Weekmenu #12



In dit weekmenu vind je een aantal recepten terug die ooit in een kerstmenu zaten. Gek? Nee hoor, het is wat mij betreft het beste bewijs dat je goed en lekker kunt eten op alle momenten in het jaar!

Geniet deze week van een budgetvriendelijke pasta, een heerlijke visburger maar ook van lekker lichte verse loempia's en zelfs van een goed gevulde croissant. Eet smakelijk!

Maandag            Verse loempia’s eventueel in combinatie met een kom Vietnamese noodlesoep
We aten ze recent weer in Berlijn en onze dochter vond ze zó lekker dat we ze thuis zelf maakten, met een aantal extra zodat ze die de dag erna mee in haar lunchtrommel kon nemen. Een goed excuus overigens ook om een betere foto te maken dan die van twee jaar geleden 😉

Dinsdag              Pasta met romige tonijnsaus
Een snelle, budgetvriendelijke pasta die perfect is voor drukke dinsdagen!

Woensdag         Zalmburgers met ovenfrietjes & groente naar keuze
Hoewel ze destijds onderdeel waren van het kerstmenu, kunnen deze visburgers ook héél prima op een doordeweekse woensdag. Met lekker eten hoef je tenslotte niet te wachten tot het december is!

Donderdag         Pizzabootjes van aubergine
Op deze manier is je aubergine niet alleen gezond, maar ook super lekker!

Vrijdag                 Taco’s met gehakt & mango
Een mild pittige gehaktsaus met het friszoete van mango. Het maakt deze taco’s éxtra lekker.

Ontbijttip              Bacon & Egg croissants
Omdat echt álles lekkerder wordt van bacon, zo simpel is het 😉

Boodschappenlijstje

125g cocktailgarnalen
1-2 avocado’s
1 komkommer
100g rijstvermicelli (toko of AH)
1 gerookte kipfilet
1 grote mango
1 wortel
verse munt (alleen de blaadjes)
1pakje rijstvellen (toko of AH)
1 limoen
1 flesje vissaus (toko of AH)
1 Zak pasta (500g)
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons, gesneden
Klein potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water
750g aardappel
150g zalmfilet (zonder huid)
100g gerookte zalm
Potje dille/mosterdsaus (Ton’s)
1tl gedroogde bieslook
1 zak ovenfriet
groente naar keuze voor bij de zalmburgers
1 doosje eieren, 6 stuks
1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
2 paprika’s, kleur naar keuze
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
verse basilicum
2 aubergines
1 zakje kleine mozarella bolletjes (Galbani)
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
1 mango
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
1 kleine krop ijsbergsla
125ml zure room
optioneel: verse koriander
1 rol croissantdeeg (6 stuks)
klein bosje verse bieslook
6 lange (dunne) plakken bacon (of gebruik Pancetta voor een Italiaans tintje)

Controleer of je deze ingrediënten nog in de koel-/voorraadkast hebt

Neutrale olie
knoflook
sjalotjes / uien
boter
Panko (AH of toko)
bloem
zonnebloemolie

Gepubliceerd op 21 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.