Susan Test; de maaltijdbox van de LindenhoffNiet nadenken over wat je eet en toch lekker aan tafel. Wie wil dat niet? Met de maaltijdbox van de Lindenhoff kan dat! En ik mocht ‘m testen.

Vorige maand waren we bij de Lindenhoff in Baambrugge. Daar kocht ik één van hun menusuggesties om tijdens de vakantie te koken. Een stamppotje van citroenaardappeltjes met lamsworstjes. Dikke hit was dat. (zie foto hieronder)

Dus toen de vraag kwam of ik de maaltijdbox wilde uitproberen hoefde ik daar maar een nano-seconde over na te denken.

Stel je eigen maaltijdbox samen

Op de site van de Lindenhoff stel je je eigen maaltijdbox samen. Je kiest of je voor 2 of 4 personen wilt koken en of je voor 3 of 4 dagen een gerecht wilt bestellen. Daarna kies je je gerechten of kies je voor de suggesties. Er zijn vlees, vis en vega gerechten om uit te kiezen en werkelijk álles ziet er even lekker uit.

maaltijd lindenhoff

Via de meer informatieknop in het gerecht zie je de moeilijkheidsgraad van het recept en de gemiddelde bereidingstijd. Ook zie je welke voorraadingrediënten nodig zijn, naast de ingrediënten die worden geleverd. Super simpel.

Wat kost de maaltijdbox van Lindenhoff?

Als je omrekent wat je per persoon per dag per gerecht kwijt bent kost de maaltijdbox van de Lindenhoff gemiddeld € 6,- per persoon. Nu kan ik niet in andermans portemonnee kijken, maar qua prijs/kwaliteitsverhouding vind ik dit echt meer dan in orde.

In een poll die ik op mijn insta deed gaven jullie ook aan dat 5 tot 6 euro per persoon per dag een redelijk bedrag is. Ter vergelijking; bij Hello Fresh betaal je ongeveer € 4,75 per portie

Het wordt aan de deur bezorgd, de kwaliteit van de Lindenhoff is uitmuntend, je eet écht eens iets anders dan anders en je hoeft nergens meer over na te denken. Ik vind het z’n geld méér dan waard.

Thuis uit eten

Wij mochten vier gerechten kiezen. We zijn met z’n drietjes, maar die optie is er helaas niet dus kozen voor de vier personen optie. Alles werd keurig op tijd in dozen en papier thuis bezorgd. Als je wilt kun je vlees of vis nog in de vriezer stoppen op de dag van bezorging.

Ons menu was als volgt
Varkensrugfilet met pancetta, venkelcitrussalade en aardappelschijfjes
Tomatenrisotto met aubergine en burrata
Spaghetti met mosselen en cherry tomaatjes
En een weekendgerecht van varkenswangetjes met citroenaardappeltjes en broccoli.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind dit bijna thuis uit eten. En alles was ook gewoon echt fantastisch lekker.

menu maaltijdbox lindenhoff

Koken uit de Lindenhoff maaltijdbox

Bij de ingrediënten van de maaltijdbox van de Lindenhoff krijg je receptkaarten meegeleverd, zodat je ook makkelijk de recepten uit de maaltijdbox kunt koken. Goeie instructies, bondig omschreven. Kwestie van voor de tijd even doorlezen en lekker de keuken in.

Wij hebben echt heerlijk gegeten en op deze manier is koken uit een maaltijdbox écht een feestje. Bovendien betekent het in ons geval ook dat manlief ook prima een dag kan koken, want hij hoeft alleen het recept te volgen. Wat ook voor mij weer fijn is 😉 Hieronder zie je de spaghetti met mosselen, waar ik zelf nog Hollandse garnalen aan toevoegde. Ernaast de varkenswangetjes, die manlief maakte.

Voor- en nadelen maaltijdbox Lindenhoff

Kort gezegd, ik ben ontzettend enthousiast over de maaltijdbox van de Lindenhoff. Alleen maar lyrisch? Nee, er zitten wat mij betreft twee nadelen aan, die overigens meer met logistiek te maken hebben dan met de box zelf. Nu kan ik met het gat van 2 weken tussen bestellen en leveren persoonlijk wel leven. Ik plan onze menu’s ook altijd ruim vooruit, maar dit is wel héél ruim. Zelfs voor mij 😉

Daarnaast vind ik het super handig om bij zo’n box dan nog meer boodschappen te bestellen. Alleen is het bij Lindenhoff niet mogelijk die bestelling aan te passen, nadat je ‘m geplaatst/betaald hebt. Zeker als je last minute nog iets wilt bij bestellen betekent dat of een nieuwe bestelling plaatsen of het toch maar ergens anders kopen. Dat is onhandig. Datzelfde geldt voor iets dat je hebt bestelt maar eigenlijk toch wilt verwijderen.

Maar dat zijn ook echt de enige twee punten die ik kan bedenken. En die zeggen weer niks over de kwaliteit van de maaltijdbox van Lindenhoff, want daar is werkelijk niks op aan te merken.

Conclusie

Ja, ik zou de maaltijdbox van Lindenhoff zeker nóg een keer bestellen. Beter gezegd, ik héb de maaltijdbox van Lindenhoff nog een keer zelf besteld voor begin oktober.

Voor wie het handig vindt de voor- en nadelen nog even handig op een rijtje (inclusief reactie van Lindenhoff, die echt altijd top reageren op iedere vorm van feedback die je geeft)

Voordelen

 • Kwaliteit / prijsverhouding is geweldig
 • De gerechten zijn verrassend maar toch goed te maken
 • De ingrediënten zijn allemaal van Lindenhoff kwaliteit
 • Je hoeft nergens meer over na te denken
 • Alles wordt thuisbezorgd
 • Je kunt bij je maaltijdbox ook nog andere boodschappen bestellen
 • Je zit niet aan een abonnement vast

Nadelen

 • Er zit twee weken tussen moment van bestellen en leveren
  reactie vanuit de Lindenhoff; We realiseren ons dat het lang is, hopelijk kunnen we dat tzt verkorten. We bestellen alleen wat er wordt besteld voor de maaltijdbox bij de boeren – dus niks ligt op voorraad en alles is vers dan vers. Maar we zijn er zeker van bewust dat 2 weken vooruit plannen voor sommige mensen zeker uitdagend is.
 • Als je meerdere boodschappen mee bestelt kun je die niet meer wijzigen na bestellen
  reactie vanuit de Lindenhoff:  we zijn het 100 procent eens – dat je producten moet kunnen toevoegen aan je bestelling. We hebben dit al wel live gehad in de webwinkel alleen hadden we hier tot nu toe te vaak nog technische errors mee – waardoor we de keuze hebben gemaakt om dit nu niet live te zetten – en pas weer hier terug mee te komen als het excellence werkt. We hopen dat dit eind oktober weer tot de mogelijkheid behoort!
 • Je kunt alleen voor 2 of 4 personen bestellen.

Disclaimer: om de maaltijdbox van Lindenhoff te testen mocht ik 4 gerechten uit proberen. Voor het schrijven van dit artikel werd ik verder niet betaald.

Gepubliceerd op 20 september 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]