Smulpaapje kookt! Noodles me kip



Dit is met recht het ultieme fast food te noemen. Als je een bezorger weet die sneller is dan je dit gerecht zelf maakt, dan horen we het graag. Want in letterlijk iets meer dan 5 minuten staat dit gerecht op tafel.

En goedkoper, sneller èn lekkerder dan je kunt afhalen of laten bezorgen. Echt waar!

foto: Simone van den Berg

Voor 4 personen

Pakje sobanoodles (bij de Toko) of gebruik Udon of eiermie
1 el olie
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
stukje verse gember, fijngehakt (hoeveelheid naar smaak, ongeveer 1 cm)
75g taugé
200g peultjes, in stukken gesneden
handje wortel, julienne gesneden
puntpaprika, in reepjes
restjes gare kip (of gebruik garnalen)
1 el sojasaus, minder zout (Kikoman)
 

Voorbereiding is het halve werk

Het meeste werk van dit gerecht zit in de voorbereiding. In de tijd dat je water kookt voor de noodles (die maar 4 minuten in kokend water hoeven) Snijd je de ui, knoflook, gember en peultjes. Op hoog vuur in een wok met olie bak je kort (2 minuten) de ui. Dan mag de gember en knoflook erbij, even heel kort meebakken. En dan de peultjes, wortel en paprika erbij. Goed hoog vuur en flink roerbakken. Maar niet langer dan 4 minuten, want je wil ‘bite’ overhouden!

Fast food pronto!

Giet de noodles af. Kip en noodles bij de groenten. Sojasaus erdoor en even goed doorwarmen. Dat is het! Maak af met wat gehakte pinda’s en meteen aan tafel.

Gepubliceerd op 13 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!