Mini zalmburgers



Een mini burger met twee soorten zalm. Voor een feestje maak je ze ‘bite size’, één hap en weg. Of maak een iets grotere voor een feestelijk buffet. En omdat ze ook gewoon door de week super lekker zijn kun je er ook prima een echte burger van maken.

Het mooiste van alles? Helemaal voor te bereiden de dag (of ochtend) tevoren. Efficiënt, makkelijk maar boven al super lekker. Wat wil je nog meer?

Nodig voor de burgers (aantal afhankelijk van hoe groot)

750g aardappel, geschild en in kwarten
150g zalmfilet (zonder huid)
100g gerookte zalm
50g boter
1el dille/mosterdsaus (Ton’s)
1tl gedroogde bieslook
50g bloem
1 ei

Om te paneren: 2 eieren (L) – 50g bloem – 125g Panko (toko/AH)
Om te bakken: zonnebloemolie

Burger met vis

Begin met het koken van de aardappels, 10 minuten. De laatste 2 minuten leg je de zalm op de aardappels. Het water laat je pruttelen, niet voluit koken. Haal dan de zalm eraf, leg weg op een bord. Giet de aardappels (als ze goed gaar zijn) af en laat 10 minuten uitstomen.

Zalmburger

De gepocheerde zalmfilet haal je in stukken met een vork uit elkaar. De gerookte zalm snijd je ook kleiner. Maak de aardappels fijn met de boter en doe er de dillesaus en bieslook bij. Breng op smaak met zout en peper. Beide soorten zalm er nu goed door mengen. Tot slot de bloem en het ei, tot je één geheel hebt. Zet dit een uur weg om goed op te stijven.

Mini burgers

Vorm uit het aardappel/vismengsel nu, zo groot als je zelf wilt, burgers. Leg op een schone schaal en zet nog een half uur koud weg om nog steviger te worden. Zet in de tussentijd alvast 3 borden klaar met de losgeklopte eieren, bloem en Panko. Haal de burgers, als ze opgesteven zijn, eerst door de bloem (dun laagje), dan door het ei en tot slot door de Panko. Herhaal met de rest. Zet een koekenpan op met een goede laag olie. Bak je hier, om en om, in tot ze mooi goudbruin zijn. Reken op 5 minuten totaal.

De zalmburgers zijn van zichzelf al heerlijk, maar kun je natuurlijk (zeker als je ze als borrelhapje serveert) ook met een sausje serveren, bijvoorbeeld een frisse yoghurtsaus.

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!