Mexicaanse rijstsalade met kip



Een maaltijdsalade met rijst en heel veel Mexicaanse invloeden, ideaal als makkelijke maaltijd of bijvoorbeeld voor bij de BBQ

Want niet alleen met pasta kun je een uitgebreide maaltijdsalade maken, zo bewijst deze rijstsalade maar weer. Echt alles wat er lekker is zit in deze rijk gevulde maaltijdsalade.

Die kun je lauwwarm eten, maar ook prima koud bij bijvoorbeeld een barbecue. Eet ‘m als makkelijke maaltijd, of serveer met nog lekker wat nacho’s en guacamole erbij. Het is aan jou!

Voor ruim 6 personen, als maaltijd

4 kippendijen
15g tacokruiden
1el neutrale olie
1 blikje mais (á 300g), afgespoeld en uitgelekt
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
1 rode paprika, in blokjes
200g gemengde kleine tomaatjes, gehalveerd
3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
1 avocado, in blokjes
250g zilvervliesrijst

voor de dressing

sap van 1 limoen
sap van ½ citroen
2el extra vierge olijfolie
½ tl gemalen chipotle (AH)

Mexicaanse rijstsalade met kip

De basis van deze Mexicaanse rijstsalade is rijst, dus daar begin je mee. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat staan. Verhit in de tussentijd een grote koekenpan met de olie en bak  hier de kip 10 minuten op redelijk hoog vuur goudbruin en gaar in. Haal de kip uit de pan en bak in de resterende olie en kruiden de mais 2 minuten op hoog vuur aan, voeg dan de bonen toe en bak nog een minuut of twee mee, terwijl je af en toe alles omschept.

Maaltijdsalade met rijst

Doe de rijst in een grote schaal en doe hier de mais en bonen bij. Giet de dressing erover en schep goed door. Snij de rest van de ingrediënten, als ook de kip (die mag in reepjes) en doe dat bij de rest. Schep voorzichtig om. Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Lauwwarm vind ik ‘persoonlijk het lekkerst.

Efficiënt koken

Dit is een gerecht dat zich heel goed leent om van te voren klaar te maken. Zet als alles is afgekoeld goed afgedekt in de koelkast. Haal ‘m, voor je gaat eten, wel een half uur van te voren eruit om op kamertemperatuur te komen. Dat is echt lekkerder, dan dat je ‘m koelkastkoud eet.

Gepubliceerd op 16 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.