Smulpaapje weekmenu – week 45

Geen zin om zelf na te denken wat je moet eten? Ik heb weer 5 heerlijke en verse doordeweekse maaltijden voor je. Voor grote én kleine Smulpaapjes.
Want goed voorbeeld doet, zeker ook met eten, goed volgen. Als jij geniet van wat er op je bord ligt, geeft dat een geweldig voorbeeld aan het kleinere grut dat aan tafel zit.
Koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Maar daag jezelf én die kleine Smulpaapjes maar eens uit en probeer deze week minstens één gerecht dat je nog niet eerder hebt gemaakt. Laat je me weten hoe het beviel? Hier kun je uit kiezen!
Smulpaapje weekmenu – week 45
Dit staat er op het (week)menu:
- Spaanse stoofschotel met chorizo
- Gebakken rijst met ei
- Pasta met courgette
- Oosterse gehaktballetjes
- Stoofschotel met kip
- Pumpkin spice koekjes
maandag – Stoofschotel met chorizo
Als ik je deze week íets wil laten zien is het wel dat stoofpotjes geen uren tijd kosten. Zoals deze Spaanse variant, die echt zó op tafel staat.
dinsdag – Gebakken rijst met paksoi
Heb je een restje rijst over, dan is dit dé perfecte maaltijd om die mee op te maken. Gebakken rijst, maar dan op z’n Koreaans.
woensdag – Vegetarische pasta met courgette
Een makkelijke pasta, met lekker wat groente in een romige saus. Zo simpel hoeft het soms maar te zijn!
donderdag – Oosterse gehaktballetjes met doperwten en rijst
Deze gehaktballetjes zijn zó eenvoudig te maken, dat je deze maaltijd ook heel goed samen met je kind(eren) kunt maken. Goed voorbeeld doet goed volgen…
vrijdag – Gestoofde kip met venkel en sinaasappel
Ontspannen het weekend in met een stoofschotel met kip en het frisse van sinaasappel. Goed stuk brood erbij en klaar ben je!
weekendtip – Pumpkin Spice Koekjes
Ben je op tijd, dan kun je deze koekjes nog maken voor Halloween. Maar ze zijn eigenlijk op ieder moment van het jaar lekker. Een lekker weekendprojectje.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 ui
3 tenen knoflook
2 el neutrale olie
200g chorizo (ik kocht de mijne via Foodelicious)
1 blik kikkererwten (400g)
1 zak linzen (200g), ik gebruikte die van HAK
2 blikken gepelde tomaten (á 400g), ik gebruik altijd San Marzano-tomaten
1tl gerookt paprikapoeder
½ tl cayennepoeder
versgemalen zwarte peper en zout
1 zak spinazie (400g)
dinsdag
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 wortels
300 g mini paksoi
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
duimgroot stuk verse gember]
2 – 3 el kimchi, fijngesneden (toko)
250g rijst, lange korrel
½ – 1 el Gochujang pasta (toko)
2el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie
woensdag
2 courgettes
1 gele paprika
1 bosje lente ui
2 tenen knoflook
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
kopje pastawater
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
1 citroen
zout & peper
350g pasta, naar keuze
donderdag
350g rundergehakt
1tl knoflookpoeder
1tl gembersiroop
1tl sojasaus (Tomasu)
¼ – ½ tl chilipoeder
versgemalen peper
400g gare rijst (ik gebruikte kant & klare rijst van Tilda)
250g doperwten (vriezer)
scheutje gembersiroop extra
vrijdag
2 el olijfolie
8 kippendijen
1 ui
2 venkelknollen
1 gele paprika
2 tenen knoflook
½ tl venkelzaadjes, gekneusd (gebruik hiervoor een vijzel)
2 tl paprikapoeder (mild, maar als je van pittig houdt kun je een hetere variant gebruiken)
1 envelopje saffraan
1 reep sinaasappelschil
1 blik tomaten op sap (gepelde of blokjes) (à 400g)
500ml kippenbouillon
3 el sinaasappelsap
2 el honing
Weekendtip
60g zachte roomboter
60g donkere basterdsuiker
2 tl pumpkin spice kruiden (GreenGipsy of maak ze zelf)
1/8 tl zout
35g ei (los geklutst)
150g bloem
¼ tl bakingsoda
100g poedersuiker
drupje (oranje) kleurstof
1 tl water
Gepubliceerd op 30 oktober 2020