Smulpaapje kookt! Noodles me kip



Dit is met recht het ultieme fast food te noemen. Als je een bezorger weet die sneller is dan je dit gerecht zelf maakt, dan horen we het graag. Want in letterlijk iets meer dan 5 minuten staat dit gerecht op tafel.

En goedkoper, sneller èn lekkerder dan je kunt afhalen of laten bezorgen. Echt waar!

foto: Simone van den Berg

Voor 4 personen

Pakje sobanoodles (bij de Toko) of gebruik Udon of eiermie
1 el olie
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
stukje verse gember, fijngehakt (hoeveelheid naar smaak, ongeveer 1 cm)
75g taugé
200g peultjes, in stukken gesneden
handje wortel, julienne gesneden
puntpaprika, in reepjes
restjes gare kip (of gebruik garnalen)
1 el sojasaus, minder zout (Kikoman)
 

Voorbereiding is het halve werk

Het meeste werk van dit gerecht zit in de voorbereiding. In de tijd dat je water kookt voor de noodles (die maar 4 minuten in kokend water hoeven) Snijd je de ui, knoflook, gember en peultjes. Op hoog vuur in een wok met olie bak je kort (2 minuten) de ui. Dan mag de gember en knoflook erbij, even heel kort meebakken. En dan de peultjes, wortel en paprika erbij. Goed hoog vuur en flink roerbakken. Maar niet langer dan 4 minuten, want je wil ‘bite’ overhouden!

Fast food pronto!

Giet de noodles af. Kip en noodles bij de groenten. Sojasaus erdoor en even goed doorwarmen. Dat is het! Maak af met wat gehakte pinda’s en meteen aan tafel.

Gepubliceerd op 13 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.