Mini zalmburgers



Een mini burger met twee soorten zalm. Voor een feestje maak je ze ‘bite size’, één hap en weg. Of maak een iets grotere voor een feestelijk buffet. En omdat ze ook gewoon door de week super lekker zijn kun je er ook prima een echte burger van maken.

Het mooiste van alles? Helemaal voor te bereiden de dag (of ochtend) tevoren. Efficiënt, makkelijk maar boven al super lekker. Wat wil je nog meer?

Nodig voor de burgers (aantal afhankelijk van hoe groot)

750g aardappel, geschild en in kwarten
150g zalmfilet (zonder huid)
100g gerookte zalm
50g boter
1el dille/mosterdsaus (Ton’s)
1tl gedroogde bieslook
50g bloem
1 ei

Om te paneren: 2 eieren (L) – 50g bloem – 125g Panko (toko/AH)
Om te bakken: zonnebloemolie

Burger met vis

Begin met het koken van de aardappels, 10 minuten. De laatste 2 minuten leg je de zalm op de aardappels. Het water laat je pruttelen, niet voluit koken. Haal dan de zalm eraf, leg weg op een bord. Giet de aardappels (als ze goed gaar zijn) af en laat 10 minuten uitstomen.

Zalmburger

De gepocheerde zalmfilet haal je in stukken met een vork uit elkaar. De gerookte zalm snijd je ook kleiner. Maak de aardappels fijn met de boter en doe er de dillesaus en bieslook bij. Breng op smaak met zout en peper. Beide soorten zalm er nu goed door mengen. Tot slot de bloem en het ei, tot je één geheel hebt. Zet dit een uur weg om goed op te stijven.

Mini burgers

Vorm uit het aardappel/vismengsel nu, zo groot als je zelf wilt, burgers. Leg op een schone schaal en zet nog een half uur koud weg om nog steviger te worden. Zet in de tussentijd alvast 3 borden klaar met de losgeklopte eieren, bloem en Panko. Haal de burgers, als ze opgesteven zijn, eerst door de bloem (dun laagje), dan door het ei en tot slot door de Panko. Herhaal met de rest. Zet een koekenpan op met een goede laag olie. Bak je hier, om en om, in tot ze mooi goudbruin zijn. Reken op 5 minuten totaal.

De zalmburgers zijn van zichzelf al heerlijk, maar kun je natuurlijk (zeker als je ze als borrelhapje serveert) ook met een sausje serveren, bijvoorbeeld een frisse yoghurtsaus.

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!