Espresso bananenbrood



Kan een bananenbrood dat van zichzelf al lekker is nóg lekkerder? Oh ja! Want je voegt één van mijn favoriete componenten toe en voilá, espresso bananenbrood.

Ik maakte dit bananenbrood ter gelegenheid van de eerste podcast die ik opnam (en die je hier kunt terugluisteren) want hoewel die podcast ook ging over Borreltijd is om 10u borrelen zelfs mij te hardcore 😉

Espresso bananenbrood

250g bloem
2tl bakpoeder
mespunt zout
125g zachte boter
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
400g rijpe bananen (zonder schil)
1 extra banaan, gehalveerd
1tl vanille extract
1el cacao of gebruik Choco Loco van Green Gypsy Spices zoals ik deed
3tl espressopoeder

verder nodig: cakeblik ingevet of voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Vers espresso bananenbrood

Meng de bloem met de bakpoeder en een mespunt zout. Met een mixer mix je de boter en suiker, tot alles mooi is opgenomen. Dan één voor één de eieren erbij, tot die zijn opgenomen. Voeg dan de rijpe bananen, vanille, cacao en espressopoeder toe en mix nog even kort door. Nu gaat beetje bij beetje de bloem met bakpoeder erdoor. Meng niet te lang meer.

Espresso bananenbrood voor_ Smulpaapje

Bananenbrood met koffiesmaak

Doe het beslag in je voorbereidde bakblik en leg de gehalveerde banaan er bovenop. Bak dit ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat even afkoelen in het bakblik en daarna volledig afkoelen op een rooster. Natuurlijk éxtra lekker met een kop koffie erbij 😉

Espresso_bananenbroodSmulpaapje

 

Gepubliceerd op 17 oktober 2019


2 reacties

  1. Linda schreef:

    Welke espressopoeder gebruik je?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.