Rijstsalade met puntpaprika



Rijstsalade met paprika

Je kunt niet anders dan bewondering hebben voor Francesca, die alweer voor het derde jaar (in eigen beheer!) haar Eetkalender uitbrengt. En hoewel het nieuwe jaar al wel is begonnen ben je nog ruim op tijd om die aan te schaffen, want de rest van het jaar hoef je dan niet meer na te denken over wat je eet. Ik mocht dit jaar ook een recept aanleveren voor de blogger favoriet, het werd mijn Mexicaanse rijstsalade.

Ik maakte zelf van de kalender het recept van 16 januari, de rijstsalade (ik zie een patroon…) met puntpaprika en deed er sardientjes van Fishtales door, in plaats van de makreel die Francesca gebruikt. Een super makkelijk, super snel én lekker recept.

Rijstsalade voor 4 personen
400g rijst (ik gebruik liefst Tilda rijst, dit keer met kokos, chili en limoen)
1 ui, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt (ik gebruikte de helft)
1el zonnebloemolie
zeezout
2 puntpaprika’s, in kleine stukjes (ik gebruikte er vier)
1el tomatenpuree
1 tomaat, in kleine stukjes (ik gebruikte 5 kleine, gekleurde tomaatjes)
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
4el ketchup
platte peterselie, fijngehakt (naar smaak)
optioneel: srirachasaus of sambal, voor wat meer pit

Rijstsalade met paprika en sardines

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit in de tussentijd 1el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook glazig aan. Doe daar de puntpaprika bij en bak die een minuutje mee. Dan de tomatenpuree, tomaatblokjes en kruiden erbij en die ook een minuutje meebakken. Schep dan de sardientjes, ketchup en gekookte rijst erdoor en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.

eetkalender francesca.jpg
  foto: Francesca Kookt
Eetkalender Francesca Kookt

200 toegankelijke recepten, handige weekplanners en volop tips wat te doen met kliekjes; dat en meer vind je allemaal in de Eetkalender 2018 van Francesca Kookt. Achterin makkelijke basisrecepten voor bijgerechten, een receptenindex en een notitiepagina. Het hele jaar volop inspiratie voor de dagelijkse maaltijd. TIP: De eetkalender kun je trouwens gewoon bij Francesca bestellen, via deze link.

Gepubliceerd op 6 januari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!