Gevulde tomaat met rijst & spinazie



Je ziet ze steeds vaker, die prachtige coeur de boeuf tomaten. Een enorme vleestomaat, die niet alleen rauw lekker is, maar die je ook fantastisch kunt vullen. In de oven houden ze hun vorm en het zoete van de tomaat smaakt alleen nog maar intenser

Ik vulde ze met een Grieks geïnspireerde vulling van spinazie, rijst, rozijnen en hazelnoten. Verrassend lekker!

gevuldetomaat met spinazie Smulpaapje

Voor 4 personen

4 coeur de boeuf tomaten, ik gebruikte ze van Verse Oogst
300g verse spinazie
1 teentje knoflook
½ el olijfolie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen, grof gesneden
handje hazelnoten, grof gesneden
Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt), naar smaak (in blokjes)
zout en peper

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal invetten

Gevulde tomaten

Kook de rijst in ruim gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat in de pan even nastomen. In de tussentijd was je de tomaten en snijd het kapje er, met een gekarteld mes, af. Met een lepel voorzichtig de tomaat uithollen.

Tomaat & spinazie

Zet de tomaten in de ovenschaal. Verhit een koekenpan met de olie en fruit hier een aantal minuten de knoflook in aan. Dan spinazie erbij en laten slinken. Overhevelen in een zeef, iets laten afkoelen en zoveel mogelijk van het vocht eruit knijpen. Snijd de spinazie daarna grof.

Tomaten vullen

Meng de spinazie met de rijst, breng op smaak met zout en peper en doe er de grofgesneden rozijnen door. Vul de tomaten met het mengsel, goed aanduwen en bestrooi tot slot met de gehakte hazelnoten en als je ze gebruikt de blokjes Halloumi. Zet de schaal nog een kwartiertje in de voorverwarmde oven, zodat alles goed warm kan worden en de hazelnoten enigszins roosteren. Serveer als je wilt met nog wat extra spinazie en rijst.

Gepubliceerd op 7 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.