Terugblik – the foodWat is het toch een voorrecht om zoveel uit eten te mogen als wij deden afgelopen jaar. Alle restaurants mogen meteen op je ‘daar wil ik eten lijstje’.

Ieder jaar schrijf ik aan het eind van het jaar een terugblik. Dit jaar voor het eerst eentje die specifiek gaat over de geweldige restaurants waar ik geweest ben.

Het voordeel van mijn werk is dat ik met regelmaat te gast mag zijn tijdens persdiners of -lunches. Maar net zo lief reserveer ik ook zelf, want ik word echt inténs gelukkig van uit eten gaan.

Of ik speciaal voor een restaurant half Nederland doorrij? Oh zeker! Zo eet ik ook al weer drie jaar op rij met mijn verjaardag in één specifiek restaurant. Laat kadootjes maar zitten en zet me maar daar aan tafel. Gelukkiger krijg je me niet.

Favoriete restaurants van 2021

Dit waren een aantal van de prachtige restaurants van afgelopen jaar, waar ik je met een gerust hart naar toe stuur.

Central Park in Voorburg

Herontdekt met dank aan Miss Publicity. Echt eentje die je op je lijstje moet zetten voor komend jaar. Een jong team met oog voor gastvrijheid. Op je bord klassieke Franse gerechten, maar met een moderne twist. Oh en de wijnkaart… die is enórm. Zo mooi.

Voorburg restaurant

Wij aten buiten ten tijde van de perslunch, maar een volgende keer blijf ik graag slapen. Want ook dat kun je bij Central Park in Voorburg. Meer lezen? Dit schreef ik er in de review nog meer over.

Daalder West in Amsterdam

Dat Dennis Huwae kan verrassen wist ik al, maar in Daalder West doet hij dat ook nog eens volledig eigentijds. De volledige review daarvan lees je hier.

Want als ik nu nog steeds smaakcombinaties voor de geest kan halen en liefst morgen terug zou gaan weet je dat het goed zit.

Daalder West  

Komend jaar zijn ze ook weer open in de Jordaan. Dat kan niet anders dan spektakel worden.

Op Oost op Texel

De allereerste keer dat ik Joram & Valerie ontmoette was tijdens Texel Culinair met hun vegan foie gras. Daarna at ik nog een keer in hun vorige restaurant, Kook Atelier. Toen vertelde ze al over hun plannen voor Op Oost.

kook atelier texel  

Tijdens onze vakantie op Texel dit jaar, waren ze dan eindelijk open (tussen alle lockdown perikelen door) en boekte ik daar een tafel voor ons drietjes. Het werd een zéér memorabele avond, waar ik natuurlijk wel (een review) over moést schrijven! Dan weet jij ook meteen waarom je hier écht een keer wilt eten.

101 Gowrie in Amsterdam

Ieder jaar met mijn verjaardag rijden we naar Amsterdam en mag Alex en zijn team voor ons koken. Het is mijn beste verjaardagskadootje denkbaar. En ieder jaar lijkt de lat hoger en hoger te liggen. Bijzondere combi’s die ik nergens anders eet dan hier. Dit jaar gepaired met fantástische saké.

 

Nog niet geweest? Dan moet (ja moet!) je hier volgend jaar gewoon echt naar toe. (op de site heb ik al meerdere keren over ze geschreven)

Onglet in Maastricht

In 2020 kwam ik voor het eerst bij Onglet. In de 1,5 jaar daarna kwam ik er nog twee keer terug. Dit is zo’n restaurant dat gewoon in alles klopt. Verrassende gerechten, fantastisch personeel en een wijnkaart waar je extreem gelukkig van wordt.

 

Niet direct om de hoek voor ons, maar boek een hotel en laat je in de watten leggen. Daar krijg je geen spijt van! (je leest er hier meer over)

Wils in Amsterdam

Lunchen bij Wils is een aanrader als je houdt van heel veel groente, verrassende combi’s en letterlijk een kijkje in de keuken. Ik ging hier met een vriendinnetje eten en het was bijna jammer dat de restaurants vroeger dichtgaan… Ik denk dat we hier met gemak de rest van de avond ook hadden kunnen blijven zitten.

Alle verschillende elementen van vuur worden gebruikt voor het menu. En naast fijne wijnen is er ook een passend alcoholvrije pairing te bestellen

Arca in Amsterdam

Uitgenodigd worden om Portugees te komen eten, daar hoef ik natuurlijk niet lang over na te denken. Portugees zoals Portugees hoort te zijn ook, een unicum in Nederland. Hartelijk personeel, fantástische wijnen en échte Portugese gerechten om te delen. Alleen al voor de tafelbereiding van Bacalhau al Brassa wil je hier gaan eten. De porties zijn overigens royaal, ondanks dat ze bedoeld zijn om te delen.

 

En alles op steenworp afstand van Amsterdam CS en ook nog eens in de perfecte prijs/pretverhouding. Gauw naar toe gaan!

Zilt & Zout in Retranchement

Ook dit restaurant ontdekte ik vorig jaar, toen we in Zeeland op vakantie waren. Dit jaar boekte ik – mogelijk met opzet… – een huisje in de buurt, zodat we ook nu weer konden lunchen bij Zilt & Zout. Ik durf met recht te zeggen dat zij de lekkerste Fruits de Mer van Nederland hebben. Ik steek er mijn handen voor in het vuur.

 fruits de mer

Ga het maar proberen en ik weet zeker dat je zegt ‘verdomd Susan, het klopt!’

Fonduevrouwen in Leiden

En last but nog least, natuurlijk ook de Fonduevrouwen in mijn eigen Leiden. Kaasfondue om je vingers (en stokbrood) bij af te likken.

Gastvrij, geen opsmuk, gewoon héle lekkere kaasfondue. Nog tot en met maart geopend, maar razend populair. Dus gauw reserveren!

Thuis eten

Natuurlijk werd er verder vooral heel veel thuis gegeten. Een van dé ontdekkingen van dit jaar voor mij was de Maaltijd box van de Lindenhoff. Die we voor het eerst kochten in de Marché in Baambrugge.

lindenhoff baambrugge  

Maar de tweede helft van het jaar minstens één keer per maand ook hebben laten bezorgen. Zó lekker en zo fijn om soms ook eens even niet na te denken over wat er op tafel komt. Ook die gaat volgend jaar nog met regelmaat besteld worden kan ik je vertellen.

Want één ding weet ik zeker… 2022 wordt ongetwijfeld weer een héél smakelijk jaar!

Gepubliceerd op 29 december 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!