Snelle roerbaknoodles met spitskool en garnalen
Ik kan er geen genoeg van krijgen, smakelijke en snelle noodles. Dit keer voegen we er lekker wat groente en een klein beetje garnalen aan toe. Hou je niet van garnalen, geen ramp? Gebruik dan vis of een stukje kip.
Natuurlijk is het heerlijk om deze noodles met stokjes te eten, en ja slurpen hoort er dan bij! Wie kan het het hardst denk je?!
Voor 4 personen
Voor de roerbaksaus
1 ½ el kerriepoeder (mild)
1el sojasaus, ik gebruik Kikkoman minder zout
2el Shaoxing (Chinese rijstwijn)
2tl suiker
2tl zoete chilisaus
½ tl gemberpoeder
125ml water
Verder nodig
250g rijstmie
2el zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, in reepjes
300g spitskool, fijngesneden
200g taugé
175 champignons, in plakjes
200g tijgergarnalen
Maak je eigen roerbaksaus
Voor de roerbaksaus meng je alle ingrediënten, laat die dan even staan terwijl je een grote pan of wok verhit met de zonnebloemolie. Bak daarin eerst de ui een minuutje aan, dan de paprika en champignons erbij en een minuut of 3 meebakken. Dan mag de spitskool erbij, bak die ook nog 2-3 minuten mee. Haal alles eruit en zet even apart. Bereid op dit moment, volgens gebruiksaanwijzing, de noodles en giet ze daarna af.
Roerbakschotel met groente en garnalen
Voeg nu nog een eetlepel olie aan de pan toe en giet hier de roerbaksaus in. Laat de saus 5 minuten pruttelen, roer af en toe door. Daar gaan dan de noodles bij, schep die om en voeg dan alle groente weer toe, als ook de garnalen. Verwarm alles tot de garnalen roze kleuren en gaar zijn. Aan tafel!
Gepubliceerd op 8 juni 2017