Smulpaapje weekmenu – week 39



Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week langer lekker en snel aan tafel. Het is bovendien ook nog eens de week waarin ik jarig ben, dus als weekendtip natuurlijk een van mijn favoriete baksels van dit moment.

Daarnaast gaan we vooral voor gezond, lekker veel groente en heel veel variatie, alleen al in de landen waar de gerechten deze week uit komen. Ik krijg er nú al weer trek van. Eet smakelijk alvast.

Smulpaapje weekmenu – week 39

Dit staat er deze week op het (week)menu:

  1. Pasta spruitjes
  2. Kipstoof volgens Ramon Beuk
  3. Vietnamese gehaktballetjes
  4. Mexicaanse taco’s
  5. Spaanse maaltijdsoep
  6. Marmercake van Yvette van Boven

maandag – Pasta spruitjes

Wij hebben een 10 jarige in huis die al weken vraagt wanneer er eíndelijk weer spruitjes met pasta gegeten wordt? Vandaag is haar dag!

dinsdag – Gestoofde kip volgens Ramon Beuk

Een fantástische manier om kip te stoven, met dit verrassende recept van Ramon Beuk. Ideaal trouwens ook om al eerder klaar te maken, het wordt er alleen maar lekkerder van.

woensdag – Vietnamese gehaktballetjes

gehakt

Om weer eens op een andere manier gehaktballetjes te eten dan je misschien gewend bent is dit een heerlijk recept!

donderdag – Mexicaanse taco’s

Mexicaanse taco
Bij ons staat toch echt wel bijna iedere week Mexicaans op tafel. En hoe leuk als je dat in deze taco’s presenteert? Smullen geblazen!

vrijdag – Spaanse maaltijdsoep

soep

Een maaltijdsoep met een Spaanse touch, als afsluiter van een heerlijke internationale week aan gerechten.

weekendtip – Marmercake met chocola

Hoewel ik dinsdag jarig was, is het weekend natuurlijk hét moment om iets lekker te bakken om dat te vieren. Deze cake met chocolade van Yvette van Boven gaat het dit jaar worden.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
750g spruitjes
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
2tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Citroensap, naar smaak
200ml slagroom
Geraspte Parmezaanse kaas
350g Orechiette pasta

dinsdag
4 Kippenpoten
1-2el neutrale olie
1 limoen
1 citroen
400 ml vers sinaasappelsap
200ml Kippenbouillon
¼ Mm Jeanette peper
2 Laurier blaadjes
1 flinke hand bladpeterselie
15 blaadjes verse munt

woensdag
500g rundergehakt
75g rode ui
10g koriander
5g munt
5gr lenteui
2 tenen knoflook
5cm verse gember
1 ½ el vissaus
½ el honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie
50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus (minder zout, Kikkoman)
1tl honing
1el vissaus
voor erbij: gekookte rijst (naar keuze) en gekookte sperzieboontjes

donderdag
1 ui
1 teen knoflook
2el olie
250g champignons in kwarten
1 zak verse Mexicaanse roerbakgroente (400g, AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 stazak Mexicaanse groenteschotel á 500g (HAK)
1 stazak zwarte bonen á 225g (HAK)
1 pak Santa Maria taco tubs
1 avocado
125ml zure room
geraspte kaas, naar keuze

vrijdag
1 ui
1 teen knoflook
1 winterpeen
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (á 150g)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (á 400g)
200g cavolo nero (palmkool)
1 blik cannellini bonen (á 400g)
½ citroen

Weekendtip
250g bloem
¾ tl bakpoeder
½ tl zout
175g suiker
50g zachte roomboter
2 eieren
300g rijpe bananen, gepureerd
100ml melk
1 tl vanille extract
200g hazelnotenchocopasta

Gepubliceerd op 18 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.
23 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
22 oktober 2020
Limburgs zuurvlees
 
Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour