Gevulde tomaat met rijst & spinazie



Je ziet ze steeds vaker, die prachtige coeur de boeuf tomaten. Een enorme vleestomaat, die niet alleen rauw lekker is, maar die je ook fantastisch kunt vullen. In de oven houden ze hun vorm en het zoete van de tomaat smaakt alleen nog maar intenser

Ik vulde ze met een Grieks geïnspireerde vulling van spinazie, rijst, rozijnen en hazelnoten. Verrassend lekker!

gevuldetomaat met spinazie Smulpaapje

Voor 4 personen

4 coeur de boeuf tomaten, ik gebruikte ze van Verse Oogst
300g verse spinazie
1 teentje knoflook
½ el olijfolie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen, grof gesneden
handje hazelnoten, grof gesneden
Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt), naar smaak (in blokjes)
zout en peper

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal invetten

Gevulde tomaten

Kook de rijst in ruim gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat in de pan even nastomen. In de tussentijd was je de tomaten en snijd het kapje er, met een gekarteld mes, af. Met een lepel voorzichtig de tomaat uithollen.

Tomaat & spinazie

Zet de tomaten in de ovenschaal. Verhit een koekenpan met de olie en fruit hier een aantal minuten de knoflook in aan. Dan spinazie erbij en laten slinken. Overhevelen in een zeef, iets laten afkoelen en zoveel mogelijk van het vocht eruit knijpen. Snijd de spinazie daarna grof.

Tomaten vullen

Meng de spinazie met de rijst, breng op smaak met zout en peper en doe er de grofgesneden rozijnen door. Vul de tomaten met het mengsel, goed aanduwen en bestrooi tot slot met de gehakte hazelnoten en als je ze gebruikt de blokjes Halloumi. Zet de schaal nog een kwartiertje in de voorverwarmde oven, zodat alles goed warm kan worden en de hazelnoten enigszins roosteren. Serveer als je wilt met nog wat extra spinazie en rijst.

Gepubliceerd op 7 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!