Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven



Een interview met Robèrt van Beckhoven is natuurlijk niet compleet zonder het te hebben over worstenbroodjes. Zoals hij zelf al in het interview aangaf is het recept dat in het Good Food Book staat een van de vele manieren om die te maken.

We zijn dan ook super blij dat we het recept uit dit aller-aller-állergoeiste kookboek (waarmee je, door aankoop, in één klap 40 maaltijden voor kinderen in Malawi zorgt) vandaag met je mogen delen.

Voor 30 worstenbroodjes

voor het deeg
200g melk (kamertemperatuur)
500g bloem
25g gist
9g zout
10g basterdsuiker
125g zachte boter

voor de vulling
750g half om half gehakt
2 eieren
75g paneermeel
optioneel: flinke theelepel Dijon mosterd

verder: 1 ei, los geklopt

Deeg voor de worstenbroodjes

Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Weeg daar stukjes van 30g per stuk van af, draai er een bolletje van en leg op een bakplaat. Laat, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten.

Vulling voor de worstenbroodjes

In de tussentijd meng je het gehakt met de eieren en paneermeel. Kruid eventueel nog met wat zout en peper. Persoonlijk vind ik het lekker om er nog een flinke lepel mosterd door heen te doen, maar dat is een toevoeging die niet in het boek staat. Weeg van het vlees stukjes van 30g af en draai ook die in een balletje.

Zelf worstenbroodjes maken

De deegballetjes rol je nu uit tot ovale plakjes. Draai het gehakt tot een worstje en leg dat in het midden van je deeg. Rol dit nu op tot worstenbroodjes. Eerst de korte kanten deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu op een bakplaat (die je hebt voorzien van een vel bakpapier). Laat de broodjes, afgedekt met een theedoek, nu een uur op kamertemperatuur narijzen. Tot slot bestrijk je de broodjes dun met wat losgeklopt ei, zodat ze mooi goudbruin bakken straks.

Worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Verwarm de oven voor op 220C en na het uur rijzen bak je de broodjes in 18 minuten goudbruin en gaar. En voilá, je hebt zelf de worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven gemaakt. Die zijn trouwens ook prima in te vriezen en zijn bij onze kleuter een enorme hit als verrassing in d’r lunchtrommel!

Gepubliceerd op 8 november 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.