Kip volgens Beuk – Zomerse kipsstoof met citrus en kruiden



Een zomerse kipstoof met kippenpoten, veel vers citrussap en frisse kruiden. Het is de kip die Ramon Beuk maakte tijdens ons interview voor de nieuwe rubriek In de keuken met…

Een tijdje daarna heb ik ‘thuis ook nog een keer gemaakt, zodat ‘ie voor jullie mooi op de foto kon. Maar stiekem eigenlijk gewoon omdat het zo lekker gerecht is 😉


  De kip zoals Ramon ‘m maakte

Voor vier personen

4 Kippenpoten
10 g Zout 
1-2el neutrale olie
sap van 1 limoen
Sap van 1 citroen
400 ml vers sinaasappelsap 
200ml Kippenbouillon 
¼ Mm Jeanette peper 
2 Laurier blaadjes 
1 flinke hand bladpeterselie, fijngesneden
15 blaadjes verse munt, fijngesneden
5 slagen zwarte peper uit de molen 

Zo maak je kip volgens Ramon Beuk

Bestrooi de kippenpoten met het zout en laat dat een nacht afgedekt in de koelkast staan. Dep de kippenpoten daarna droog en bak ze 30 minuten in de olie (in een grote pan, of in twee pannen) tot ze mooi bruin en krokant zijn. Haal de kip uit de pan en giet de olie af.

Kip in citrus en kruiden

Doe het limoen-, citroen- en sinaasappelsap samen met de kippenbouillon, Madame Jeanette en laurier in de pan. Leg de kip er terug in, breng aan de kook en laat nog 30 minuten zachtjes stoven.

Zomerse kipstoof

Haal de kip weer uit de pan en voeg peterselie, munt en peper toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten inkoken tot sausdikte. Je kunt het nu met de staafmixer nog glad mixen, maar ook zo is het al heerlijk.

Kip volgens Beuk
  Mijn versie van kip volgens Beuk

Bij Ramon at ik de kip met lekker vers brood. Wij aten de kip met rijst, goed wat van de saus en kort gekookte sperzieboontjes. Van onze dochter kreeg ‘ie een dikke 9! Ook thuis dus heerlijk genieten.

 

Gepubliceerd op 8 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.