Weekmenu #18



Vanaf 8 mei heb ik een week lang een pop-up in de Stadskantine, waarbij 7 dagen lang er gerechten op de kaart staan die ik bedacht hebt. Nu snap ik ook dat niet iedereen in de gelegenheid is om daar voor naar Amsterdam te komen.

Dus ik heb voor jullie een weekmenu in petto met 5 van de gerechten daarin, die ook deze week geserveerd worden. In dit geval moet je alleen wel even zelf de keuken in 😉

Maandag            Mexicaanse bonenschotel
We serveren ‘m tijdens de pop-up in een vegetarische variant, maar dit is het origineel

Dinsdag              Zomerse ovenschotel
Met de groente kun je variëren naar hartenlust, zoals we je tijdens de pop-up ook zullen laten zien

Woensdag          Gevulde tomaat met rijst & spinazie
Deze heeft het pop-up menu dan weer niet gehaald, maar daarom maak je ‘m gewoon lekker zelf thuis!

Donderdag         Thaise gehaktballetjes met rijst
Inmiddels al bij heel veel mensen op tafel gezet, en dat doen we straks in Amsterdam ook.

Vrijdag                 Visburger met zoete aardappelfrietjes
Fastfood, maar dan op een manier zoals wij er van houden! Serveer op een broodje, of met zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes. Dat recept vind je hier

Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu

250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
2x rode ui
1 sinaasappel
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
4 coeur de boeuf tomaten
300g verse spinazie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen
handje hazelnoten
1x Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt)
500g rundergehakt
1 duimgroot stuk verse gember
1 komkommer200ml kokosmelk
500g kabeljauw
100g spinazie
1 citroen
4-6 desembroodjes
3 zoete aardappels
 

Controleer of je deze ingrediënten nog in huis hebt

Neutrale (olijf)olie
ui
knoflook
maplesyrup
zout en versgemalen peper
extra vierge olijfolie
vissaus
(riet)suiker
1 limoen
sambal oelek (of currypasta)
worcestersaus
zoete chilisaus
pindakaas
ketjap manis
srirachi saus (of gebruik sambal)
gemberpoeder
knoflookpoeder
1 ei
Panko (grove Japanse broodkruim)
semolina (griesmeel)

Gepubliceerd op 2 mei 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.