Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven



Een interview met Robèrt van Beckhoven is natuurlijk niet compleet zonder het te hebben over worstenbroodjes. Zoals hij zelf al in het interview aangaf is het recept dat in het Good Food Book staat een van de vele manieren om die te maken.

We zijn dan ook super blij dat we het recept uit dit aller-aller-állergoeiste kookboek (waarmee je, door aankoop, in één klap 40 maaltijden voor kinderen in Malawi zorgt) vandaag met je mogen delen.

Voor 30 worstenbroodjes

voor het deeg
200g melk (kamertemperatuur)
500g bloem
25g gist
9g zout
10g basterdsuiker
125g zachte boter

voor de vulling
750g half om half gehakt
2 eieren
75g paneermeel
optioneel: flinke theelepel Dijon mosterd

verder: 1 ei, los geklopt

Deeg voor de worstenbroodjes

Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Weeg daar stukjes van 30g per stuk van af, draai er een bolletje van en leg op een bakplaat. Laat, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten.

Vulling voor de worstenbroodjes

In de tussentijd meng je het gehakt met de eieren en paneermeel. Kruid eventueel nog met wat zout en peper. Persoonlijk vind ik het lekker om er nog een flinke lepel mosterd door heen te doen, maar dat is een toevoeging die niet in het boek staat. Weeg van het vlees stukjes van 30g af en draai ook die in een balletje.

Zelf worstenbroodjes maken

De deegballetjes rol je nu uit tot ovale plakjes. Draai het gehakt tot een worstje en leg dat in het midden van je deeg. Rol dit nu op tot worstenbroodjes. Eerst de korte kanten deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu op een bakplaat (die je hebt voorzien van een vel bakpapier). Laat de broodjes, afgedekt met een theedoek, nu een uur op kamertemperatuur narijzen. Tot slot bestrijk je de broodjes dun met wat losgeklopt ei, zodat ze mooi goudbruin bakken straks.

Worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Verwarm de oven voor op 220C en na het uur rijzen bak je de broodjes in 18 minuten goudbruin en gaar. En voilá, je hebt zelf de worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven gemaakt. Die zijn trouwens ook prima in te vriezen en zijn bij onze kleuter een enorme hit als verrassing in d’r lunchtrommel!

Gepubliceerd op 8 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!