Mexicaanse rijstsalade met kip



Een maaltijdsalade met rijst en heel veel Mexicaanse invloeden, ideaal als makkelijke maaltijd of bijvoorbeeld voor bij de BBQ

Want niet alleen met pasta kun je een uitgebreide maaltijdsalade maken, zo bewijst deze rijstsalade maar weer. Echt alles wat er lekker is zit in deze rijk gevulde maaltijdsalade.

Die kun je lauwwarm eten, maar ook prima koud bij bijvoorbeeld een barbecue. Eet ‘m als makkelijke maaltijd, of serveer met nog lekker wat nacho’s en guacamole erbij. Het is aan jou!

Voor ruim 6 personen, als maaltijd

4 kippendijen
15g tacokruiden
1el neutrale olie
1 blikje mais (á 300g), afgespoeld en uitgelekt
1 blik zwarte bonen (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
1 rode paprika, in blokjes
200g gemengde kleine tomaatjes, gehalveerd
3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
1 avocado, in blokjes
250g zilvervliesrijst

voor de dressing

sap van 1 limoen
sap van ½ citroen
2el extra vierge olijfolie
½ tl gemalen chipotle (AH)

Mexicaanse rijstsalade met kip

De basis van deze Mexicaanse rijstsalade is rijst, dus daar begin je mee. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat staan. Verhit in de tussentijd een grote koekenpan met de olie en bak  hier de kip 10 minuten op redelijk hoog vuur goudbruin en gaar in. Haal de kip uit de pan en bak in de resterende olie en kruiden de mais 2 minuten op hoog vuur aan, voeg dan de bonen toe en bak nog een minuut of twee mee, terwijl je af en toe alles omschept.

Maaltijdsalade met rijst

Doe de rijst in een grote schaal en doe hier de mais en bonen bij. Giet de dressing erover en schep goed door. Snij de rest van de ingrediënten, als ook de kip (die mag in reepjes) en doe dat bij de rest. Schep voorzichtig om. Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Lauwwarm vind ik ‘persoonlijk het lekkerst.

Efficiënt koken

Dit is een gerecht dat zich heel goed leent om van te voren klaar te maken. Zet als alles is afgekoeld goed afgedekt in de koelkast. Haal ‘m, voor je gaat eten, wel een half uur van te voren eruit om op kamertemperatuur te komen. Dat is echt lekkerder, dan dat je ‘m koelkastkoud eet.

Gepubliceerd op 16 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.