Espresso bananenbrood



Kan een bananenbrood dat van zichzelf al lekker is nóg lekkerder? Oh ja! Want je voegt één van mijn favoriete componenten toe en voilá, espresso bananenbrood.

Ik maakte dit bananenbrood ter gelegenheid van de eerste podcast die ik opnam (en die je hier kunt terugluisteren) want hoewel die podcast ook ging over Borreltijd is om 10u borrelen zelfs mij te hardcore 😉

Espresso bananenbrood

250g bloem
2tl bakpoeder
mespunt zout
125g zachte boter
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
400g rijpe bananen (zonder schil)
1 extra banaan, gehalveerd
1tl vanille extract
1el cacao of gebruik Choco Loco van Green Gypsy Spices zoals ik deed
3tl espressopoeder

verder nodig: cakeblik ingevet of voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Vers espresso bananenbrood

Meng de bloem met de bakpoeder en een mespunt zout. Met een mixer mix je de boter en suiker, tot alles mooi is opgenomen. Dan één voor één de eieren erbij, tot die zijn opgenomen. Voeg dan de rijpe bananen, vanille, cacao en espressopoeder toe en mix nog even kort door. Nu gaat beetje bij beetje de bloem met bakpoeder erdoor. Meng niet te lang meer.

Espresso bananenbrood voor_ Smulpaapje

Bananenbrood met koffiesmaak

Doe het beslag in je voorbereidde bakblik en leg de gehalveerde banaan er bovenop. Bak dit ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat even afkoelen in het bakblik en daarna volledig afkoelen op een rooster. Natuurlijk éxtra lekker met een kop koffie erbij 😉

Espresso_bananenbroodSmulpaapje

 

Gepubliceerd op 17 oktober 2019


2 reacties

  1. Linda schreef:

    Welke espressopoeder gebruik je?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.