Zomerse ovenschotel met groente en worstjes



Je zou denken dat ovenschotels vooral voor het najaar en de winter zijn. Maar ook op warmere dagen doet de oven prima dienst als je makkelijk en snel wilt koken. Deze ovenschotel bestaat bijna alleen uit groente, en kun je in zijn geheel voorbereiden.

Wij kozen ervoor om ‘aan te vullen met worstjes, maar voor een vegetarische variant kun je ook denken aan plakjes halloumi. Of voor een nóg lichtere versie een paar mootjes stevige vis. Het wordt hoe dan ook lekker en licht!

Voor 4 personen

2 courgettes, gewassen (met schil) in partjes
2 stronken broccoli, in grove roosjes
1 oranje paprika, in ringen
1 rode ui, in partjes
rasp van 1 sinaasappel
3el maplesyrup
(citroen)zout en versgemalen peper
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
partjes van 1 sinaasappel

Verder nodig: ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Snelle ovenschotel met veel groente

Hussel de groenten met de rasp van de sinaasappel, de olijfolie en maplesyrup goed door elkaar en verdeel gelijkmatig over een grote ovenschaal. Bestrooi met de tijm, rozemarijn, zout en peper en schep nog een keer door. Leg hier de worstjes tussen.

Lichte maaltijd uit de oven

Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten alles even doorscheppen en de worstje draaien. Daarna nog een keer 10 minuten laten staan. Haal de ovenschotel uit de oven en leg de partjes sinaasappel erop en knijp het laatste sap uit de sinaasappel over de ovenschaal. Serveer met knapperig brood, zodat je lekker alle saus kunt opdopen.

Gepubliceerd op 6 mei 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.