Mini zalmburgers



Een mini burger met twee soorten zalm. Voor een feestje maak je ze ‘bite size’, één hap en weg. Of maak een iets grotere voor een feestelijk buffet. En omdat ze ook gewoon door de week super lekker zijn kun je er ook prima een echte burger van maken.

Het mooiste van alles? Helemaal voor te bereiden de dag (of ochtend) tevoren. Efficiënt, makkelijk maar boven al super lekker. Wat wil je nog meer?

Nodig voor de burgers (aantal afhankelijk van hoe groot)

750g aardappel, geschild en in kwarten
150g zalmfilet (zonder huid)
100g gerookte zalm
50g boter
1el dille/mosterdsaus (Ton’s)
1tl gedroogde bieslook
50g bloem
1 ei

Om te paneren: 2 eieren (L) – 50g bloem – 125g Panko (toko/AH)
Om te bakken: zonnebloemolie

Burger met vis

Begin met het koken van de aardappels, 10 minuten. De laatste 2 minuten leg je de zalm op de aardappels. Het water laat je pruttelen, niet voluit koken. Haal dan de zalm eraf, leg weg op een bord. Giet de aardappels (als ze goed gaar zijn) af en laat 10 minuten uitstomen.

Zalmburger

De gepocheerde zalmfilet haal je in stukken met een vork uit elkaar. De gerookte zalm snijd je ook kleiner. Maak de aardappels fijn met de boter en doe er de dillesaus en bieslook bij. Breng op smaak met zout en peper. Beide soorten zalm er nu goed door mengen. Tot slot de bloem en het ei, tot je één geheel hebt. Zet dit een uur weg om goed op te stijven.

Mini burgers

Vorm uit het aardappel/vismengsel nu, zo groot als je zelf wilt, burgers. Leg op een schone schaal en zet nog een half uur koud weg om nog steviger te worden. Zet in de tussentijd alvast 3 borden klaar met de losgeklopte eieren, bloem en Panko. Haal de burgers, als ze opgesteven zijn, eerst door de bloem (dun laagje), dan door het ei en tot slot door de Panko. Herhaal met de rest. Zet een koekenpan op met een goede laag olie. Bak je hier, om en om, in tot ze mooi goudbruin zijn. Reken op 5 minuten totaal.

De zalmburgers zijn van zichzelf al heerlijk, maar kun je natuurlijk (zeker als je ze als borrelhapje serveert) ook met een sausje serveren, bijvoorbeeld een frisse yoghurtsaus.

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd