Fish burgers met spinazie & citroen



Je maakt, net als bij de grote gele M, een visburger maar dan met lekkere vis, spinazie en echte smaaksmakers. En dan niet alleen voor heel veel minder dan kant en klaar kost, maar ook nog eens heel veel lekkerder dan afgehaald.

Maak de visburgers in zijn geheel klaar, zet koud weg en het enige dat je nog hoeft te doen ’s avonds is ze te bakken. Het lijkt wel fast food 😉

Visburger Smulpaapje

Voor 4-6 burgers (afhankelijk van de grootte)

500g kabeljauw, fijngesneden
100g spinazie, fijngesneden
rasp van 1 citroen
1 ei, geklutst
40-50 Panko (grove Japanse broodkruim)
beetje olie om in te bakken
4-6 desembroodjes

Verse visburgers

Snijd de kabeljauw zo fijn mogelijk. Hetzelfde geldt voor de spinazie. Doe spinazie, vis, citroenrasp in een grote kom en meng daar het losgeklopte ei door. Dan de broodkruim erbij, zoveel als nodig is om stevige burgers te maken. Breng op smaak met zout en peper.

McFish, maar dan zelfgemaakt

Neem een goede hand vismengsel en maak er een burger van. Leg die op een schoon bord. Dek alle burgers af met huishoudfolie en zet in de koelkast weg tot gebruik. Doe dit minstens 2 uur, zodat ze goed kunnen opstijven.

Visburgers met spinazie

Verhit in een koekenpan een beetje olie. Bestrooi de burgers dun met bloem, aan beide kant. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Je kunt ze op meerdere manieren serveren. Op een desembroodje, met wat extra spinazie of rucola. Maar als maaltijd, met oven aardappeltjes en (nog meer) gewokte spinazie is net zo lekker. Kies wat jij het lekkerst vindt.

Gepubliceerd op 11 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.