Kip volgens Beuk – Zomerse kipsstoof met citrus en kruiden

Een zomerse kipstoof met kippenpoten, veel vers citrussap en frisse kruiden. Het is de kip die Ramon Beuk maakte tijdens ons interview voor de nieuwe rubriek In de keuken met…
Een tijdje daarna heb ik ‘thuis ook nog een keer gemaakt, zodat ‘ie voor jullie mooi op de foto kon. Maar stiekem eigenlijk gewoon omdat het zo lekker gerecht is 😉
De kip zoals Ramon ‘m maakte
Voor vier personen
4 Kippenpoten
10 g Zout
1-2el neutrale olie
sap van 1 limoen
Sap van 1 citroen
400 ml vers sinaasappelsap
200ml Kippenbouillon
¼ Mm Jeanette peper
2 Laurier blaadjes
1 flinke hand bladpeterselie, fijngesneden
15 blaadjes verse munt, fijngesneden
5 slagen zwarte peper uit de molen
Zo maak je kip volgens Ramon Beuk
Bestrooi de kippenpoten met het zout en laat dat een nacht afgedekt in de koelkast staan. Dep de kippenpoten daarna droog en bak ze 30 minuten in de olie (in een grote pan, of in twee pannen) tot ze mooi bruin en krokant zijn. Haal de kip uit de pan en giet de olie af.
Kip in citrus en kruiden
Doe het limoen-, citroen- en sinaasappelsap samen met de kippenbouillon, Madame Jeanette en laurier in de pan. Leg de kip er terug in, breng aan de kook en laat nog 30 minuten zachtjes stoven.
Zomerse kipstoof
Haal de kip weer uit de pan en voeg peterselie, munt en peper toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten inkoken tot sausdikte. Je kunt het nu met de staafmixer nog glad mixen, maar ook zo is het al heerlijk.
Mijn versie van kip volgens Beuk
Bij Ramon at ik de kip met lekker vers brood. Wij aten de kip met rijst, goed wat van de saus en kort gekookte sperzieboontjes. Van onze dochter kreeg ‘ie een dikke 9! Ook thuis dus heerlijk genieten.
Gepubliceerd op 8 juli 2017