Pizzabootjes met aubergine



Welk kind houdt nou niet van pizza? Dat komt goed uit, want deze pizzabootjes met aubergine hebben álles van een pizza in zich.. maar dan nét even anders.

De aubergine vul je met een fantastische saus, die het ook over pasta niet eens heel slecht zou doen. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
1 teen knoflook, geperst
1 ui, fijngesnipperd
½ paprika, in kleine blokjes
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
verse basilicum, naar smaak
2 aubergines, gewassen en gehalveerd (vruchtvlees eruit scheppen)
kleine mozarella bolletjes, gehalveerd
beetje olie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Saus voor de pizza

De helft van de salami snijd je in kleine blokjes. Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, en bak daar de salamiblokjes 5 minuten in aan. Dan knoflook, paprika en ui erbij en die ook nog 5 minuten mee fruiten. Het vruchtvlees dat je uit de aubergine haalt kun je natuurlijk ook heel goed fijnsnijden en meebakken.

Smaakmakers

Het vet dat uit de salami komt geeft nu al smaak af aan de ingrediënten die erbij komen. Doe de gepelde tomaten erbij, plet die een beetje en voeg basilicum toe en wat versgemalen peper. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes 15-20 minuten, zonder deksel, pruttelen zodat de saus kan inkoken.

Gevulde aubergine

Halveer de aubergine en snijd van de bolle kant een flinterdun stukje af, zo kun je ze veel makkelijk in de ovenschaal zetten zonder dat ze omvallen. Verdeel de saus over de aubergines. Garneer met plakjes mozzarella en nog wat extra salamiblokjes. Smeer de randjes van de aubergine dunnetjes in met wat olie. Tot dit punt zou je het hele gerecht ook prima kunnen voorbereiden! Bak ze nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. De aubergine is dan beetgaar en de kaas lekker gesmolten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 19 juni 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd