Spaghetti met gebakken bloemkool & olijven (uit Pasta)



De eenvoud is wat dit recept zo briljant maakt. Slechts 7 ingrediënten en een bereidingstijd van een kwartiertje. Het is waarom ik zo dol ben op de Italiaanse keuken. Laat je niet verleiden om veel meer aan toe te voegen, als je het boek Pasta leest – waar dit recept uit komt –  weet je wel waarom.

In plaats van te blancheren bakte ik de bloemkool, waardoor ‘ie een licht geroosterde smaak krijgt. En het beetje citroensap aan het eind geeft ‘m net die frisse smaak. Oh en kun je niet aan Taggiasche olijven komen, het is het zoeken waard overigens, gebruik dan andere, vlezige olijven met pit. En ja, die pitten uitspugen op je bord mag dan 😉

pasta bloemkool Smulpaapje

Voor 2 grote en 1 kleine eter *)

300g spaghetti
300g bloemkoolroosjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 bosje verse bieslook (15g), fijngesneden
10 blaadjes verse basilicum, in reepjes
16 taggiasche olijven
extra vergine olijfolie, naar smaak (ik gebruikte Foggia van Foodelicious)
zout en peper
sap van een halve citroen

Snelle pasta met bloemkool en olijven

Kook de spaghetti, in ruim kokend water, al dente. Ik kook ‘m vaak net 1-2 minuten korter dan op de verpakking staat.

Terwijl de spaghetti bak je de bloemkoolroosjes in een middelhete koekenpan met olie. Begin met 5 minuten. Voeg dan de sjalot toe en fruit die een minuutje mee. Dan de helft van de bieslook en de helft van de basilicum erbij, even omscheppen en als laatste voeg je de olijven  toe. Breng op smaak met zout en peper en zoveel citroensap als je lekker vindt. Laat warm worden.

Spaghetti con cavolfiore e olive taggiasche

Giet de spaghetti af en doe in de pan bij de bloemkool en schep goed om. Iedereen nu aan tafel en voor je serveert nog de rest van de bieslook en basilicum erover en nog een extra scheutje lekkere olie. Buon appetitio!

Hoeveelheid aanbevolen groenten

*) Het oorspronkelijke recept is voor 4 personen, maar omdat de Italianen pasta als voorgerecht eten zit er relatief weinig groente in om er een avondmaaltijd van te maken. Vandaar dat ik minder pasta gebruikte en we er maar met 2 volwassenen en één kind van aten. Omdat wij door de dag heen ook al groente eten komt het dan precies goed qua hoeveelheid aanbevolen groente. Wil je meer groente, gebruik dan gerust meer bloemkoolroosjes!

Gepubliceerd op 13 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.