Lamsburgers van de barbecue



Niemand heeft zin om de hele zomer hetzelfde te eten. Hoeft ook niet. Want als je dol bent op reguliere hamburgers dan zul je wég zijn van deze lamsburgers. Zó gemaakt, super mals en vooral heel erg lekker!

Voor vier grote hamburgers

500g lamsgehakt
½ tl komijn
½ tl paprikapoeder
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
75g feta
zout & peper
2 rijpe avocado’s, in plakjes
4 hamburgerbroodjes

Lamsburgers maken

Meng het gehakt met de kruiden en mix als laatste de verkruimelde feta er gelijkmatig door. Verdeel het vlees in vieren, draai er ballen van en plet die tussen je handen (of gebruik een hamburgerpers). Leg afgedekt en koel weg tot gebruik.

Burgers van de bbq

Verhit je barbecue tot een dikke 200C en grill de lamsburgers, om en om, tot ze bijna gaar zijn (ik hou van rosé burgers, maar doorbakken kan natuurlijk ook). Trek hier ongeveer 10 minuten voor uit. Beleg de hamburgerbroodjes met een lamsburger en garneer met plakjes avocado. Serveer met gegrilde mais en een gepofte aardappel.

Gepubliceerd op 25 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.