Verspillingsvrij weekmenu #38



Verspillingsvrij weekmenu

Maandag            rijstsalade met paprika & sardientjes
Een toffe manier om met vis uit blik iets heerlijks op tafel te zetten

dinsdag                kikkererwtencurry met spinazie
Met ingrediënten uit de voorraadkast, aangevuld met verse spinazie maak je heel eenvoudig deze milde curry

woensdag          sticky drumsticks met noodles
Kleverige kip, die je natuurlijk lekker met je handen eet. Yum!

donderdag         italiaanse witlof ham & kaas
een variant op de klassieker, maar net zo onweerstaanbaar.

vrijdag                  verspillingsvrije plaatpizza
de állerlekkerste manier om eventuele restjes op te maken is natuurlijk met een pizza!

weekendtip       Briochebrood uit de oven met mango & bosbessen
maak vrijdag- of zaterdagavond alvast klaar en geniet van een heerlijk, decadent ontbijt de dag erna

Boodschappenlijstje zonder verspilling

Dit keer is het boodschappenlijstje voor de hele week, in plaats van per dag. Ik heb een onderverdeling gemaakt tussen wat je vers inkoopt en wat je evt. uit de voorraad- en koelkast kunt gebruiken. Check dus of wat ik in de voorraadkast heb staan ook bij jou staat, anders voeg je dat toe aan je lijstje.

Boodschappen

1 pak rijst naar keuze (à 400g)
2 uien
3 teentjes knoflook
6 puntpaprika’s
1el tomatenpuree
250g tomaatjes
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
15g platte peterselie
Verse gember (stukje van 5 cm)
2 blikken kikkererwten (à 400g)
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 limoen
400g verse spinazie
800g drumsticks
350g Japanse wokgroente
1 pak Zilvervliesrijst
Kilo witlof
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
8 plakjes rauwe ham (of zoals de Italianen het noemen, prosciutto crudo)
100g (Parmezaanse) kaas.
1kg kruimige aardappels
1 blik San Marzano tomaten
1 pak Koopmans pizzadeeg (vriezer) (ik gebruik ook nog wel eens Magioni bloemkoolpizza bodems hiervoor)
restjes groente, zoals (punt) paprika en tomaatjes
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
1 zakje mozzarella mini’s, Galbani
500g briochebrood
doosje met 6 eieren (L)
1 verse mango (of gebruik een doosje diepvriesblokjes)
200g bosbessen (of gebruik een doosje diepvries)
½ pak halfvolle melk

uit de voorraadkast

1el zonnebloemolie
zeezout
Versgemalen zwarte peper
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
4el ketchup
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
4el sojasaus
4el honing
3el oestersaus
1tl vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad
1tl sesamolie
srirachasaus of sambal
1el pindakaas
55g boter
50g bloem
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious) (optioneel!)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
1tl vanille extract
1tl gemalen kaneel
½ tl gemberpoeder

Gepubliceerd op 12 september 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.