Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven



Dé Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven maak je nu gewoon lekker in je eigen keuken. Ideaal voor in de lunchtrommel of bij de borrel

Aanleiding voor dit recept is het interview dat ik had met de meester bakker en patissier. En een interview met Robèrt van Beckhoven is natuurlijk niet compleet zonder het te hebben over worstenbroodjes.

Zoals hij zelf al in het interview aangaf is het recept dat in het Good Food Book staat een van de vele manieren om die te maken.

We zijn dan ook super blij dat we het recept met je mogen delen. Want worstenbroodjes zijn áltijd een goed idee.

Neem er even de tijd voor. Maak ze samen met je kind(eren). Je maakt er ruim genoeg, dus deel vooral ook lekker uit. Als je er afstand van kunt doen, want dit zijn toch wel de allerlekkerste worstenbroodjes allertijden.

Voor 30 worstenbroodjes

voor het deeg
200 gram melk (kamertemperatuur)
500 gram bloem
25 gram (droge) gist
9 gram zout
10 gram (basterd)suiker
125 gram zachte boter

voor de vulling

750 gram half om half gehakt
2 eieren
75g paneermeel
optioneel: flinke theelepel Dijon mosterd

verder: 1 ei, los geklopt

Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Doe voor het deeg van je Brabantse worstenbroodjes alle ingrediënten in een kom en mix dat met een deeghaak, tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Reken op 8 – 10 minuten kneden. Dat kan uiteraard ook met de hand.

Weeg van dat deeg stukjes van 30 gram per stuk en draai er een bolletje van. Leg op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Laat je deegbolletjes, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten.

Vulling voor de worstenbroodjes

In de tussentijd meng je voor de vulling van je worstenbroodjes het gehakt met de eieren en paneermeel. Breng verder op smaak met zout en peper.

Persoonlijk vind ik het lekker om er nog een flinke lepel mosterd door heen te doen, maar dat is een toevoeging die niet van Robèrt is. Weeg van het gekruide gehakt stukjes van 30 gram af en draai ook die in een balletje.

robertvanbeckhoven504px.jpg

Zelf Brabantse worstenbroodjes maken

De deegballetjes rol je nu uit tot langwerpige plakjes deeg. Draai het gehaktballetje tot een klein worstje en leg dat in het midden van je deeg. Rol dit nu op tot worstenbroodjes.

Eerst de korte kanten van het deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu terug op een bakplaat.

Laat de broodjes, afgedekt met een theedoek, nu een uur op kamertemperatuur na-rijzen. Verwarm daarna de oven voor op 220 C. En tot slot bestrijk je de worstenbroodjes dun met wat losgeklopt ei, zodat ze straks mooi goudbruin bakken.

Worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Bak de worstenbroodjes in de voorverwarmde oven in 18 minuten goudbruin en gaar. En voilá, je hebt zelf de worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven gemaakt.

Die worstenbroodjes zijn trouwens ook prima in te vriezen. Dan haal je ze op schooldagen ’s ochtends uit de vriezer en zijn ze een smakelijke verrassing in de lunchtrommel!

Gepubliceerd op 21 december 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!