Plaatkoek met pindakaas en zoute stengels



Het was echt extreem lastig kiezen welk recept ik wilde maken uit het Pindakaas Kookboek, want echt bijna alles erin ziet er even lekker uit. De reden dat ik voor dit recept koos was omdat a) de combi zoet en zout mij enorm aansprak, b) het super simpel te maken is en c) – hoewel ik dat toen natuurlijk nog niet wist – echt schandalig lekker is.

En nog fijner, er komt geen oven aan te pas. Alleen wat geduld, wat je moet het goed koud laten worden in de koelkast. Kortom, dit wil je maken!

pindakaas koek Smulpaapje

Voor ongeveer 30 stukjes – afhankelijk van hoe groot je ze snijdt

250g pindakoeken (in het boek staat hier ook een recept voor, ik kocht ze gewoon in de supermarkt)
300g pindakaas met stukjes noot erin
150g zoute stengels + wat extra voor de decoratie
1 blikje gecondenseerde melk (supermarkt)
300g pure chocolade, in stkjes

verder nodig: bakblik (20x30cm) – keukenmachine – geduld

Lekkerste recept met pindakaas

Maal de pindakoeken fijn in de keukenmachine, voeg dan de pindakaas en zoute stengels toe en maal nog een keer. Dan de gecondenseerde melk erbij, terwijl de machine loopt en laat even draaien. Voorzie je bakblik van bakpapier en doe hier het koekmengsel in als bodem, verdeel en druk goed aan.

No bake pindakaaskoek

Smelt de chocoladestukjes. Ik doe dat eigenlijk altijd in de magnetron. Eerst 1,5minuuut op 600W, even doorroeren en dan nog een 1,5minuut. Pas wel op, het kommetje is dan gloeiend heet. Giet de chocolade over de koekbodem en verdeel gelijkmatig. Versier de koek nu met de zoute stengels, duw ze even goed in de chocola. Laat de koek daarna minstens een uur in de koelkast op stijven.

Serveer wel op kamertemperatuur, dat is het lekkerst. Dus haal ‘m een half uur voor je wilt serveren uit de koelkast. De grootte van de stukjes bepaal je natuurlijk zelf 😉 In de koelkast is de koek overigens prima een tijdje te bewaren, mocht ‘ie niet in één keer op gaan!

Gepubliceerd op 14 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!