Rijstsalade met puntpaprika



Rijstsalade met paprika

Je kunt niet anders dan bewondering hebben voor Francesca, die alweer voor het derde jaar (in eigen beheer!) haar Eetkalender uitbrengt. En hoewel het nieuwe jaar al wel is begonnen ben je nog ruim op tijd om die aan te schaffen, want de rest van het jaar hoef je dan niet meer na te denken over wat je eet. Ik mocht dit jaar ook een recept aanleveren voor de blogger favoriet, het werd mijn Mexicaanse rijstsalade.

Ik maakte zelf van de kalender het recept van 16 januari, de rijstsalade (ik zie een patroon…) met puntpaprika en deed er sardientjes van Fishtales door, in plaats van de makreel die Francesca gebruikt. Een super makkelijk, super snel én lekker recept.

Rijstsalade voor 4 personen
400g rijst (ik gebruik liefst Tilda rijst, dit keer met kokos, chili en limoen)
1 ui, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt (ik gebruikte de helft)
1el zonnebloemolie
zeezout
2 puntpaprika’s, in kleine stukjes (ik gebruikte er vier)
1el tomatenpuree
1 tomaat, in kleine stukjes (ik gebruikte 5 kleine, gekleurde tomaatjes)
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
4el ketchup
platte peterselie, fijngehakt (naar smaak)
optioneel: srirachasaus of sambal, voor wat meer pit

Rijstsalade met paprika en sardines

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit in de tussentijd 1el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook glazig aan. Doe daar de puntpaprika bij en bak die een minuutje mee. Dan de tomatenpuree, tomaatblokjes en kruiden erbij en die ook een minuutje meebakken. Schep dan de sardientjes, ketchup en gekookte rijst erdoor en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.

eetkalender francesca.jpg
  foto: Francesca Kookt
Eetkalender Francesca Kookt

200 toegankelijke recepten, handige weekplanners en volop tips wat te doen met kliekjes; dat en meer vind je allemaal in de Eetkalender 2018 van Francesca Kookt. Achterin makkelijke basisrecepten voor bijgerechten, een receptenindex en een notitiepagina. Het hele jaar volop inspiratie voor de dagelijkse maaltijd. TIP: De eetkalender kun je trouwens gewoon bij Francesca bestellen, via deze link.

Gepubliceerd op 6 januari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!