Smulpaapje kookt! – Bacon & ei croissants



Los van elkaar zijn al deze onderdelen al een garantie voor een goed begin van de dag. Maar de combinatie zoet en hartig tegelijk maakt het met recht een feestelijk begin van je ontbijt!

Voor 6 stuks

1 rol croissantdeeg (6 stuks)
3 eieren
scheutje melk of room
1el fijngesneden verse bieslook
zout & peper
6 lange (dunne) plakken bacon (of gebruik Pancetta voor een Italiaans tintje)

Oven voorverwarmen op 180C – Bakblik voorzien van bakpapier

Ontbijtcroissants

Begin met het uitbakken van je bacon. Doe dat zonder extra vet in een flink hete pan. Zodra je bacon mooi goudbruin en krokant is goed laten uitlekken op keukenpapier.

Roerei met bieslook

Klop de eieren in een kom los met een scheutje melk (of voor een vollere smaak wat room) en breng op smaak met zout (niet teveel, je spek is ook al zout) en versgemalen zwarte peper. Roer de bieslook erdoor. In het resterende baconvet bak je nu het ei. Perfect roerei is niet kurkdroog, maar omdat je het nog in de croissants moet scheppen bak je het ei iets langer dan normaal. Giet het ei in het hete vet, maar pas na 30 seconden voor het eerst doorroeren. Niet teveel roeren, maximaal 1,5 minuut en dan het vuur uit.

Gevulde croissants

Terwijl het ei door de warmte van de pan verder stolt rol je het croissantdeeg uit en snijd je ze los van elkaar. Op ieder stukje deeg gaat een plakje bacon en daarop een lepel roerei. Rol het deeg losjes op en leg de gevulde croissants op het bakpapier. Bestrijk met ei of melk en bak ze daarna 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

Variatie opties

Met croissantdeeg kun je natuurlijk nog véél meer. Bestrooi bijvoorbeeld met pure hagelslag, voor chocolade croissants. Of gebruik een lik Nutella en wat fruit. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos!

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd