Spaghetti met gebakken bloemkool & olijven (uit Pasta)



De eenvoud is wat dit recept zo briljant maakt. Slechts 7 ingrediënten en een bereidingstijd van een kwartiertje. Het is waarom ik zo dol ben op de Italiaanse keuken. Laat je niet verleiden om veel meer aan toe te voegen, als je het boek Pasta leest – waar dit recept uit komt –  weet je wel waarom.

In plaats van te blancheren bakte ik de bloemkool, waardoor ‘ie een licht geroosterde smaak krijgt. En het beetje citroensap aan het eind geeft ‘m net die frisse smaak. Oh en kun je niet aan Taggiasche olijven komen, het is het zoeken waard overigens, gebruik dan andere, vlezige olijven met pit. En ja, die pitten uitspugen op je bord mag dan 😉

pasta bloemkool Smulpaapje

Voor 2 grote en 1 kleine eter *)

300g spaghetti
300g bloemkoolroosjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 bosje verse bieslook (15g), fijngesneden
10 blaadjes verse basilicum, in reepjes
16 taggiasche olijven
extra vergine olijfolie, naar smaak (ik gebruikte Foggia van Foodelicious)
zout en peper
sap van een halve citroen

Snelle pasta met bloemkool en olijven

Kook de spaghetti, in ruim kokend water, al dente. Ik kook ‘m vaak net 1-2 minuten korter dan op de verpakking staat.

Terwijl de spaghetti bak je de bloemkoolroosjes in een middelhete koekenpan met olie. Begin met 5 minuten. Voeg dan de sjalot toe en fruit die een minuutje mee. Dan de helft van de bieslook en de helft van de basilicum erbij, even omscheppen en als laatste voeg je de olijven  toe. Breng op smaak met zout en peper en zoveel citroensap als je lekker vindt. Laat warm worden.

Spaghetti con cavolfiore e olive taggiasche

Giet de spaghetti af en doe in de pan bij de bloemkool en schep goed om. Iedereen nu aan tafel en voor je serveert nog de rest van de bieslook en basilicum erover en nog een extra scheutje lekkere olie. Buon appetitio!

Hoeveelheid aanbevolen groenten

*) Het oorspronkelijke recept is voor 4 personen, maar omdat de Italianen pasta als voorgerecht eten zit er relatief weinig groente in om er een avondmaaltijd van te maken. Vandaar dat ik minder pasta gebruikte en we er maar met 2 volwassenen en één kind van aten. Omdat wij door de dag heen ook al groente eten komt het dan precies goed qua hoeveelheid aanbevolen groente. Wil je meer groente, gebruik dan gerust meer bloemkoolroosjes!

Gepubliceerd op 13 november 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.