Pizzabootjes met aubergine



Welk kind houdt nou niet van pizza? Dat komt goed uit, want deze pizzabootjes met aubergine hebben álles van een pizza in zich.. maar dan nét even anders.

De aubergine vul je met een fantastische saus, die het ook over pasta niet eens heel slecht zou doen. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
1 teen knoflook, geperst
1 ui, fijngesnipperd
½ paprika, in kleine blokjes
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
verse basilicum, naar smaak
2 aubergines, gewassen en gehalveerd (vruchtvlees eruit scheppen)
kleine mozarella bolletjes, gehalveerd
beetje olie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Saus voor de pizza

De helft van de salami snijd je in kleine blokjes. Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, en bak daar de salamiblokjes 5 minuten in aan. Dan knoflook, paprika en ui erbij en die ook nog 5 minuten mee fruiten. Het vruchtvlees dat je uit de aubergine haalt kun je natuurlijk ook heel goed fijnsnijden en meebakken.

Smaakmakers

Het vet dat uit de salami komt geeft nu al smaak af aan de ingrediënten die erbij komen. Doe de gepelde tomaten erbij, plet die een beetje en voeg basilicum toe en wat versgemalen peper. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes 15-20 minuten, zonder deksel, pruttelen zodat de saus kan inkoken.

Gevulde aubergine

Halveer de aubergine en snijd van de bolle kant een flinterdun stukje af, zo kun je ze veel makkelijk in de ovenschaal zetten zonder dat ze omvallen. Verdeel de saus over de aubergines. Garneer met plakjes mozzarella en nog wat extra salamiblokjes. Smeer de randjes van de aubergine dunnetjes in met wat olie. Tot dit punt zou je het hele gerecht ook prima kunnen voorbereiden! Bak ze nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. De aubergine is dan beetgaar en de kaas lekker gesmolten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 19 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.