Weekmenu #3



Winterfavorieten, die stelen in dit weekmenu de show. Want hoewel ik niet kan wachten tot het weer voorjaar is, heeft de winter – zeker qua eten – ook zo z’n charme.

Spruitjes, kids én volwassenenproof horen daar in ons gezin absoluut bij. Dit keer niet in een pasta, maar met rijst. En wacht dat je van een slow cooked pastasaus, maak wat extra voor in de vriezer. Dit is wat er nog meer op het menu staat.

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag           Spruitjes met rijst
Geïnspireerd door Nigella Lawson, een nieuwe variant op onze favoriete wintergroente; spruitjes

Dinsdag             Gnocchi met spinazie
Razend snel aan tafel doe je met kant & klare gnocchi. De saus maak je natuurlijk wel lekker zelf. Puur comfortfood!

Woensdag         Pasta Bolognese
Zorg dat je hier altijd een voorraadje van in de vriezer hebt. Daar word je om meerdere redenen blij van

Donderdag        Rijst met paprika
Wil je echt rázendsnel aan tafel, dan is dit recept voor jou. Ook een toffe manier om eens wat meer vis te eten, zonder dat het “vissig” wordt.

Vrijdag                Kip shoarma
Marineer de kip de avond ervoor alvast, dan zit je vandaag fastfood snel aan tafel. Goed begin van je weekend!

Weekendtip      Choco pancakes a la Jamie Oliver
Je dag beginnen met chocola én fruit in één pancake. Dat kan niet anders dan een fijn ontbijtje worden. Klopt!

Boodschappenlijst, per dag van het weekmenu

Maandag

1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

Dinsdag

2x 400g kant en klare gnocchi
400g spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas
150ml creme fraice
2 handjes geraspte kaas

Woensdag

400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
beetje olie
1 ui
2 tenen knoflook
1el gedroogde oregano
mespunt gerookt paprikapoeder
250ml rode wijn
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1 laurierblaadje

Donderdag

400g rijst
1 ui
4 teentjes knoflook
1el zonnebloemolie
4 puntpaprika's
1el tomatenpuree
5 kleine, gekleurde tomaatjes)
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
4el ketchup
platte peterselie
optioneel: srirachasaus of sambal

Vrijdag

600g kippendijen, zonder bot/vel
1tl kurkuma
1tl kaneel
1tl korianderpoeder
1tl gemalen komijn
½ tl cayenne
2tl knoflookpoeder
2el olijfolie
4el Griekse yoghurt
1 citroen
Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar pittabroodjes kan ook)
Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
tomaat
snackkomkommers
1 rode ui
4el augurkenblokjes
2el verse munt

Weekendtip

150 + 75g bosbessen
1 rijpe banaan
175ml amandelmelk (ik gebruik die van Rude Health)
1 ei
150g bloem
75g havermout
2tl bakpoeder
¼ tl zout
1tl kaneel
1el cacao

Gepubliceerd op 17 januari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.