Zomerse ovenschotel met groente en worstjes

Je zou denken dat ovenschotels vooral voor het najaar en de winter zijn. Maar ook op warmere dagen doet de oven prima dienst als je makkelijk en snel wilt koken. Deze ovenschotel bestaat bijna alleen uit groente, en kun je in zijn geheel voorbereiden.
Wij kozen ervoor om ‘aan te vullen met worstjes, maar voor een vegetarische variant kun je ook denken aan plakjes halloumi. Of voor een nóg lichtere versie een paar mootjes stevige vis. Het wordt hoe dan ook lekker en licht!
Voor 4 personen
2 courgettes, gewassen (met schil) in partjes
2 stronken broccoli, in grove roosjes
1 oranje paprika, in ringen
1 rode ui, in partjes
rasp van 1 sinaasappel
3el maplesyrup
(citroen)zout en versgemalen peper
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
partjes van 1 sinaasappel
Verder nodig: ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C
Snelle ovenschotel met veel groente
Hussel de groenten met de rasp van de sinaasappel, de olijfolie en maplesyrup goed door elkaar en verdeel gelijkmatig over een grote ovenschaal. Bestrooi met de tijm, rozemarijn, zout en peper en schep nog een keer door. Leg hier de worstjes tussen.
Lichte maaltijd uit de oven
Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten alles even doorscheppen en de worstje draaien. Daarna nog een keer 10 minuten laten staan. Haal de ovenschotel uit de oven en leg de partjes sinaasappel erop en knijp het laatste sap uit de sinaasappel over de ovenschaal. Serveer met knapperig brood, zodat je lekker alle saus kunt opdopen.
Gepubliceerd op 6 mei 2016