Espresso bananenbrood



Kan een bananenbrood dat van zichzelf al lekker is nóg lekkerder? Oh ja! Want je voegt één van mijn favoriete componenten toe en voilá, espresso bananenbrood.

Ik maakte dit bananenbrood ter gelegenheid van de eerste podcast die ik opnam (en die je hier kunt terugluisteren) want hoewel die podcast ook ging over Borreltijd is om 10u borrelen zelfs mij te hardcore 😉

Espresso bananenbrood

250g bloem
2tl bakpoeder
mespunt zout
125g zachte boter
200g lichte basterdsuiker
2 eieren
400g rijpe bananen (zonder schil)
1 extra banaan, gehalveerd
1tl vanille extract
1el cacao of gebruik Choco Loco van Green Gypsy Spices zoals ik deed
3tl espressopoeder

verder nodig: cakeblik ingevet of voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Vers espresso bananenbrood

Meng de bloem met de bakpoeder en een mespunt zout. Met een mixer mix je de boter en suiker, tot alles mooi is opgenomen. Dan één voor één de eieren erbij, tot die zijn opgenomen. Voeg dan de rijpe bananen, vanille, cacao en espressopoeder toe en mix nog even kort door. Nu gaat beetje bij beetje de bloem met bakpoeder erdoor. Meng niet te lang meer.

Espresso bananenbrood voor_ Smulpaapje

Bananenbrood met koffiesmaak

Doe het beslag in je voorbereidde bakblik en leg de gehalveerde banaan er bovenop. Bak dit ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat even afkoelen in het bakblik en daarna volledig afkoelen op een rooster. Natuurlijk éxtra lekker met een kop koffie erbij 😉

Espresso_bananenbroodSmulpaapje

 

Gepubliceerd op 17 oktober 2019


2 reacties

  1. Linda schreef:

    Welke espressopoeder gebruik je?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.