Mexicaanse rijstsalade met kip



Een maaltijdsalade met rijst en heel veel Mexicaanse invloeden, ideaal als makkelijke maaltijd of bijvoorbeeld voor bij de BBQ

Want niet alleen met pasta kun je een uitgebreide maaltijdsalade maken, zo bewijst deze rijstsalade maar weer. Echt alles wat er lekker is zit in deze rijk gevulde maaltijdsalade.

Die kun je lauwwarm eten, maar ook prima koud bij bijvoorbeeld een barbecue. Eet ‘m als makkelijke maaltijd, of serveer met nog lekker wat nacho’s en guacamole erbij. Het is aan jou!

Voor ruim 6 personen, als maaltijd

4 kippendijen
15g tacokruiden
1el neutrale olie
1 blikje mais (á 300g), afgespoeld en uitgelekt
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
1 rode paprika, in blokjes
200g gemengde kleine tomaatjes, gehalveerd
3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
1 avocado, in blokjes
250g zilvervliesrijst

voor de dressing

sap van 1 limoen
sap van ½ citroen
2el extra vierge olijfolie
½ tl gemalen chipotle (AH)

Mexicaanse rijstsalade met kip

De basis van deze Mexicaanse rijstsalade is rijst, dus daar begin je mee. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat staan. Verhit in de tussentijd een grote koekenpan met de olie en bak  hier de kip 10 minuten op redelijk hoog vuur goudbruin en gaar in. Haal de kip uit de pan en bak in de resterende olie en kruiden de mais 2 minuten op hoog vuur aan, voeg dan de bonen toe en bak nog een minuut of twee mee, terwijl je af en toe alles omschept.

Maaltijdsalade met rijst

Doe de rijst in een grote schaal en doe hier de mais en bonen bij. Giet de dressing erover en schep goed door. Snij de rest van de ingrediënten, als ook de kip (die mag in reepjes) en doe dat bij de rest. Schep voorzichtig om. Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Lauwwarm vind ik ‘persoonlijk het lekkerst.

Efficiënt koken

Dit is een gerecht dat zich heel goed leent om van te voren klaar te maken. Zet als alles is afgekoeld goed afgedekt in de koelkast. Haal ‘m, voor je gaat eten, wel een half uur van te voren eruit om op kamertemperatuur te komen. Dat is echt lekkerder, dan dat je ‘m koelkastkoud eet.

Gepubliceerd op 16 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.