Central Park Voorburg verrast met wijn én spijsAls je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!

Dat zag Wine Spectator trouwens ook, die het restaurant recent met aan award beloonde voor haar uitgebreide en indrukwekkende wijnkaart. Bijna 1200 verschillende wijnen staan er op die kaart. Van een paar tientjes tot duizenden euro’s per fles. Maar altijd in de prijs-/kwaliteitsverhouding die de gast wenst. Een mooi uitgangspunt. In juli 2021 waren we te gast voor een perslunch (eerste deel van dit artikel) en in de zomer van 2022 aten we er opnieuw, maar dit keer voor eigen rekening. Beide momenten vind je hieronder terug.

Central Park Voorburg (perslunch)

De keuze aan wijn kun je meer dan prima aan gastheer en sommelier Joey de Kruijf overlaten. Hij runt, samen met zijn partner Tamara, sinds een aantal jaren zowel het restaurant als het bijbehorende hotel. Met zijn ervaring als maitre bij Parkheuvel weet De Kruijf precíes hoe hospitality werkt. Daarbij zet Tamara met regelmaat de puntjes op de i. Ik zag een jonge Thèrése Boer in haar en denk maar zo dat die twee samen nog héél ver gaan komen.

Moderne Franse keuken

Dat komt overigens zéker ook door de keuken. Er wordt klassiek Frans gekookt, maar wel met een moderne invalshoek.

Voorburg restaurant  

Na drie smakelijke amuses word ik echt enorm blij verrast door de eerste gang. Langoustine, met verschillende structuren van pompoen, kruisbes en verjus. Vergezeld door de Cuvee van Apostelhoeve (vooralsnog de enige Nederlandse wijnmaker op de kaart). De combinatie is zó spot on. Fris, knapperig, ziltig. De wijn maakt het echt tot één geheel. Lekker begin zo!

 

De Franse wijn van Domaine de la Recoltie bij het volgende gerecht komt waanzinnig tot zijn recht bij de paling, die zowel gelakt als gerookt is. Erbij edamame, krokante kippenhuid en dashi. Het is mijn favoriete gerecht van de middag. Alles klopt aan deze combinatie!

De tongschar met ganzenlever die volgt is lekker. Maar eerlijk is eerlijk, daarover ben ik – na de twee vorige  waanzinnige gerechten – nét iets minder enthousiast. De wijn, een Bourgogne van Pierre Naigeon, erbij overigens is wel weer te gek. Maar het verrast minder. Dat kan.

De anjou duif die daarna volgt is weer fijn. Ook hier is de wijn, een Chinon van Domaine de la Noblaie,  zó goed gekozen. Het is jammer dat ik weg moest, anders had ik er graag iets meer van genoten. Maar er wachtte een jarig kind thuis.

Die verras ik overigens met de heerlijke friandises die ik mee kreeg, waarbij de macaron linea recta in de jarige verdween. Voor het dessert komen we graag nog een keer terug, want ik ben echt blij verrast door deze lunch.

restaurant Central Park

Verrassende wijn – spijscombinaties

Is er ruimte voor verbetering? Ongetwijfeld. Maar daar streven ze zelf ook voortdurend naar. Het is een ambitieus stel dat hart heeft voor hospitality, liefde voor het in de watten leggen van gasten en een fantastisch team aan mensen om zich heen heeft. En eigenlijk al een meer dan gemiddeld niveau heeft. Want de wijn – spijscombinaties hebben me echt meerdere keren verrast.

Ik gun dit restaurant eígenlijk dat het een jonger publiek aantrekt, nog meer gasten die goed eten en fantastische wijnen op prijs weten te stellen. Als je wilt (en gezien de wijnkaart eigenlijk alleen maar een aanrader) kun je een kamer boeken in het bijbehorende hotel. Ook daar zijn grote plannen voor, die begin volgend jaar uitgevoerd gaan worden.

Central Park gaat op de favorietenlijst

Alle reden dus om Central Park in het lijstje favorieten in de regio toe te voegen. Want dat zijn ze meer dan waard! Dank Miss Publicity voor de uitnodiging voor de perslunch en dank aan het team van Central Park voor de heerlijke kennismaking

Lunchen bij Central Park

Ik schreef het in juli 2021 al, Central Park in Voorburg is écht een aanrader. Dat we er in de zomer van 2022 weer aten (op eigen rekening) duurde eigenlijk veel langer dan ik had gehoopt. Maar soms loopt het zo. Het was wel meteen een mooi moment om eens te zien of wat ik vorig jaar schreef nog steeds klopt. Spoiler alert ; absoluut en meer dan eigenlijk.

Op een prachtige zondagmiddag schoven mijn lieffie en ik aan voor lunch op het terras van Central Park. Er is een driegangen lunchmenu van € 45,-, dat eventueel uit te breiden is. Wat op het menu staat wordt per dag bepaald. Dat is mooi, want ik kan slecht kiezen en de hele kaart zag er smakelijk uit.

Central Park amuses

Bij een prachtig glas rosé champagne komen een aantal heerlijke amuses. Eerst het mooie kaaskoekjes dat je hierboven ziet. Daarna een trio van steak tartaar met pompoen, nieuwe haring met venkel en kroepoek met prei. Een heerlijk begin!

Onze eerste gang is een combinatie van in Nederland gekweekte kingfish met paling, daarbij frisse komkommer. Ik gaf het over de perslunch al aan, de wijnen bij Central Park zien fantastisch. Laat dus de wijnkeuze aan hen over, want dit gerecht kregen we een geweldige Grüner Veltliner die de vis zó mooi complimenteerde. Super!

central park voorburg

Lekkerste gerecht in tijden

Vervolgens wordt er een Amerikaanse Chardonnay geserveerd. Nu ben ik vaak huiverig op dit type wijn, zeker als het Amerikaans is. Maar geserveerd met de schol en beurre blanc is het een van de lekkerste gerechten die ik in tíjden gegeten heb. De beurre blanc breekt gek genoeg het vette in de Chardonnay. De beurre blanc zelf is zó lekker dat ik nog niet niet het pannetje aan mijn mond zet..

central park beurre blanc

Ook het dessert is subliem. En dat is nogal een verrassing, want ik ben niet echt een dessert liefhebber. Vaak is het me te zoet, te veel, te heftig. Niet dit dessert. Een prachtige balans tussen zoet, zuur en fris. Niks op aan te merken.

dessert central park

Tot slot bestellen we koffie en friandises. Met reden overigens, want Central Park verwerkt mijn Holy Unicorn gin in een bonbon en die moét ik natuurlijk proberen. Zo tof! Overigens is de rest van wat op tafel komt ook echt een aanrader, met net als bij het dessert een geweldige balans tussen zoet en fris, waardoor ook alles opgaat… #sorrynotsorry

 

Prijs – pretverhouding Central Park

De prijs / pretverhouding bij Central Park is echt belachelijk goed. We rekenen € 200,- (inclusief fooi) af. Waarbij moet worden opgemerkt dat we de koffie met friandises cadeau hebben gekregen maar dat dit inclusief wijn en water is. Dat is overigens ook waarom ik hou van uitgebreid lunchen, je eet eigenlijk precies hetzelfde als ’s avonds maar de menuprijs is vaak net iets vriendelijker.

Heb je dus iets te vieren of wil je een keer écht geweldig uit eten, dan is Central Park nog steeds een ontzettende aanrader!

Gepubliceerd op 24 augustus 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!