Fish burgers met spinazie & citroen



Je maakt, net als bij de grote gele M, een visburger maar dan met lekkere vis, spinazie en echte smaaksmakers. En dan niet alleen voor heel veel minder dan kant en klaar kost, maar ook nog eens heel veel lekkerder dan afgehaald.

Maak de visburgers in zijn geheel klaar, zet koud weg en het enige dat je nog hoeft te doen ’s avonds is ze te bakken. Het lijkt wel fast food 😉

Visburger Smulpaapje

Voor 4-6 burgers (afhankelijk van de grootte)

500g kabeljauw, fijngesneden
100g spinazie, fijngesneden
rasp van 1 citroen
1 ei, geklutst
40-50 Panko (grove Japanse broodkruim)
beetje olie om in te bakken
4-6 desembroodjes

Verse visburgers

Snijd de kabeljauw zo fijn mogelijk. Hetzelfde geldt voor de spinazie. Doe spinazie, vis, citroenrasp in een grote kom en meng daar het losgeklopte ei door. Dan de broodkruim erbij, zoveel als nodig is om stevige burgers te maken. Breng op smaak met zout en peper.

McFish, maar dan zelfgemaakt

Neem een goede hand vismengsel en maak er een burger van. Leg die op een schoon bord. Dek alle burgers af met huishoudfolie en zet in de koelkast weg tot gebruik. Doe dit minstens 2 uur, zodat ze goed kunnen opstijven.

Visburgers met spinazie

Verhit in een koekenpan een beetje olie. Bestrooi de burgers dun met bloem, aan beide kant. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Je kunt ze op meerdere manieren serveren. Op een desembroodje, met wat extra spinazie of rucola. Maar als maaltijd, met oven aardappeltjes en (nog meer) gewokte spinazie is net zo lekker. Kies wat jij het lekkerst vindt.

Gepubliceerd op 11 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!