Frittata met bloemkool en spinazie



Met bloemkool kun je veel meer dan alleen maar koken en een kaassausje erover doen. Bijvoorbeeld in deze goedvullende frittata.

Gecombineerd met de spinazie en feta maak je een makkelijke, lekkere en snelle eenpansmaaltijd waar iedereen in het gezin van mee kan genieten!

Voor 4 personen

1ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1el olie
500g bloemkoolroosjes (ongeveer 1 bloemkool)
100g spinazie
75g feta
6 eieren
125ml melk
2el creme fraiche
zout en peper

Verder nodig: ovenvaste koekenpan – oven voorverwarmen op 180C

Frittata met bloemkool en spinazie

Fruit de ui en knoflook in de warme olie 5 minuutjes aan. Doe de bloemkoolroosjes, die je zo klein mogelijk hebt gesneden, erbij en bak deze 8 minuten mee. Schep ze regelmatig om. In de tussentijd klop je de eieren los met de melk en creme fraiche, voeg zout en peper toe. Tot slot mag de spinazie bij de bloemkool, die je laat slinken.

Eenpansmaaltijd met eieren, groenten en kaas

Giet het eimengsel nu in de pan en verdeel het gelijkmatig. Laat even een paar minuten staan, verkruimel dan de feta erover en zet de pan in de voorverwarmde oven. In 10-12 minuten is je fritatta gaar. Haal – met een ovenwant!! – de pan uit de oven en serveer de fritatta met knapperig vers brood.

Gepubliceerd op 1 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!