Lamsburgers van de barbecue



Niemand heeft zin om de hele zomer hetzelfde te eten. Hoeft ook niet. Want als je dol bent op reguliere hamburgers dan zul je wég zijn van deze lamsburgers. Zó gemaakt, super mals en vooral heel erg lekker!

Voor vier grote hamburgers

500g lamsgehakt
½ tl komijn
½ tl paprikapoeder
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
75g feta
zout & peper
2 rijpe avocado’s, in plakjes
4 hamburgerbroodjes

Lamsburgers maken

Meng het gehakt met de kruiden en mix als laatste de verkruimelde feta er gelijkmatig door. Verdeel het vlees in vieren, draai er ballen van en plet die tussen je handen (of gebruik een hamburgerpers). Leg afgedekt en koel weg tot gebruik.

Burgers van de bbq

Verhit je barbecue tot een dikke 200C en grill de lamsburgers, om en om, tot ze bijna gaar zijn (ik hou van rosé burgers, maar doorbakken kan natuurlijk ook). Trek hier ongeveer 10 minuten voor uit. Beleg de hamburgerbroodjes met een lamsburger en garneer met plakjes avocado. Serveer met gegrilde mais en een gepofte aardappel.

Gepubliceerd op 25 juni 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.