Brioche wentelteefjes met mango & bosbessen
Een decadent begin van je dag, zo mag je dit ontbijt wel noemen. Maar af en toe verwennen mag wel toch?!
Je kunt ‘de avond van tevoren al klaar maken, dan hoeft ‘ie alleen nog even in de oven. Die geur! Als dat niet heerlijk wakker worden is?!
Ontbijt voor 4-6 personen
500g briochebrood, in dikke plakken
6 eieren (L)
125ml halfvolle melk
1tl vanille extract
1tl gemalen kaneel
½ tl gemberpoeder
mespunt zout
1 verse mango, in plakken (of gebruik diepvriesblokjes)
200g bosbessen (of gebruik diepvries)
Voor erbij: poedersuiker en/of maple syrup – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Brioche wentelteefjes
Vet een ovenschaal goed in en leg de dikke plakken briochebrood dakpansgewijs erin. Meng de eieren met de melk, vanille, kaneel, gember en zout. Giet dit gelijkmatig over het brood en laat het een kwartiertje intrekken. Of maak het de avond tevoren en laat, afgedekt, in de koelkast staan.
Brioche met mango & bosbessen
Verdeel de mango en bosbessen tussen en over het briochebrood. Bak alles 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot geurend en goudbruin. Bestrooi als het iets is afgekoeld met poedersuiker en serveer met maple syrup. Geniet ervan!
Gepubliceerd op 10 december 2018