Lamsburgers van de barbecue



Niemand heeft zin om de hele zomer hetzelfde te eten. Hoeft ook niet. Want als je dol bent op reguliere hamburgers dan zul je wég zijn van deze lamsburgers. Zó gemaakt, super mals en vooral heel erg lekker!

Voor vier grote hamburgers

500g lamsgehakt
½ tl komijn
½ tl paprikapoeder
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
75g feta
zout & peper
2 rijpe avocado’s, in plakjes
4 hamburgerbroodjes

Lamsburgers maken

Meng het gehakt met de kruiden en mix als laatste de verkruimelde feta er gelijkmatig door. Verdeel het vlees in vieren, draai er ballen van en plet die tussen je handen (of gebruik een hamburgerpers). Leg afgedekt en koel weg tot gebruik.

Burgers van de bbq

Verhit je barbecue tot een dikke 200C en grill de lamsburgers, om en om, tot ze bijna gaar zijn (ik hou van rosé burgers, maar doorbakken kan natuurlijk ook). Trek hier ongeveer 10 minuten voor uit. Beleg de hamburgerbroodjes met een lamsburger en garneer met plakjes avocado. Serveer met gegrilde mais en een gepofte aardappel.

Gepubliceerd op 25 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.