Weekmenu #34

Wat zijn jullie favoriete Smulpaapje gerechten vroeg ik op Facebook? De antwoorden waren nogal divers, en dat was meteen een prima aanleiding om ze mee op te nemen in het weekmenu deze week. Want variatie en diversiteit, daar houden we van op Smulpaapje!
Dus dank je wel Linda, Corine en Leonie. Jullie favorieten schitteren in het menu van deze week!
Maandag Groentenoodles met kip & satésaus
Noodles, maar dan van groente. En met de lekkerste satésaus denkbaar!
Dinsdag Zomerse ovenschotel
Een van de favoriete gerechten van lezeres Linda. Een prima reden om weer eens te maken
Woensdag Zoete aardappellasagne
Zonder twijfel deze, riep lezeres Corine toen ik vroeg naar de favoriete Smulpaapje gerechten voor dit weekmenu.
Donderdag Noodles met kip & peultjes
“Hier eten ze hun vingers mee op bij de 'zalm met dikke bami' (sesamzalm met noodles en wokgroenten) uit je boek!”,antwoordde Leonie. Dat recept staat helaas nog niet online, maar hopelijk gaan ze hier ook van genieten!
Vrijdag Courgette-paprikasoep
En om de restjes groente aan het eind van de week op te maken is dit een van mijn favoriete soepen.
Weekendtip Worstenbroodjes à la Robèrt van Beckhoven
Dat Heel Holland Bakt weer begint is ook een prima excuus om dit weekend deze worstenbroodjes te maken. Vries wat overblijft in, voor snelle & lekkere lunchtrommelvulling!
Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu
Maandag
4 kippendijen
½ el kurkuma
½ el kerriepoeder
2tl gemalen koriander
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 duimgroot stuk verse gember
1tl honing
1 limoen
1tl zonnebloemolie
2 grote wortels
1 courgette
1 komkommer
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap
Dinsdag
2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
1 rode ui
1 sinaasappel
3el maplesyrup
(citroen)zout en versgemalen peper
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
Woensdag
Neutrale olijfolie
1ui
2 wortels
300g rundergehakt
2 blikken gepelde tomaten
1 laurierblad
zout en versgemalen peper
½ tl nootmuskaat
½ tl gemberpoeder
½ tl paprikapoeder
mespunt cayenne peper
1 grote zoete aardappel (ongeveer 600g)
200g geraspte belegen kaas
Donderdag
Pakje sobanoodles (bij de Toko) of gebruik Udon of eiermie
1 el olie
1 ui
1 teentje knoflook
stukje verse gember ongeveer 1 cm)
75g taugé
200g peultjes
handje wortel
1 puntpaprika
restjes gare kip (of gebruik garnalen)
1 el sojasaus, minder zout (Kikoman)
Vrijdag
1 ½ el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
2 courgettes
2 oranje paprika’s
1 rode paprika
1 ½ L groentebouillon
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
zout en peper
1el roomkaas
Weekendtip
200g melk
500g bloem
25g gist
9g zout
10g basterdsuiker
125g zachte boter
750g half om half gehakt
2 eieren
75g paneermeel
optioneel: flinke theelepel mosterd
Gepubliceerd op 22 augustus 2018