Verspillingsvrij weekmenu #38



Verspillingsvrij weekmenu

Maandag            rijstsalade met paprika & sardientjes
Een toffe manier om met vis uit blik iets heerlijks op tafel te zetten

dinsdag                kikkererwtencurry met spinazie
Met ingrediënten uit de voorraadkast, aangevuld met verse spinazie maak je heel eenvoudig deze milde curry

woensdag          sticky drumsticks met noodles
Kleverige kip, die je natuurlijk lekker met je handen eet. Yum!

donderdag         italiaanse witlof ham & kaas
een variant op de klassieker, maar net zo onweerstaanbaar.

vrijdag                  verspillingsvrije plaatpizza
de állerlekkerste manier om eventuele restjes op te maken is natuurlijk met een pizza!

weekendtip       Briochebrood uit de oven met mango & bosbessen
maak vrijdag- of zaterdagavond alvast klaar en geniet van een heerlijk, decadent ontbijt de dag erna

Boodschappenlijstje zonder verspilling

Dit keer is het boodschappenlijstje voor de hele week, in plaats van per dag. Ik heb een onderverdeling gemaakt tussen wat je vers inkoopt en wat je evt. uit de voorraad- en koelkast kunt gebruiken. Check dus of wat ik in de voorraadkast heb staan ook bij jou staat, anders voeg je dat toe aan je lijstje.

Boodschappen

1 pak rijst naar keuze (à 400g)
2 uien
3 teentjes knoflook
6 puntpaprika’s
1el tomatenpuree
250g tomaatjes
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
15g platte peterselie
Verse gember (stukje van 5 cm)
2 blikken kikkererwten (à 400g)
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 limoen
400g verse spinazie
800g drumsticks
350g Japanse wokgroente
1 pak Zilvervliesrijst
Kilo witlof
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
8 plakjes rauwe ham (of zoals de Italianen het noemen, prosciutto crudo)
100g (Parmezaanse) kaas.
1kg kruimige aardappels
1 blik San Marzano tomaten
1 pak Koopmans pizzadeeg (vriezer) (ik gebruik ook nog wel eens Magioni bloemkoolpizza bodems hiervoor)
restjes groente, zoals (punt) paprika en tomaatjes
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
1 zakje mozzarella mini’s, Galbani
500g briochebrood
doosje met 6 eieren (L)
1 verse mango (of gebruik een doosje diepvriesblokjes)
200g bosbessen (of gebruik een doosje diepvries)
½ pak halfvolle melk

uit de voorraadkast

1el zonnebloemolie
zeezout
Versgemalen zwarte peper
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
4el ketchup
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
4el sojasaus
4el honing
3el oestersaus
1tl vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad
1tl sesamolie
srirachasaus of sambal
1el pindakaas
55g boter
50g bloem
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious) (optioneel!)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
1tl vanille extract
1tl gemalen kaneel
½ tl gemberpoeder

Gepubliceerd op 12 september 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd