Spaghetti met gebakken bloemkool & olijven (uit Pasta)



De eenvoud is wat dit recept zo briljant maakt. Slechts 7 ingrediënten en een bereidingstijd van een kwartiertje. Het is waarom ik zo dol ben op de Italiaanse keuken. Laat je niet verleiden om veel meer aan toe te voegen, als je het boek Pasta leest – waar dit recept uit komt –  weet je wel waarom.

In plaats van te blancheren bakte ik de bloemkool, waardoor ‘ie een licht geroosterde smaak krijgt. En het beetje citroensap aan het eind geeft ‘m net die frisse smaak. Oh en kun je niet aan Taggiasche olijven komen, het is het zoeken waard overigens, gebruik dan andere, vlezige olijven met pit. En ja, die pitten uitspugen op je bord mag dan 😉

pasta bloemkool Smulpaapje

Voor 2 grote en 1 kleine eter *)

300g spaghetti
300g bloemkoolroosjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 bosje verse bieslook (15g), fijngesneden
10 blaadjes verse basilicum, in reepjes
16 taggiasche olijven
extra vergine olijfolie, naar smaak (ik gebruikte Foggia van Foodelicious)
zout en peper
sap van een halve citroen

Snelle pasta met bloemkool en olijven

Kook de spaghetti, in ruim kokend water, al dente. Ik kook ‘m vaak net 1-2 minuten korter dan op de verpakking staat.

Terwijl de spaghetti bak je de bloemkoolroosjes in een middelhete koekenpan met olie. Begin met 5 minuten. Voeg dan de sjalot toe en fruit die een minuutje mee. Dan de helft van de bieslook en de helft van de basilicum erbij, even omscheppen en als laatste voeg je de olijven  toe. Breng op smaak met zout en peper en zoveel citroensap als je lekker vindt. Laat warm worden.

Spaghetti con cavolfiore e olive taggiasche

Giet de spaghetti af en doe in de pan bij de bloemkool en schep goed om. Iedereen nu aan tafel en voor je serveert nog de rest van de bieslook en basilicum erover en nog een extra scheutje lekkere olie. Buon appetitio!

Hoeveelheid aanbevolen groenten

*) Het oorspronkelijke recept is voor 4 personen, maar omdat de Italianen pasta als voorgerecht eten zit er relatief weinig groente in om er een avondmaaltijd van te maken. Vandaar dat ik minder pasta gebruikte en we er maar met 2 volwassenen en één kind van aten. Omdat wij door de dag heen ook al groente eten komt het dan precies goed qua hoeveelheid aanbevolen groente. Wil je meer groente, gebruik dan gerust meer bloemkoolroosjes!

Gepubliceerd op 13 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!