Fish burgers met spinazie & citroen



Je maakt, net als bij de grote gele M, een visburger maar dan met lekkere vis, spinazie en echte smaaksmakers. En dan niet alleen voor heel veel minder dan kant en klaar kost, maar ook nog eens heel veel lekkerder dan afgehaald.

Maak de visburgers in zijn geheel klaar, zet koud weg en het enige dat je nog hoeft te doen ’s avonds is ze te bakken. Het lijkt wel fast food 😉

Visburger Smulpaapje

Voor 4-6 burgers (afhankelijk van de grootte)

500g kabeljauw, fijngesneden
100g spinazie, fijngesneden
rasp van 1 citroen
1 ei, geklutst
40-50 Panko (grove Japanse broodkruim)
beetje olie om in te bakken
4-6 desembroodjes

Verse visburgers

Snijd de kabeljauw zo fijn mogelijk. Hetzelfde geldt voor de spinazie. Doe spinazie, vis, citroenrasp in een grote kom en meng daar het losgeklopte ei door. Dan de broodkruim erbij, zoveel als nodig is om stevige burgers te maken. Breng op smaak met zout en peper.

McFish, maar dan zelfgemaakt

Neem een goede hand vismengsel en maak er een burger van. Leg die op een schoon bord. Dek alle burgers af met huishoudfolie en zet in de koelkast weg tot gebruik. Doe dit minstens 2 uur, zodat ze goed kunnen opstijven.

Visburgers met spinazie

Verhit in een koekenpan een beetje olie. Bestrooi de burgers dun met bloem, aan beide kant. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Je kunt ze op meerdere manieren serveren. Op een desembroodje, met wat extra spinazie of rucola. Maar als maaltijd, met oven aardappeltjes en (nog meer) gewokte spinazie is net zo lekker. Kies wat jij het lekkerst vindt.

Gepubliceerd op 11 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.