Kip volgens Beuk – Zomerse kipsstoof met citrus en kruiden



Een zomerse kipstoof met kippenpoten, veel vers citrussap en frisse kruiden. Het is de kip die Ramon Beuk maakte tijdens ons interview voor de nieuwe rubriek In de keuken met…

Een tijdje daarna heb ik ‘thuis ook nog een keer gemaakt, zodat ‘ie voor jullie mooi op de foto kon. Maar stiekem eigenlijk gewoon omdat het zo lekker gerecht is 😉


  De kip zoals Ramon ‘m maakte

Voor vier personen

4 Kippenpoten
10 g Zout 
1-2el neutrale olie
sap van 1 limoen
Sap van 1 citroen
400 ml vers sinaasappelsap 
200ml Kippenbouillon 
¼ Mm Jeanette peper 
2 Laurier blaadjes 
1 flinke hand bladpeterselie, fijngesneden
15 blaadjes verse munt, fijngesneden
5 slagen zwarte peper uit de molen 

Zo maak je kip volgens Ramon Beuk

Bestrooi de kippenpoten met het zout en laat dat een nacht afgedekt in de koelkast staan. Dep de kippenpoten daarna droog en bak ze 30 minuten in de olie (in een grote pan, of in twee pannen) tot ze mooi bruin en krokant zijn. Haal de kip uit de pan en giet de olie af.

Kip in citrus en kruiden

Doe het limoen-, citroen- en sinaasappelsap samen met de kippenbouillon, Madame Jeanette en laurier in de pan. Leg de kip er terug in, breng aan de kook en laat nog 30 minuten zachtjes stoven.

Zomerse kipstoof

Haal de kip weer uit de pan en voeg peterselie, munt en peper toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten inkoken tot sausdikte. Je kunt het nu met de staafmixer nog glad mixen, maar ook zo is het al heerlijk.

Kip volgens Beuk
  Mijn versie van kip volgens Beuk

Bij Ramon at ik de kip met lekker vers brood. Wij aten de kip met rijst, goed wat van de saus en kort gekookte sperzieboontjes. Van onze dochter kreeg ‘ie een dikke 9! Ook thuis dus heerlijk genieten.

 

Gepubliceerd op 8 juli 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.