Zomerse ovenschotel met groente en worstjes



Je zou denken dat ovenschotels vooral voor het najaar en de winter zijn. Maar ook op warmere dagen doet de oven prima dienst als je makkelijk en snel wilt koken. Deze ovenschotel bestaat bijna alleen uit groente, en kun je in zijn geheel voorbereiden.

Wij kozen ervoor om ‘aan te vullen met worstjes, maar voor een vegetarische variant kun je ook denken aan plakjes halloumi. Of voor een nóg lichtere versie een paar mootjes stevige vis. Het wordt hoe dan ook lekker en licht!

Voor 4 personen

2 courgettes, gewassen (met schil) in partjes
2 stronken broccoli, in grove roosjes
1 oranje paprika, in ringen
1 rode ui, in partjes
rasp van 1 sinaasappel
3el maplesyrup
(citroen)zout en versgemalen peper
2el extra vierge olijfolie
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
partjes van 1 sinaasappel

Verder nodig: ovenschaal, oven voorverwarmen op 200C

Snelle ovenschotel met veel groente

Hussel de groenten met de rasp van de sinaasappel, de olijfolie en maplesyrup goed door elkaar en verdeel gelijkmatig over een grote ovenschaal. Bestrooi met de tijm, rozemarijn, zout en peper en schep nog een keer door. Leg hier de worstjes tussen.

Lichte maaltijd uit de oven

Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten alles even doorscheppen en de worstje draaien. Daarna nog een keer 10 minuten laten staan. Haal de ovenschotel uit de oven en leg de partjes sinaasappel erop en knijp het laatste sap uit de sinaasappel over de ovenschaal. Serveer met knapperig brood, zodat je lekker alle saus kunt opdopen.

Gepubliceerd op 6 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.