Up close & personal – me timeDe vorige keer gaf ik jullie een kijkje in de keuken van hoe ik alle ballen in de lucht houd. De oplettende lezer zou opgemerkt kunnen hebben dat ik naast moeder, echtgenoot en zelfstandig ondernemer weinig tijd neem voor mezelf. En dat klopt. Ik suck at me – time. Heel hard ook.
Rustig aan doen, een middagje ongegeneerd Netflixen of met een boek op de bank. Ik doe het weinig. Te weinig volgens sommigen (hai schatje). Toch weet ik inmiddels wel precies wanneer het nodig is. Luisteren naar mijn lijf heb ik door de jaren heen (beter) geleerd, hoewel ik soms ook wel net iets te lang wacht met handelen.

Mijn favoriete me-time

Maar dan plan ik het ook echt in, die me time. Een of twee keer per jaar probeer ik een paar dagen alleen op reis te gaan. Geen rekening houden met de wensen van mijn vent, ons kind, de omgeving of wie dan ook is de best denkbare me-time. Ik doe dat al jaren en word er iedere keer weer intens blij van.

Zo ga ik met regelmaat naar Londen of Berlijn, waar ik dan meteen ook weer vrienden kan opzoeken. Maar altijd kies ik ervoor om een hotel te boeken, zodat ik zoveel mogelijk zelf bepaal hoe en wat. Eten waar ik wil. Rondlopen zonder een plan. Love it!

Thuis tutten

Maar ook thuis kan ik het, hoewel lastiger. Opstaan voordat iedereen wakker is vind ik het ultieme geluk. Koffie zetten, rustig wakker worden. Ik hou er van (en ja, het helpt dat ik een enorm ochtendmens ben.) Of op een werkdag ergens gaan werken en dan de lekkerste lunch bestellen die er is. Voor mij is dat pure verwennerij, het geeft een vakantiegevoel om even iets anders te eten dan thuis, achter de laptop, snel een boterham met kaas.

Ook probeer ik met enige regelmaat in het weekend ’s ochtends een uurtje uitgebreid te tutten, lekker scrubben, maskertje, crèmetje, dat werk. De schoonheidsspecialiste is dan weer de ultieme verwennerij, maar daar kom ik eigenlijk te weinig.

Ik wou dat ik hield van sporten, van yoga, meditatie, dat soort dingen. Bij vlagen zwem ik. Fanatiek ook. Maar ik gun mezelf er (ook) niet genoeg tijd voor. Andere zaken gaan toch altijd voor. Mijn gezin, mijn werk, even niks moeten. Wie weet. Ooit (maar don’t hold your breathe, zullen we maar zeggen…)

Update: naar aanleiding van het schrijven van dit artikel, best confronterend was dat eigenlijk, boekte ik een long overdue massage, liet mijn nagels doen, vroeg een setje beauty spullen aan ter review én maakte een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Er is hoop dus

 

Gepubliceerd op 27 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]