Kip volgens Beuk – Zomerse kipsstoof met citrus en kruiden



Een zomerse kipstoof met kippenpoten, veel vers citrussap en frisse kruiden. Het is de kip die Ramon Beuk maakte tijdens ons interview voor de nieuwe rubriek In de keuken met…

Een tijdje daarna heb ik ‘thuis ook nog een keer gemaakt, zodat ‘ie voor jullie mooi op de foto kon. Maar stiekem eigenlijk gewoon omdat het zo lekker gerecht is 😉


  De kip zoals Ramon ‘m maakte

Voor vier personen

4 Kippenpoten
10 g Zout 
1-2el neutrale olie
sap van 1 limoen
Sap van 1 citroen
400 ml vers sinaasappelsap 
200ml Kippenbouillon 
¼ Mm Jeanette peper 
2 Laurier blaadjes 
1 flinke hand bladpeterselie, fijngesneden
15 blaadjes verse munt, fijngesneden
5 slagen zwarte peper uit de molen 

Zo maak je kip volgens Ramon Beuk

Bestrooi de kippenpoten met het zout en laat dat een nacht afgedekt in de koelkast staan. Dep de kippenpoten daarna droog en bak ze 30 minuten in de olie (in een grote pan, of in twee pannen) tot ze mooi bruin en krokant zijn. Haal de kip uit de pan en giet de olie af.

Kip in citrus en kruiden

Doe het limoen-, citroen- en sinaasappelsap samen met de kippenbouillon, Madame Jeanette en laurier in de pan. Leg de kip er terug in, breng aan de kook en laat nog 30 minuten zachtjes stoven.

Zomerse kipstoof

Haal de kip weer uit de pan en voeg peterselie, munt en peper toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten inkoken tot sausdikte. Je kunt het nu met de staafmixer nog glad mixen, maar ook zo is het al heerlijk.

Kip volgens Beuk
  Mijn versie van kip volgens Beuk

Bij Ramon at ik de kip met lekker vers brood. Wij aten de kip met rijst, goed wat van de saus en kort gekookte sperzieboontjes. Van onze dochter kreeg ‘ie een dikke 9! Ook thuis dus heerlijk genieten.

 

Gepubliceerd op 8 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.