Weekmenu #18

Vanaf 8 mei heb ik een week lang een pop-up in de Stadskantine, waarbij 7 dagen lang er gerechten op de kaart staan die ik bedacht hebt. Nu snap ik ook dat niet iedereen in de gelegenheid is om daar voor naar Amsterdam te komen.
Dus ik heb voor jullie een weekmenu in petto met 5 van de gerechten daarin, die ook deze week geserveerd worden. In dit geval moet je alleen wel even zelf de keuken in 😉
Maandag Mexicaanse bonenschotel
We serveren ‘m tijdens de pop-up in een vegetarische variant, maar dit is het origineel
Dinsdag Zomerse ovenschotel
Met de groente kun je variëren naar hartenlust, zoals we je tijdens de pop-up ook zullen laten zien
Woensdag Gevulde tomaat met rijst & spinazie
Deze heeft het pop-up menu dan weer niet gehaald, maar daarom maak je ‘m gewoon lekker zelf thuis!
Donderdag Thaise gehaktballetjes met rijst
Inmiddels al bij heel veel mensen op tafel gezet, en dat doen we straks in Amsterdam ook.
Vrijdag Visburger met zoete aardappelfrietjes
Fastfood, maar dan op een manier zoals wij er van houden! Serveer op een broodje, of met zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes. Dat recept vind je hier
Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
2x rode ui
1 sinaasappel
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
4 coeur de boeuf tomaten
300g verse spinazie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen
handje hazelnoten
1x Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt)
500g rundergehakt
1 duimgroot stuk verse gember
1 komkommer200ml kokosmelk
500g kabeljauw
100g spinazie
1 citroen
4-6 desembroodjes
3 zoete aardappels
Controleer of je deze ingrediënten nog in huis hebt
Neutrale (olijf)olie
ui
knoflook
maplesyrup
zout en versgemalen peper
extra vierge olijfolie
vissaus
(riet)suiker
1 limoen
sambal oelek (of currypasta)
worcestersaus
zoete chilisaus
pindakaas
ketjap manis
srirachi saus (of gebruik sambal)
gemberpoeder
knoflookpoeder
1 ei
Panko (grove Japanse broodkruim)
semolina (griesmeel)
Gepubliceerd op 2 mei 2018