Pizzabootjes met aubergine



Welk kind houdt nou niet van pizza? Dat komt goed uit, want deze pizzabootjes met aubergine hebben álles van een pizza in zich.. maar dan nét even anders.

De aubergine vul je met een fantastische saus, die het ook over pasta niet eens heel slecht zou doen. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
1 teen knoflook, geperst
1 ui, fijngesnipperd
½ paprika, in kleine blokjes
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
verse basilicum, naar smaak
2 aubergines, gewassen en gehalveerd (vruchtvlees eruit scheppen)
kleine mozarella bolletjes, gehalveerd
beetje olie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Saus voor de pizza

De helft van de salami snijd je in kleine blokjes. Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, en bak daar de salamiblokjes 5 minuten in aan. Dan knoflook, paprika en ui erbij en die ook nog 5 minuten mee fruiten. Het vruchtvlees dat je uit de aubergine haalt kun je natuurlijk ook heel goed fijnsnijden en meebakken.

Smaakmakers

Het vet dat uit de salami komt geeft nu al smaak af aan de ingrediënten die erbij komen. Doe de gepelde tomaten erbij, plet die een beetje en voeg basilicum toe en wat versgemalen peper. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes 15-20 minuten, zonder deksel, pruttelen zodat de saus kan inkoken.

Gevulde aubergine

Halveer de aubergine en snijd van de bolle kant een flinterdun stukje af, zo kun je ze veel makkelijk in de ovenschaal zetten zonder dat ze omvallen. Verdeel de saus over de aubergines. Garneer met plakjes mozzarella en nog wat extra salamiblokjes. Smeer de randjes van de aubergine dunnetjes in met wat olie. Tot dit punt zou je het hele gerecht ook prima kunnen voorbereiden! Bak ze nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. De aubergine is dan beetgaar en de kaas lekker gesmolten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 19 juni 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.