Snelle roerbaknoodles met spitskool en garnalen



Ik kan er geen genoeg van krijgen, smakelijke en snelle noodles. Dit keer voegen we er lekker wat groente en een klein beetje garnalen aan toe. Hou je niet van garnalen, geen ramp? Gebruik dan vis of een stukje kip.

Natuurlijk is het heerlijk om deze noodles met stokjes te eten, en ja slurpen hoort er dan bij! Wie kan het het hardst denk je?!

Noodles met garnalen en spitskool

Voor 4 personen

Voor de roerbaksaus

1 ½ el kerriepoeder (mild)
1el sojasaus, ik gebruik Kikkoman minder zout
2el Shaoxing (Chinese rijstwijn)
2tl suiker
2tl zoete chilisaus
½ tl gemberpoeder
125ml water

Verder nodig

250g rijstmie
2el zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, in reepjes
300g spitskool, fijngesneden
200g taugé
175 champignons, in plakjes
200g tijgergarnalen

Maak je eigen roerbaksaus

Voor de roerbaksaus meng je alle ingrediënten, laat die dan even staan terwijl je een grote pan of wok verhit met de zonnebloemolie. Bak daarin eerst de ui een minuutje aan, dan de paprika en champignons erbij en een minuut of 3 meebakken. Dan mag de spitskool erbij, bak die ook nog 2-3 minuten mee. Haal alles eruit en zet even apart. Bereid op dit moment, volgens gebruiksaanwijzing, de noodles en giet ze daarna af.

Roerbakschotel met groente en garnalen

Voeg nu nog een eetlepel olie aan de pan toe en giet hier de roerbaksaus in. Laat de saus 5 minuten pruttelen, roer af en toe door. Daar gaan dan de noodles bij, schep die om en voeg dan alle groente weer toe, als ook de garnalen. Verwarm alles tot de garnalen roze kleuren en gaar zijn. Aan tafel!

Gepubliceerd op 8 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.