Weekmenu #18



Vanaf 8 mei heb ik een week lang een pop-up in de Stadskantine, waarbij 7 dagen lang er gerechten op de kaart staan die ik bedacht hebt. Nu snap ik ook dat niet iedereen in de gelegenheid is om daar voor naar Amsterdam te komen.

Dus ik heb voor jullie een weekmenu in petto met 5 van de gerechten daarin, die ook deze week geserveerd worden. In dit geval moet je alleen wel even zelf de keuken in 😉

Maandag            Mexicaanse bonenschotel
We serveren ‘m tijdens de pop-up in een vegetarische variant, maar dit is het origineel

Dinsdag              Zomerse ovenschotel
Met de groente kun je variëren naar hartenlust, zoals we je tijdens de pop-up ook zullen laten zien

Woensdag          Gevulde tomaat met rijst & spinazie
Deze heeft het pop-up menu dan weer niet gehaald, maar daarom maak je ‘m gewoon lekker zelf thuis!

Donderdag         Thaise gehaktballetjes met rijst
Inmiddels al bij heel veel mensen op tafel gezet, en dat doen we straks in Amsterdam ook.

Vrijdag                 Visburger met zoete aardappelfrietjes
Fastfood, maar dan op een manier zoals wij er van houden! Serveer op een broodje, of met zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes. Dat recept vind je hier

Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu

250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
2x rode ui
1 sinaasappel
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
4 coeur de boeuf tomaten
300g verse spinazie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen
handje hazelnoten
1x Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt)
500g rundergehakt
1 duimgroot stuk verse gember
1 komkommer200ml kokosmelk
500g kabeljauw
100g spinazie
1 citroen
4-6 desembroodjes
3 zoete aardappels
 

Controleer of je deze ingrediënten nog in huis hebt

Neutrale (olijf)olie
ui
knoflook
maplesyrup
zout en versgemalen peper
extra vierge olijfolie
vissaus
(riet)suiker
1 limoen
sambal oelek (of currypasta)
worcestersaus
zoete chilisaus
pindakaas
ketjap manis
srirachi saus (of gebruik sambal)
gemberpoeder
knoflookpoeder
1 ei
Panko (grove Japanse broodkruim)
semolina (griesmeel)

Gepubliceerd op 2 mei 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.