Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week langer lekker en snel aan tafel. Het is bovendien ook nog eens de week waarin ik jarig ben, dus als weekendtip natuurlijk een van mijn favoriete baksels van dit moment.
Daarnaast gaan we vooral voor gezond, lekker veel groente en heel veel variatie, alleen al in de landen waar de gerechten deze week uit komen. Ik krijg er nú al weer trek van. Eet smakelijk alvast.
Smulpaapje weekmenu – week 39
Dit staat er deze week op het (week)menu:
- Pasta spruitjes
- Kipstoof volgens Ramon Beuk
- Vietnamese gehaktballetjes
- Mexicaanse taco’s
- Spaanse maaltijdsoep
- Marmercake van Yvette van Boven
maandag – Pasta spruitjes
Wij hebben een 10 jarige in huis die al weken vraagt wanneer er eíndelijk weer spruitjes met pasta gegeten wordt? Vandaag is haar dag!
dinsdag – Gestoofde kip volgens Ramon Beuk
Een fantástische manier om kip te stoven, met dit verrassende recept van Ramon Beuk. Ideaal trouwens ook om al eerder klaar te maken, het wordt er alleen maar lekkerder van.
woensdag – Vietnamese gehaktballetjes
Om weer eens op een andere manier gehaktballetjes te eten dan je misschien gewend bent is dit een heerlijk recept!
donderdag – Mexicaanse taco’s
Bij ons staat toch echt wel bijna iedere week Mexicaans op tafel. En hoe leuk als je dat in deze taco’s presenteert? Smullen geblazen!
vrijdag – Spaanse maaltijdsoep
Een maaltijdsoep met een Spaanse touch, als afsluiter van een heerlijke internationale week aan gerechten.
weekendtip – Marmercake met chocola
Hoewel ik dinsdag jarig was, is het weekend natuurlijk hét moment om iets lekker te bakken om dat te vieren. Deze cake met chocolade van Yvette van Boven gaat het dit jaar worden.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap, naar smaak
200ml slagroom
Geraspte Parmezaanse kaas
350g Orechiette pasta
dinsdag
4 Kippenpoten
1-2el neutrale olie
1 limoen
1 citroen
400 ml vers sinaasappelsap
200ml Kippenbouillon
¼ Mm Jeanette peper
2 Laurier blaadjes
1 flinke hand bladpeterselie
15 blaadjes verse munt
woensdag
500g rundergehakt
75g rode ui
10g koriander
5g munt
5gr lenteui
2 tenen knoflook
5cm verse gember
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie
50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus (minder zout, Kikkoman)
1tl honing
1el vissaus
voor erbij: gekookte rijst (naar keuze) en gekookte sperzieboontjes
donderdag
1 ui
1 teen knoflook
2el olie
250g champignons in kwarten
1 zak verse Mexicaanse roerbakgroente (400g, AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 stazak Mexicaanse groenteschotel á 500g (HAK)
1 stazak zwarte bonen á 225g (HAK)
1 pak Santa Maria taco tubs
1 avocado
125ml zure room
geraspte kaas, naar keuze
vrijdag
1 ui
1 teen knoflook
1 winterpeen
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (á 150g)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (á 400g)
200g cavolo nero (palmkool)
1 blik cannellini bonen (á 400g)
½ citroen
Weekendtip
250g bloem
¾ tl bakpoeder
½ tl zout
175g suiker
50g zachte roomboter
2 eieren
300g rijpe bananen, gepureerd
100ml melk
1 tl vanille extract
200g hazelnotenchocopasta
Gepubliceerd op 18 september 2020