Snelle roerbaknoodles met spitskool en garnalen



Ik kan er geen genoeg van krijgen, smakelijke en snelle noodles. Dit keer voegen we er lekker wat groente en een klein beetje garnalen aan toe. Hou je niet van garnalen, geen ramp? Gebruik dan vis of een stukje kip.

Natuurlijk is het heerlijk om deze noodles met stokjes te eten, en ja slurpen hoort er dan bij! Wie kan het het hardst denk je?!

Noodles met garnalen en spitskool

Voor 4 personen

Voor de roerbaksaus

1 ½ el kerriepoeder (mild)
1el sojasaus, ik gebruik Kikkoman minder zout
2el Shaoxing (Chinese rijstwijn)
2tl suiker
2tl zoete chilisaus
½ tl gemberpoeder
125ml water

Verder nodig

250g rijstmie
2el zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, in reepjes
300g spitskool, fijngesneden
200g taugé
175 champignons, in plakjes
200g tijgergarnalen

Maak je eigen roerbaksaus

Voor de roerbaksaus meng je alle ingrediënten, laat die dan even staan terwijl je een grote pan of wok verhit met de zonnebloemolie. Bak daarin eerst de ui een minuutje aan, dan de paprika en champignons erbij en een minuut of 3 meebakken. Dan mag de spitskool erbij, bak die ook nog 2-3 minuten mee. Haal alles eruit en zet even apart. Bereid op dit moment, volgens gebruiksaanwijzing, de noodles en giet ze daarna af.

Roerbakschotel met groente en garnalen

Voeg nu nog een eetlepel olie aan de pan toe en giet hier de roerbaksaus in. Laat de saus 5 minuten pruttelen, roer af en toe door. Daar gaan dan de noodles bij, schep die om en voeg dan alle groente weer toe, als ook de garnalen. Verwarm alles tot de garnalen roze kleuren en gaar zijn. Aan tafel!

Gepubliceerd op 8 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.