Weekmenu #32

Ook al zijn wij al weer lang en breed terug van vakantie, we blijven culinair gezien gewoon nog even rondreizen. Langs Mexico, via Azië, Italië en Spanje.
En gelukkig blijft het weekmenu verder zo vertrouwd als je van Smulpaapje gewend bent. Lekker, makkelijk te maken en smakelijk voor klein én groot. Aan taaaafel!
Maandag Mexicaanse rijstsalade
Kleurrijk, goed gevuld en zó op tafel. Wat wil je nog meer als begin van je eetweek?
Dinsdag Noodles met garnalen
Met een zelfgemaakte roerbaksaus, want als je kookt wil je toch ook écht lekker eten?!
Woensdag Frittata met bloemkool
Eenvoud in alle opzichten, maar oh zo lekker!
Donderdag Pasta Cacciatore
Een rijk gevulde pasta, waar groot en klein blij van worden.
Vrijdag Paella
Luidt het weekend in met deze zelfgemaakte Spaanse visschotel met rijst.
Weekendtip Crostini Caprese
Een heerlijk lunchhapje, of in een kleinere variant lekker voor bij de borrel dit weekend.
Boodschappenlijstje per dag van het weekmenu
Maandag
4 kippendijen
15g tacokruiden
1 blikje mais (à 300g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 rode paprika
200g gemengde kleine tomaatjes
3 bosuitjes
1 avocado
250g zilvervliesrijst
1 limoen
1 citroen
extra vierge olijfolie
gemalen chipotle (AH)
dinsdag
1 ½ el kerriepoeder (mild)
1el sojasaus
2el Shaoxing (Chinese rijstwijn)
2tl suiker
2tl zoete chilisaus
½ tl gemberpoeder
250g rijstmie
2el zonnebloemolie
1 ui
1 rode paprika
300g spitskool
200g taugé
175 champignons
200g tijgergarnalen
woensdag
1ui,
1 teen knoflook
500g bloemkoolroosjes (ongeveer 1 bloemkool)
100g spinazie
75g feta
6 eieren
125ml melk
2el creme fraiche
donderdag
1 ui
2 tenen knoflook
½ rode paprika
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks,
½ el gerookt paprikapoeder
1el tomatenpuree
1el ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
125ml kippenbouillon
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
2tl gedroogde oregano
75g zwarte (Kalamata) olijven, zonder pit
50g zongedroogde tomaatjes, op olie
2tl kappertjes
2el verse peterselie
geraspte (Parmezaanse) kaas
vrijdag
1 ui
2 tenen knoflook
20g platte peterselie
1 chorizo (ik gebruikte die van Stegeman)
2 kippendijen
1 blik San Marzano gepelde tomaten
450g paella rijst (bijvoorbeeld via Foodelicious)
600ml visbouillon
saffraan, 2 kneepjes ongeveer
500g mosselen
250g rivierkreeftjes (netto gewicht)
250g grote garnalen (zonder schil/kop)
Weekendtip
1 ciabatta
beetje olijfolie & 1 teen knoflook
1 bol buffelmozzarella
handje mini tomaatjes
verse pesto (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)
zout & peper
Gepubliceerd op 9 augustus 2018