Pizzabootjes met aubergine



Welk kind houdt nou niet van pizza? Dat komt goed uit, want deze pizzabootjes met aubergine hebben álles van een pizza in zich.. maar dan nét even anders.

De aubergine vul je met een fantastische saus, die het ook over pasta niet eens heel slecht zou doen. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
1 teen knoflook, geperst
1 ui, fijngesnipperd
½ paprika, in kleine blokjes
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
verse basilicum, naar smaak
2 aubergines, gewassen en gehalveerd (vruchtvlees eruit scheppen)
kleine mozarella bolletjes, gehalveerd
beetje olie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Saus voor de pizza

De helft van de salami snijd je in kleine blokjes. Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, en bak daar de salamiblokjes 5 minuten in aan. Dan knoflook, paprika en ui erbij en die ook nog 5 minuten mee fruiten. Het vruchtvlees dat je uit de aubergine haalt kun je natuurlijk ook heel goed fijnsnijden en meebakken.

Smaakmakers

Het vet dat uit de salami komt geeft nu al smaak af aan de ingrediënten die erbij komen. Doe de gepelde tomaten erbij, plet die een beetje en voeg basilicum toe en wat versgemalen peper. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes 15-20 minuten, zonder deksel, pruttelen zodat de saus kan inkoken.

Gevulde aubergine

Halveer de aubergine en snijd van de bolle kant een flinterdun stukje af, zo kun je ze veel makkelijk in de ovenschaal zetten zonder dat ze omvallen. Verdeel de saus over de aubergines. Garneer met plakjes mozzarella en nog wat extra salamiblokjes. Smeer de randjes van de aubergine dunnetjes in met wat olie. Tot dit punt zou je het hele gerecht ook prima kunnen voorbereiden! Bak ze nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. De aubergine is dan beetgaar en de kaas lekker gesmolten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 19 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!