Weekmenu #18



Vanaf 8 mei heb ik een week lang een pop-up in de Stadskantine, waarbij 7 dagen lang er gerechten op de kaart staan die ik bedacht hebt. Nu snap ik ook dat niet iedereen in de gelegenheid is om daar voor naar Amsterdam te komen.

Dus ik heb voor jullie een weekmenu in petto met 5 van de gerechten daarin, die ook deze week geserveerd worden. In dit geval moet je alleen wel even zelf de keuken in 😉

Maandag            Mexicaanse bonenschotel
We serveren ‘m tijdens de pop-up in een vegetarische variant, maar dit is het origineel

Dinsdag              Zomerse ovenschotel
Met de groente kun je variëren naar hartenlust, zoals we je tijdens de pop-up ook zullen laten zien

Woensdag          Gevulde tomaat met rijst & spinazie
Deze heeft het pop-up menu dan weer niet gehaald, maar daarom maak je ‘m gewoon lekker zelf thuis!

Donderdag         Thaise gehaktballetjes met rijst
Inmiddels al bij heel veel mensen op tafel gezet, en dat doen we straks in Amsterdam ook.

Vrijdag                 Visburger met zoete aardappelfrietjes
Fastfood, maar dan op een manier zoals wij er van houden! Serveer op een broodje, of met zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes. Dat recept vind je hier

Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu

250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
2x rode ui
1 sinaasappel
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
4 coeur de boeuf tomaten
300g verse spinazie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen
handje hazelnoten
1x Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt)
500g rundergehakt
1 duimgroot stuk verse gember
1 komkommer200ml kokosmelk
500g kabeljauw
100g spinazie
1 citroen
4-6 desembroodjes
3 zoete aardappels
 

Controleer of je deze ingrediënten nog in huis hebt

Neutrale (olijf)olie
ui
knoflook
maplesyrup
zout en versgemalen peper
extra vierge olijfolie
vissaus
(riet)suiker
1 limoen
sambal oelek (of currypasta)
worcestersaus
zoete chilisaus
pindakaas
ketjap manis
srirachi saus (of gebruik sambal)
gemberpoeder
knoflookpoeder
1 ei
Panko (grove Japanse broodkruim)
semolina (griesmeel)

Gepubliceerd op 2 mei 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.