Verspillingsvrij weekmenu #38



Verspillingsvrij weekmenu

Maandag            rijstsalade met paprika & sardientjes
Een toffe manier om met vis uit blik iets heerlijks op tafel te zetten

dinsdag                kikkererwtencurry met spinazie
Met ingrediënten uit de voorraadkast, aangevuld met verse spinazie maak je heel eenvoudig deze milde curry

woensdag          sticky drumsticks met noodles
Kleverige kip, die je natuurlijk lekker met je handen eet. Yum!

donderdag         italiaanse witlof ham & kaas
een variant op de klassieker, maar net zo onweerstaanbaar.

vrijdag                  verspillingsvrije plaatpizza
de állerlekkerste manier om eventuele restjes op te maken is natuurlijk met een pizza!

weekendtip       Briochebrood uit de oven met mango & bosbessen
maak vrijdag- of zaterdagavond alvast klaar en geniet van een heerlijk, decadent ontbijt de dag erna

Boodschappenlijstje zonder verspilling

Dit keer is het boodschappenlijstje voor de hele week, in plaats van per dag. Ik heb een onderverdeling gemaakt tussen wat je vers inkoopt en wat je evt. uit de voorraad- en koelkast kunt gebruiken. Check dus of wat ik in de voorraadkast heb staan ook bij jou staat, anders voeg je dat toe aan je lijstje.

Boodschappen

1 pak rijst naar keuze (à 400g)
2 uien
3 teentjes knoflook
6 puntpaprika’s
1el tomatenpuree
250g tomaatjes
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
15g platte peterselie
Verse gember (stukje van 5 cm)
2 blikken kikkererwten (à 400g)
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 limoen
400g verse spinazie
800g drumsticks
350g Japanse wokgroente
1 pak Zilvervliesrijst
Kilo witlof
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
8 plakjes rauwe ham (of zoals de Italianen het noemen, prosciutto crudo)
100g (Parmezaanse) kaas.
1kg kruimige aardappels
1 blik San Marzano tomaten
1 pak Koopmans pizzadeeg (vriezer) (ik gebruik ook nog wel eens Magioni bloemkoolpizza bodems hiervoor)
restjes groente, zoals (punt) paprika en tomaatjes
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
1 zakje mozzarella mini’s, Galbani
500g briochebrood
doosje met 6 eieren (L)
1 verse mango (of gebruik een doosje diepvriesblokjes)
200g bosbessen (of gebruik een doosje diepvries)
½ pak halfvolle melk

uit de voorraadkast

1el zonnebloemolie
zeezout
Versgemalen zwarte peper
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
4el ketchup
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
4el sojasaus
4el honing
3el oestersaus
1tl vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad
1tl sesamolie
srirachasaus of sambal
1el pindakaas
55g boter
50g bloem
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious) (optioneel!)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
1tl vanille extract
1tl gemalen kaneel
½ tl gemberpoeder


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.
25 mei 2020
curry vegetarisch
 
Vegetarische curry met kikkererwten

Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!
25 mei 2020
rabarbertiramisu
 
rabarber tiramisu met aardbeien

Ik kon het niet laten om dit jaar toch nog een nieuw rabarberrecept te maken; rabarber tiramisu mét aardbeien. En ook nog eens alcoholvrij!
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!