Gevulde tomaat met rijst & spinazie



Je ziet ze steeds vaker, die prachtige coeur de boeuf tomaten. Een enorme vleestomaat, die niet alleen rauw lekker is, maar die je ook fantastisch kunt vullen. In de oven houden ze hun vorm en het zoete van de tomaat smaakt alleen nog maar intenser

Ik vulde ze met een Grieks geïnspireerde vulling van spinazie, rijst, rozijnen en hazelnoten. Verrassend lekker!

gevuldetomaat met spinazie Smulpaapje

Voor 4 personen

4 coeur de boeuf tomaten, ik gebruikte ze van Verse Oogst
300g verse spinazie
1 teentje knoflook
½ el olijfolie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen, grof gesneden
handje hazelnoten, grof gesneden
Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt), naar smaak (in blokjes)
zout en peper

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal invetten

Gevulde tomaten

Kook de rijst in ruim gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat in de pan even nastomen. In de tussentijd was je de tomaten en snijd het kapje er, met een gekarteld mes, af. Met een lepel voorzichtig de tomaat uithollen.

Tomaat & spinazie

Zet de tomaten in de ovenschaal. Verhit een koekenpan met de olie en fruit hier een aantal minuten de knoflook in aan. Dan spinazie erbij en laten slinken. Overhevelen in een zeef, iets laten afkoelen en zoveel mogelijk van het vocht eruit knijpen. Snijd de spinazie daarna grof.

Tomaten vullen

Meng de spinazie met de rijst, breng op smaak met zout en peper en doe er de grofgesneden rozijnen door. Vul de tomaten met het mengsel, goed aanduwen en bestrooi tot slot met de gehakte hazelnoten en als je ze gebruikt de blokjes Halloumi. Zet de schaal nog een kwartiertje in de voorverwarmde oven, zodat alles goed warm kan worden en de hazelnoten enigszins roosteren. Serveer als je wilt met nog wat extra spinazie en rijst.

Gepubliceerd op 7 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!