Up close & personal – me timeDe vorige keer gaf ik jullie een kijkje in de keuken van hoe ik alle ballen in de lucht houd. De oplettende lezer zou opgemerkt kunnen hebben dat ik naast moeder, echtgenoot en zelfstandig ondernemer weinig tijd neem voor mezelf. En dat klopt. Ik suck at me – time. Heel hard ook.
Rustig aan doen, een middagje ongegeneerd Netflixen of met een boek op de bank. Ik doe het weinig. Te weinig volgens sommigen (hai schatje). Toch weet ik inmiddels wel precies wanneer het nodig is. Luisteren naar mijn lijf heb ik door de jaren heen (beter) geleerd, hoewel ik soms ook wel net iets te lang wacht met handelen.

Mijn favoriete me-time

Maar dan plan ik het ook echt in, die me time. Een of twee keer per jaar probeer ik een paar dagen alleen op reis te gaan. Geen rekening houden met de wensen van mijn vent, ons kind, de omgeving of wie dan ook is de best denkbare me-time. Ik doe dat al jaren en word er iedere keer weer intens blij van.

Zo ga ik met regelmaat naar Londen of Berlijn, waar ik dan meteen ook weer vrienden kan opzoeken. Maar altijd kies ik ervoor om een hotel te boeken, zodat ik zoveel mogelijk zelf bepaal hoe en wat. Eten waar ik wil. Rondlopen zonder een plan. Love it!

Thuis tutten

Maar ook thuis kan ik het, hoewel lastiger. Opstaan voordat iedereen wakker is vind ik het ultieme geluk. Koffie zetten, rustig wakker worden. Ik hou er van (en ja, het helpt dat ik een enorm ochtendmens ben.) Of op een werkdag ergens gaan werken en dan de lekkerste lunch bestellen die er is. Voor mij is dat pure verwennerij, het geeft een vakantiegevoel om even iets anders te eten dan thuis, achter de laptop, snel een boterham met kaas.

Ook probeer ik met enige regelmaat in het weekend ’s ochtends een uurtje uitgebreid te tutten, lekker scrubben, maskertje, crèmetje, dat werk. De schoonheidsspecialiste is dan weer de ultieme verwennerij, maar daar kom ik eigenlijk te weinig.

Ik wou dat ik hield van sporten, van yoga, meditatie, dat soort dingen. Bij vlagen zwem ik. Fanatiek ook. Maar ik gun mezelf er (ook) niet genoeg tijd voor. Andere zaken gaan toch altijd voor. Mijn gezin, mijn werk, even niks moeten. Wie weet. Ooit (maar don’t hold your breathe, zullen we maar zeggen…)

Update: naar aanleiding van het schrijven van dit artikel, best confronterend was dat eigenlijk, boekte ik een long overdue massage, liet mijn nagels doen, vroeg een setje beauty spullen aan ter review én maakte een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Er is hoop dus

 

Gepubliceerd op 27 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.