Snelle roerbaknoodles met spitskool en garnalen



Ik kan er geen genoeg van krijgen, smakelijke en snelle noodles. Dit keer voegen we er lekker wat groente en een klein beetje garnalen aan toe. Hou je niet van garnalen, geen ramp? Gebruik dan vis of een stukje kip.

Natuurlijk is het heerlijk om deze noodles met stokjes te eten, en ja slurpen hoort er dan bij! Wie kan het het hardst denk je?!

Noodles met garnalen en spitskool

Voor 4 personen

Voor de roerbaksaus

1 ½ el kerriepoeder (mild)
1el sojasaus, ik gebruik Kikkoman minder zout
2el Shaoxing (Chinese rijstwijn)
2tl suiker
2tl zoete chilisaus
½ tl gemberpoeder
125ml water

Verder nodig

250g rijstmie
2el zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, in reepjes
300g spitskool, fijngesneden
200g taugé
175 champignons, in plakjes
200g tijgergarnalen

Maak je eigen roerbaksaus

Voor de roerbaksaus meng je alle ingrediënten, laat die dan even staan terwijl je een grote pan of wok verhit met de zonnebloemolie. Bak daarin eerst de ui een minuutje aan, dan de paprika en champignons erbij en een minuut of 3 meebakken. Dan mag de spitskool erbij, bak die ook nog 2-3 minuten mee. Haal alles eruit en zet even apart. Bereid op dit moment, volgens gebruiksaanwijzing, de noodles en giet ze daarna af.

Roerbakschotel met groente en garnalen

Voeg nu nog een eetlepel olie aan de pan toe en giet hier de roerbaksaus in. Laat de saus 5 minuten pruttelen, roer af en toe door. Daar gaan dan de noodles bij, schep die om en voeg dan alle groente weer toe, als ook de garnalen. Verwarm alles tot de garnalen roze kleuren en gaar zijn. Aan tafel!

Gepubliceerd op 8 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!