Weekmenu #16

Laten we hopen dat het weer een beetje meewerkt het paasweekend, want in dit weekmenu alvast een eerste BBQ recept (kan ook uit de pan, dus geen zorgen!)
Daarnaast lekkere makkelijke maaltijden, met goed wat groente en op vrijdag een afhaalklassieker in een zelfgemaakt jasje!
Maandag Lamsburgers
Mocht de BBQ vandaag aankunnen, dan zou ik zeker deze maken. Overigens in de pan gebakken nét zo lekker!
Dinsdag Griekse pastasalade
Soms is van alles in een grote schaal gooien ook koken 😉 deze pastasalade bewijst dat maar weer!
Woensdag Maaltijdsoep met zwarte bonen
Een makkelijke, rijkgevulde maaltijdsoep die je zowel vegetarisch als met vlees aangevuld kunt eten.
Donderdag Spaghetti met gebakken bloemkool
Een super snel, maar oh zo lekker pastagerecht met knapperige bloemkool
Vrijdag Visburger met frietjes
Vergeet de grote gele M, deze visburger maak je gewoon zelf!
Paasontbijttip Wafelburgers met gebakken eitje
Je paasontbijt kan niet beter beginnen, dan met deze hartige wafels waar je een ware burger mee bouwt!
Boodschappenlijstje
500g lamsgehakt
75g feta
zout & peper
2 rijpe avocado’s, in plakjes
4 hamburgerbroodjes
4 aardappels, om te poffen
groente voor bij de lamsburgers
½ potje Kalamata olijven (à 240g)
200g feta (Dodoni)
1 rode paprika
1 komkommer
1 rode ui
250g kleine tomaatjes
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes
1x bleekselderij
5 wortels
1 blik San Marzano tomaten
2 tomaten
1 pot vleesfond (à 380ml)
500ml runderbouillon
Handje snijbonen
1blik zwarte bonen (400g)
300g spaghetti
300g bloemkoolroosjes
1 bosje verse bieslook (15g)
10 blaadjes verse basilicum
16 taggiasche olijven
1 citroen
500g kabeljauw
100g spinazie
4-6 desembroodjes
1 zak oven friet
groente voor bij de visburgers
Controleer of je deze ingrediënten nog in huis hebt
komijn
paprikapoeder
uipoeder
knoflookpoeder
gedroogde oregano
zout & peper
De lekkerste (Griekse) olijfolie
neutrale olie
uien
knoflook
gerookt paprikapoeder
1 sjalotje
2 eieren
Panko (grove Japanse broodkruim)
suiker
350ml karnemelk
zelfrijzend bakmeel
bakpoeder
Parmezaanse kaas
Gepubliceerd op 18 april 2018