Zomerse ovenschotel met groente en worstjes



Je zou denken dat ovenschotels vooral voor het najaar en de winter zijn. Maar ook op warmere dagen doet de oven prima dienst als je makkelijk en snel wilt koken. Deze ovenschotel bestaat bijna alleen uit groente, en kun je in zijn geheel voorbereiden.

Wij kozen ervoor om ‘aan te vullen met worstjes, maar voor een vegetarische variant kun je ook denken aan plakjes halloumi. Of voor een nóg lichtere versie een paar mootjes stevige vis. Het wordt hoe dan ook lekker en licht!

Voor 4 personen

2 courgettes, gewassen (met schil) in partjes
2 stronken broccoli, in grove roosjes
1 oranje paprika, in ringen
1 rode ui, in partjes
rasp van 1 sinaasappel
3el maplesyrup
(citroen)zout en versgemalen peper
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
partjes van 1 sinaasappel

Verder nodig: ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Snelle ovenschotel met veel groente

Hussel de groenten met de rasp van de sinaasappel, de olijfolie en maplesyrup goed door elkaar en verdeel gelijkmatig over een grote ovenschaal. Bestrooi met de tijm, rozemarijn, zout en peper en schep nog een keer door. Leg hier de worstjes tussen.

Lichte maaltijd uit de oven

Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten alles even doorscheppen en de worstje draaien. Daarna nog een keer 10 minuten laten staan. Haal de ovenschotel uit de oven en leg de partjes sinaasappel erop en knijp het laatste sap uit de sinaasappel over de ovenschaal. Serveer met knapperig brood, zodat je lekker alle saus kunt opdopen.

Gepubliceerd op 6 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.