Pizzabootjes met aubergine



Welk kind houdt nou niet van pizza? Dat komt goed uit, want deze pizzabootjes met aubergine hebben álles van een pizza in zich.. maar dan nét even anders.

De aubergine vul je met een fantastische saus, die het ook over pasta niet eens heel slecht zou doen. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
1 teen knoflook, geperst
1 ui, fijngesnipperd
½ paprika, in kleine blokjes
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
verse basilicum, naar smaak
2 aubergines, gewassen en gehalveerd (vruchtvlees eruit scheppen)
kleine mozarella bolletjes, gehalveerd
beetje olie

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Saus voor de pizza

De helft van de salami snijd je in kleine blokjes. Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, en bak daar de salamiblokjes 5 minuten in aan. Dan knoflook, paprika en ui erbij en die ook nog 5 minuten mee fruiten. Het vruchtvlees dat je uit de aubergine haalt kun je natuurlijk ook heel goed fijnsnijden en meebakken.

Smaakmakers

Het vet dat uit de salami komt geeft nu al smaak af aan de ingrediënten die erbij komen. Doe de gepelde tomaten erbij, plet die een beetje en voeg basilicum toe en wat versgemalen peper. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes 15-20 minuten, zonder deksel, pruttelen zodat de saus kan inkoken.

Gevulde aubergine

Halveer de aubergine en snijd van de bolle kant een flinterdun stukje af, zo kun je ze veel makkelijk in de ovenschaal zetten zonder dat ze omvallen. Verdeel de saus over de aubergines. Garneer met plakjes mozzarella en nog wat extra salamiblokjes. Smeer de randjes van de aubergine dunnetjes in met wat olie. Tot dit punt zou je het hele gerecht ook prima kunnen voorbereiden! Bak ze nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. De aubergine is dan beetgaar en de kaas lekker gesmolten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 19 juni 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.