Fish burgers met spinazie & citroen



Je maakt, net als bij de grote gele M, een visburger maar dan met lekkere vis, spinazie en echte smaaksmakers. En dan niet alleen voor heel veel minder dan kant en klaar kost, maar ook nog eens heel veel lekkerder dan afgehaald.

Maak de visburgers in zijn geheel klaar, zet koud weg en het enige dat je nog hoeft te doen ’s avonds is ze te bakken. Het lijkt wel fast food 😉

Visburger Smulpaapje

Voor 4-6 burgers (afhankelijk van de grootte)

500g kabeljauw, fijngesneden
100g spinazie, fijngesneden
rasp van 1 citroen
1 ei, geklutst
40-50 Panko (grove Japanse broodkruim)
beetje olie om in te bakken
4-6 desembroodjes

Verse visburgers

Snijd de kabeljauw zo fijn mogelijk. Hetzelfde geldt voor de spinazie. Doe spinazie, vis, citroenrasp in een grote kom en meng daar het losgeklopte ei door. Dan de broodkruim erbij, zoveel als nodig is om stevige burgers te maken. Breng op smaak met zout en peper.

McFish, maar dan zelfgemaakt

Neem een goede hand vismengsel en maak er een burger van. Leg die op een schoon bord. Dek alle burgers af met huishoudfolie en zet in de koelkast weg tot gebruik. Doe dit minstens 2 uur, zodat ze goed kunnen opstijven.

Visburgers met spinazie

Verhit in een koekenpan een beetje olie. Bestrooi de burgers dun met bloem, aan beide kant. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Je kunt ze op meerdere manieren serveren. Op een desembroodje, met wat extra spinazie of rucola. Maar als maaltijd, met oven aardappeltjes en (nog meer) gewokte spinazie is net zo lekker. Kies wat jij het lekkerst vindt.

Gepubliceerd op 11 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!