Zomerse ovenschotel met groente en worstjes



Je zou denken dat ovenschotels vooral voor het najaar en de winter zijn. Maar ook op warmere dagen doet de oven prima dienst als je makkelijk en snel wilt koken. Deze ovenschotel bestaat bijna alleen uit groente, en kun je in zijn geheel voorbereiden.

Wij kozen ervoor om ‘aan te vullen met worstjes, maar voor een vegetarische variant kun je ook denken aan plakjes halloumi. Of voor een nóg lichtere versie een paar mootjes stevige vis. Het wordt hoe dan ook lekker en licht!

Voor 4 personen

2 courgettes, gewassen (met schil) in partjes
2 stronken broccoli, in grove roosjes
1 oranje paprika, in ringen
1 rode ui, in partjes
rasp van 1 sinaasappel
3el maplesyrup
(citroen)zout en versgemalen peper
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
partjes van 1 sinaasappel

Verder nodig: ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Snelle ovenschotel met veel groente

Hussel de groenten met de rasp van de sinaasappel, de olijfolie en maplesyrup goed door elkaar en verdeel gelijkmatig over een grote ovenschaal. Bestrooi met de tijm, rozemarijn, zout en peper en schep nog een keer door. Leg hier de worstjes tussen.

Lichte maaltijd uit de oven

Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten alles even doorscheppen en de worstje draaien. Daarna nog een keer 10 minuten laten staan. Haal de ovenschotel uit de oven en leg de partjes sinaasappel erop en knijp het laatste sap uit de sinaasappel over de ovenschaal. Serveer met knapperig brood, zodat je lekker alle saus kunt opdopen.

Gepubliceerd op 6 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.