super simpel te maken is en c) – hoewel ik dat toen natuurlijk nog niet wist – echt schandalig lekker is.

En nog fijner, er komt geen oven aan te pas. Alleen wat geduld, wat je moet het goed koud laten worden in de koelkast. Kortom, dit wil je maken!

pindakaas koek Smulpaapje

Voor ongeveer 30 stukjes – afhankelijk van hoe groot je ze snijdt

250g pindakoeken (in het boek staat hier ook een recept voor, ik kocht ze gewoon in de supermarkt)
300g pindakaas met stukjes noot erin
150g zoute stengels + wat extra voor de decoratie
1 blikje gecondenseerde melk (supermarkt)
300g pure chocolade, in stkjes

verder nodig: bakblik (20x30cm) – keukenmachine – geduld

Lekkerste recept met pindakaas

Maal de pindakoeken fijn in de keukenmachine, voeg dan de pindakaas en zoute stengels toe en maal nog een keer. Dan de gecondenseerde melk erbij, terwijl de machine loopt en laat even draaien. Voorzie je bakblik van bakpapier en doe hier het koekmengsel in als bodem, verdeel en druk goed aan.

No bake pindakaaskoek

Smelt de chocoladestukjes. Ik doe dat eigenlijk altijd in de magnetron. Eerst 1,5minuuut op 600W, even doorroeren en dan nog een 1,5minuut. Pas wel op, het kommetje is dan gloeiend heet. Giet de chocolade over de koekbodem en verdeel gelijkmatig. Versier de koek nu met de zoute stengels, duw ze even goed in de chocola. Laat de koek daarna minstens een uur in de koelkast op stijven.

Serveer wel op kamertemperatuur, dat is het lekkerst. Dus haal ‘m een half uur voor je wilt serveren uit de koelkast. De grootte van de stukjes bepaal je natuurlijk zelf 😉 In de koelkast is de koek overigens prima een tijdje te bewaren, mocht ‘ie niet in één keer op gaan!

Gepubliceerd op 14 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.