Espresso bananenbrood



Kan een bananenbrood dat van zichzelf al lekker is nóg lekkerder? Oh ja! Want je voegt één van mijn favoriete componenten toe en voilá, espresso bananenbrood.

Ik maakte dit bananenbrood ter gelegenheid van de eerste podcast die ik opnam (en die je hier kunt terugluisteren) want hoewel die podcast ook ging over Borreltijd is om 10u borrelen zelfs mij te hardcore 😉

Espresso bananenbrood

250g bloem
2tl bakpoeder
mespunt zout
125g zachte boter
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
400g rijpe bananen (zonder schil)
1 extra banaan, gehalveerd
1tl vanille extract
1el cacao of gebruik Choco Loco van Green Gypsy Spices zoals ik deed
3tl espressopoeder

verder nodig: cakeblik ingevet of voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Vers espresso bananenbrood

Meng de bloem met de bakpoeder en een mespunt zout. Met een mixer mix je de boter en suiker, tot alles mooi is opgenomen. Dan één voor één de eieren erbij, tot die zijn opgenomen. Voeg dan de rijpe bananen, vanille, cacao en espressopoeder toe en mix nog even kort door. Nu gaat beetje bij beetje de bloem met bakpoeder erdoor. Meng niet te lang meer.

Espresso bananenbrood voor_ Smulpaapje

Bananenbrood met koffiesmaak

Doe het beslag in je voorbereidde bakblik en leg de gehalveerde banaan er bovenop. Bak dit ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat even afkoelen in het bakblik en daarna volledig afkoelen op een rooster. Natuurlijk éxtra lekker met een kop koffie erbij 😉

Espresso_bananenbroodSmulpaapje

 

Gepubliceerd op 17 oktober 2019


2 reacties

  1. Linda schreef:

    Welke espressopoeder gebruik je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!