Weekmenu #12



In dit weekmenu vind je een aantal recepten terug die ooit in een kerstmenu zaten. Gek? Nee hoor, het is wat mij betreft het beste bewijs dat je goed en lekker kunt eten op alle momenten in het jaar!

Geniet deze week van een budgetvriendelijke pasta, een heerlijke visburger maar ook van lekker lichte verse loempia's en zelfs van een goed gevulde croissant. Eet smakelijk!

Maandag            Verse loempia’s eventueel in combinatie met een kom Vietnamese noodlesoep
We aten ze recent weer in Berlijn en onze dochter vond ze zó lekker dat we ze thuis zelf maakten, met een aantal extra zodat ze die de dag erna mee in haar lunchtrommel kon nemen. Een goed excuus overigens ook om een betere foto te maken dan die van twee jaar geleden 😉

Dinsdag              Pasta met romige tonijnsaus
Een snelle, budgetvriendelijke pasta die perfect is voor drukke dinsdagen!

Woensdag         Zalmburgers met ovenfrietjes & groente naar keuze
Hoewel ze destijds onderdeel waren van het kerstmenu, kunnen deze visburgers ook héél prima op een doordeweekse woensdag. Met lekker eten hoef je tenslotte niet te wachten tot het december is!

Donderdag         Pizzabootjes van aubergine
Op deze manier is je aubergine niet alleen gezond, maar ook super lekker!

Vrijdag                 Taco’s met gehakt & mango
Een mild pittige gehaktsaus met het friszoete van mango. Het maakt deze taco’s éxtra lekker.

Ontbijttip              Bacon & Egg croissants
Omdat echt álles lekkerder wordt van bacon, zo simpel is het 😉

Boodschappenlijstje

125g cocktailgarnalen
1-2 avocado’s
1 komkommer
100g rijstvermicelli (toko of AH)
1 gerookte kipfilet
1 grote mango
1 wortel
verse munt (alleen de blaadjes)
1pakje rijstvellen (toko of AH)
1 limoen
1 flesje vissaus (toko of AH)
1 Zak pasta (500g)
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons, gesneden
Klein potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water
750g aardappel
150g zalmfilet (zonder huid)
100g gerookte zalm
Potje dille/mosterdsaus (Ton’s)
1tl gedroogde bieslook
1 zak ovenfriet
groente naar keuze voor bij de zalmburgers
1 doosje eieren, 6 stuks
1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
2 paprika’s, kleur naar keuze
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
verse basilicum
2 aubergines
1 zakje kleine mozarella bolletjes (Galbani)
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
1 mango
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
1 kleine krop ijsbergsla
125ml zure room
optioneel: verse koriander
1 rol croissantdeeg (6 stuks)
klein bosje verse bieslook
6 lange (dunne) plakken bacon (of gebruik Pancetta voor een Italiaans tintje)

Controleer of je deze ingrediënten nog in de koel-/voorraadkast hebt

Neutrale olie
knoflook
sjalotjes / uien
boter
Panko (AH of toko)
bloem
zonnebloemolie

Gepubliceerd op 21 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.