Rijstsalade met puntpaprika



Rijstsalade met paprika

Je kunt niet anders dan bewondering hebben voor Francesca, die alweer voor het derde jaar (in eigen beheer!) haar Eetkalender uitbrengt. En hoewel het nieuwe jaar al wel is begonnen ben je nog ruim op tijd om die aan te schaffen, want de rest van het jaar hoef je dan niet meer na te denken over wat je eet. Ik mocht dit jaar ook een recept aanleveren voor de blogger favoriet, het werd mijn Mexicaanse rijstsalade.

Ik maakte zelf van de kalender het recept van 16 januari, de rijstsalade (ik zie een patroon…) met puntpaprika en deed er sardientjes van Fishtales door, in plaats van de makreel die Francesca gebruikt. Een super makkelijk, super snel én lekker recept.

Rijstsalade voor 4 personen
400g rijst (ik gebruik liefst Tilda rijst, dit keer met kokos, chili en limoen)
1 ui, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt (ik gebruikte de helft)
1el zonnebloemolie
zeezout
2 puntpaprika’s, in kleine stukjes (ik gebruikte er vier)
1el tomatenpuree
1 tomaat, in kleine stukjes (ik gebruikte 5 kleine, gekleurde tomaatjes)
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
4el ketchup
platte peterselie, fijngehakt (naar smaak)
optioneel: srirachasaus of sambal, voor wat meer pit

Rijstsalade met paprika en sardines

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit in de tussentijd 1el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook glazig aan. Doe daar de puntpaprika bij en bak die een minuutje mee. Dan de tomatenpuree, tomaatblokjes en kruiden erbij en die ook een minuutje meebakken. Schep dan de sardientjes, ketchup en gekookte rijst erdoor en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.

eetkalender francesca.jpg
  foto: Francesca Kookt
Eetkalender Francesca Kookt

200 toegankelijke recepten, handige weekplanners en volop tips wat te doen met kliekjes; dat en meer vind je allemaal in de Eetkalender 2018 van Francesca Kookt. Achterin makkelijke basisrecepten voor bijgerechten, een receptenindex en een notitiepagina. Het hele jaar volop inspiratie voor de dagelijkse maaltijd. TIP: De eetkalender kun je trouwens gewoon bij Francesca bestellen, via deze link.

Gepubliceerd op 6 januari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!