Smulpaapje weekmenu – week 45



Geen zin om zelf na te denken wat je moet eten? Ik heb weer 5 heerlijke en verse doordeweekse maaltijden voor je. Voor grote én kleine Smulpaapjes.

Want goed voorbeeld doet, zeker ook met eten, goed volgen. Als jij geniet van wat er op je bord ligt, geeft dat een geweldig voorbeeld aan het kleinere grut dat aan tafel zit.

Koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Maar daag jezelf én die kleine Smulpaapjes maar eens uit en probeer deze week minstens één gerecht dat je nog niet eerder hebt gemaakt. Laat je me weten hoe het beviel? Hier kun je uit kiezen!

Smulpaapje weekmenu – week 45

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Spaanse stoofschotel met chorizo
  2. Gebakken rijst met ei
  3. Pasta met courgette
  4. Oosterse gehaktballetjes
  5. Stoofschotel met kip
  6. Pumpkin spice koekjes

maandag – Stoofschotel met chorizo

spaanse stoofschotel

Als ik je deze week íets wil laten zien is het wel dat stoofpotjes geen uren tijd kosten. Zoals deze Spaanse variant, die echt zó op tafel staat.

dinsdag – Gebakken rijst met paksoi

gebakken rijst met spiegelei

Heb je een restje rijst over, dan is dit dé perfecte maaltijd om die mee op te maken. Gebakken rijst, maar dan op z’n Koreaans.

woensdag – Vegetarische pasta met courgette

pasta

Een makkelijke pasta, met lekker wat groente in een romige saus. Zo simpel hoeft het soms maar te zijn!

donderdag – Oosterse gehaktballetjes met doperwten en rijst

kinderkookles

Deze gehaktballetjes zijn zó eenvoudig te maken, dat je deze maaltijd ook heel goed samen met je kind(eren) kunt maken. Goed voorbeeld doet goed volgen…

vrijdag – Gestoofde kip met venkel en sinaasappel 

kipstoofgerecht

Ontspannen het weekend in met een stoofschotel met kip en het frisse van sinaasappel. Goed stuk brood erbij en klaar ben je!

weekendtip – Pumpkin Spice Koekjes

koekjes voor Halloween

Ben je op tijd, dan kun je deze koekjes nog maken voor Halloween. Maar ze zijn eigenlijk op ieder moment van het jaar lekker. Een lekker weekendprojectje.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 ui
3 tenen knoflook
2 el neutrale olie
200g chorizo (ik kocht de mijne via Foodelicious)
1 blik kikkererwten (400g)
1 zak linzen (200g), ik gebruikte die van HAK
2 blikken gepelde tomaten (á 400g), ik gebruik altijd San Marzano-tomaten
1tl gerookt paprikapoeder
½ tl cayennepoeder
versgemalen zwarte peper en zout
1 zak spinazie (400g)

dinsdag
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 wortels
300 g mini paksoi
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
duimgroot stuk verse gember]
2 – 3 el kimchi, fijngesneden (toko)
250g rijst, lange korrel
½ – 1 el Gochujang pasta (toko)
2el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie

woensdag
2 courgettes
1 gele paprika
1 bosje lente ui
2 tenen knoflook
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
kopje pastawater
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
1 citroen
zout & peper
350g pasta, naar keuze

donderdag
350g rundergehakt
1tl knoflookpoeder
1tl gembersiroop
1tl sojasaus (Tomasu)
¼ – ½ tl chilipoeder
versgemalen peper
400g gare rijst (ik gebruikte kant & klare rijst van Tilda)
250g doperwten (vriezer)
scheutje gembersiroop extra

vrijdag
2 el olijfolie
8 kippendijen
1 ui
2 venkelknollen
1 gele paprika
2 tenen knoflook
½ tl venkelzaadjes, gekneusd (gebruik hiervoor een vijzel)
2 tl paprikapoeder (mild, maar als je van pittig houdt kun je een hetere variant gebruiken)
1 envelopje saffraan
1 reep sinaasappelschil
1 blik tomaten op sap (gepelde of blokjes) (à 400g)
500ml kippenbouillon
3 el sinaasappelsap
2 el honing

Weekendtip
60g zachte roomboter
60g donkere basterdsuiker
2 tl pumpkin spice kruiden (GreenGipsy of maak ze zelf)
1/8 tl zout
35g ei (los geklutst)
150g bloem
¼ tl bakingsoda
100g poedersuiker
drupje (oranje) kleurstof
1 tl water

Gepubliceerd op 30 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.