Weekmenu #32



Ook al zijn wij al weer lang en breed terug van vakantie, we blijven culinair gezien gewoon nog even rondreizen. Langs Mexico, via Azië, Italië en Spanje.

En gelukkig blijft het weekmenu verder zo vertrouwd als je van Smulpaapje gewend bent. Lekker, makkelijk te maken en smakelijk voor klein én groot. Aan taaaafel!

Maandag            Mexicaanse rijstsalade
Kleurrijk, goed gevuld en zó op tafel. Wat wil je nog meer als begin van je eetweek?

Dinsdag              Noodles met garnalen
Met een zelfgemaakte roerbaksaus, want als je kookt wil je toch ook écht lekker eten?!

Woensdag         Frittata met bloemkool
Eenvoud in alle opzichten, maar oh zo lekker!

Donderdag        Pasta Cacciatore
Een rijk gevulde pasta, waar groot en klein blij van worden.

Vrijdag                Paella
Luidt het weekend in met deze zelfgemaakte Spaanse visschotel met rijst.

Weekendtip      Crostini Caprese
Een heerlijk lunchhapje, of in een kleinere variant lekker voor bij de borrel dit weekend.

Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu

Maandag

4 kippendijen
15g tacokruiden
1 blikje mais (à 300g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 rode paprika
200g gemengde kleine tomaatjes
3 bosuitjes
1 avocado
250g zilvervliesrijst
1 limoen
1 citroen
extra vierge olijfolie
gemalen chipotle (AH)

dinsdag

1 ½ el kerriepoeder (mild)
1el sojasaus
2el Shaoxing (Chinese rijstwijn)
2tl suiker
2tl zoete chilisaus
½ tl gemberpoeder
250g rijstmie
2el zonnebloemolie
1 ui
1 rode paprika
300g spitskool
200g taugé
175 champignons
200g tijgergarnalen

woensdag

1ui,
1 teen knoflook
500g bloemkoolroosjes (ongeveer 1 bloemkool)
100g spinazie
75g feta
6 eieren
125ml melk
2el creme fraiche

donderdag

1 ui
2 tenen knoflook
½ rode paprika
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks,
½ el gerookt paprikapoeder
1el tomatenpuree
1el ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
125ml kippenbouillon
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
2tl gedroogde oregano
75g zwarte (Kalamata) olijven, zonder pit
50g zongedroogde tomaatjes, op olie
2tl kappertjes
2el verse peterselie
geraspte (Parmezaanse) kaas

vrijdag

1 ui
2 tenen knoflook
20g platte peterselie
1 chorizo (ik gebruikte die van Stegeman)
2 kippendijen
1 blik San Marzano gepelde tomaten
450g paella rijst (bijvoorbeeld via Foodelicious)
600ml visbouillon
saffraan, 2 kneepjes ongeveer
500g mosselen
250g rivierkreeftjes (netto gewicht)
250g grote garnalen (zonder schil/kop)

Weekendtip

1 ciabatta
beetje olijfolie & 1 teen knoflook
1 bol buffelmozzarella
handje mini tomaatjes
verse pesto (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)
zout & peper

Gepubliceerd op 9 augustus 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.