Weekmenu #16



Laten we hopen dat het weer een beetje meewerkt het paasweekend, want in dit weekmenu alvast een eerste BBQ recept (kan ook uit de pan, dus geen zorgen!)

Daarnaast lekkere makkelijke maaltijden, met goed wat groente en op vrijdag een afhaalklassieker in een zelfgemaakt jasje!

Maandag            Lamsburgers
Mocht de BBQ vandaag aankunnen, dan zou ik zeker deze maken. Overigens in de pan gebakken nét zo lekker!

Dinsdag               Griekse pastasalade
Soms is van alles in een grote schaal gooien ook koken 😉 deze pastasalade bewijst dat maar weer!

Woensdag          Maaltijdsoep met zwarte bonen
Een makkelijke, rijkgevulde maaltijdsoep die je zowel vegetarisch als met vlees aangevuld kunt eten.

Donderdag         Spaghetti met gebakken bloemkool
Een super snel, maar oh zo lekker pastagerecht met knapperige bloemkool

Vrijdag                 Visburger met frietjes
Vergeet de grote gele M, deze visburger maak je gewoon zelf!

Paasontbijttip    Wafelburgers met gebakken eitje
Je paasontbijt kan niet beter beginnen, dan met deze hartige wafels waar je een ware burger mee bouwt!

Boodschappenlijstje

500g lamsgehakt
75g feta
zout & peper
2 rijpe avocado’s, in plakjes
4 hamburgerbroodjes
4 aardappels, om te poffen
groente voor bij de lamsburgers
½ potje Kalamata olijven (à 240g)
200g feta (Dodoni)
1 rode paprika
1 komkommer
1 rode ui
250g kleine tomaatjes
350g pasta, naar keuze
optioneel: (appel) kappertjes
1x bleekselderij
5 wortels
1 blik San Marzano tomaten
2 tomaten
1 pot vleesfond (à 380ml)
500ml runderbouillon
Handje snijbonen
1blik zwarte bonen (400g)
300g spaghetti
300g bloemkoolroosjes
1 bosje verse bieslook (15g)
10 blaadjes verse basilicum
16 taggiasche olijven
1 citroen
500g kabeljauw
100g spinazie
4-6 desembroodjes
1 zak oven friet
groente voor bij de visburgers

Controleer of je deze ingrediënten nog in huis hebt

komijn
paprikapoeder
uipoeder
knoflookpoeder
gedroogde oregano
zout & peper
De lekkerste (Griekse) olijfolie
neutrale olie
uien
knoflook
gerookt paprikapoeder
1 sjalotje
2 eieren
Panko (grove Japanse broodkruim)
suiker
350ml karnemelk
zelfrijzend bakmeel
bakpoeder
Parmezaanse kaas

 

Gepubliceerd op 18 april 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.