Central Park Voorburg verrast met wijn én spijsAls je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!

Dat zag Wine Spectator trouwens ook, die het restaurant recent met aan award beloonde voor haar uitgebreide en indrukwekkende wijnkaart. Bijna 1200 verschillende wijnen staan er op die kaart. Van een paar tientjes tot duizenden euro’s per fles. Maar altijd in de prijs-/kwaliteitsverhouding die de gast wenst. Een mooi uitgangspunt.

Central Park Voorburg

Overigens kun je de keuze aan wijn ook prima aan gastheer en sommelier Joey de Kruijf overlaten. Hij runt, samen met zijn partner Tamara, sinds een aantal jaren zowel het restaurant als het bijbehorende hotel. Met zijn ervaring als maitre bij Parkheuvel weet De Kruijf precíes hoe hospitality werkt. Daarbij zet Tamara met regelmaat de puntjes op de i. Ik zag een jonge Thèrése Boer in haar en denk maar zo dat die twee samen nog héél ver gaan komen.

Moderne Franse keuken

Dat komt overigens zéker ook door de keuken. Er wordt klassiek Frans gekookt, maar wel met een moderne invalshoek.

Voorburg restaurant  

Na drie smakelijke amuses word ik echt enorm blij verrast door de eerste gang. Langoustine, met verschillende structuren van pompoen, kruisbes en verjus. Vergezeld door de Cuvee van Apostelhoeve (vooralsnog de enige Nederlandse wijnmaker op de kaart). De combinatie is zó spot on. Fris, knapperig, ziltig. De wijn maakt het echt tot één geheel. Lekker begin zo!

 

De Franse wijn van Domaine de la Recoltie bij het volgende gerecht komt waanzinnig tot zijn recht bij de paling, die zowel gelakt als gerookt is. Erbij edamame, krokante kippenhuid en dashi. Het is mijn favoriete gerecht van de middag. Alles klopt aan deze combinatie!

De tongschar met ganzenlever die volgt is lekker. Maar eerlijk is eerlijk, daarover ben ik – na de twee vorige  waanzinnige gerechten – nét iets minder enthousiast. De wijn, een Bourgogne van Pierre Naigeon, erbij overigens is wel weer te gek. Maar het verrast minder. Dat kan.

De anjou duif die daarna volgt is weer fijn. Ook hier is de wijn, een Chinon van Domaine de la Noblaie,  zó goed gekozen. Het is jammer dat ik weg moest, anders had ik er graag iets meer van genoten. Maar er wachtte een jarig kind thuis.

Die verras ik overigens met de heerlijke friandises die ik mee kreeg, waarbij de macaron linea recta in de jarige verdween. Voor het dessert komen we graag nog een keer terug, want ik ben echt blij verrast door deze lunch.

restaurant Central Park

Verrassende wijn – spijscombinaties

Is er ruimte voor verbetering? Ongetwijfeld. Maar daar streven ze zelf ook voortdurend naar. Het is een ambitieus stel dat hart heeft voor hospitality, liefde voor het in de watten leggen van gasten en een fantastisch team aan mensen om zich heen heeft. En eigenlijk al een meer dan gemiddeld niveau heeft. Want de wijn – spijscombinaties hebben me echt meerdere keren verrast.

Ik gun dit restaurant eígenlijk dat het een jonger publiek aantrekt, nog meer gasten die goed eten en fantastische wijnen op prijs weten te stellen. Als je wilt (en gezien de wijnkaart eigenlijk alleen maar een aanrader) kun je een kamer boeken in het bijbehorende hotel. Ook daar zijn grote plannen voor, die begin volgend jaar uitgevoerd gaan worden.

Central Park gaat op de favorietenlijst

Alle reden dus om Central Park in het lijstje favorieten in de regio toe te voegen. Want dat zijn ze meer dan waard!

Dank Miss Publicity voor de uitnodiging voor de perslunch en dank aan het team van Central Park voor de heerlijke kennismaking

Gepubliceerd op 7 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juli 2021
fleur de sel handmatig scheppen
 
De wondere wereld van zout

Zout gebruiken we allemaal, dagelijks wellicht zelfs. Hoe wordt het gewonnen en welke soorten zijn er? Ik zocht het in de Camargue in Frankrijk voor je uit.
27 juni 2021
favorieten Crisp Susan
 
Crisp bezorgt de lekkerste versproducten thuis

Al vanaf dag 1 ben ik Crisp fan. De online verssupermarkt die thuis bezorgt. Ook tijdens de vakantie zijn zij écht een uitkomst.
25 juni 2021
Roaring Dinners
 
Roaring dinners luiden de nieuwe Twenties in

The roaring 20's zijn terug en foodies die van een feestje houden vieren de start van de moderne jaren ’20 met een avond Roaring Dinners in Amsterdam!
25 juni 2021
 
Top 10 Zomerse drankjes

Er zijn weer volop nieuwe, maar ook vertrouwde drankjes die zo heerlijk zijn op zomerse dagen. Met én zonder alcohol. Ik zette er 10 voor je op een rijtje!
18 juni 2021
pink senorita
 
Pink señorita met tropisch zeezoutrandje

Sommige cocktails worden nóg lekkerder van wat kick op het glas. Een zoutrandje maakt van deze pink señorita je nieuwe favoriete cocktail!
11 mei 2021
strandhuisje Roompot
 
Vakantie in strandhuisje

Als je overweegt om tijdens een vakantie een strandhuisje te huren ga ik je vertellen waarom je dat absoluut wil!