Marmercake met chocolade & banaan



Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocopasta en rijpe bananen zit in deze marmercake. Een recept van Yvette van Boven uit Home Made Basics. Het is een cake die ook wel marmercake genoemd wordt, vanwege het swirl effect dat je in de cake maakt waardoor de twee smaakcompenenten heerlijk door elkaar gaan.

Kies voor de allerlekkerste chocopasta (of maak ‘m zelf) dat komt de smaak écht ten goede. En hoe rijper je bananen zijn, des te lekkerder wordt je cake. Gauw de keuken in nu!

Voor één cake heb je nodig:

  • 250g bloem
  • ¾ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 175g suiker (in het boek wordt 200g gebruikt)
  • 50g zachte roomboter
  • 2 eieren
  • 300g rijpe bananen, gepureerd
  • 100ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 200g hazelnotenchocopasta (in het boek wordt 250g gebruikt)

Verder nodig: cakeblik – oven voorwarmen op 180 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten oventijd

marmercake

Marmercake met chocolade & banaan van Yvette van Boven

Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. In een aparte kom mix je de suiker en boter tot een romig mengsel (ik deed dat met een standmixer, maar handmixer kan ook). Mix dan één voor één de eieren erdoor. Daarna de geprakte bananen, melk en vanille extract erbij mengen. Tot slot spatel (dus niet mixen) je het bloemmengsel er kort doorheen. Niet te lang, dan gaat de lucht eruit.

Bananenbrood met chocola

Verwarm nu in een pannetje de chocopasta tot iets vloeibaar. Niet te heet laten worden, het mag niet koken. Giet dit in een kom en roer zodat het iets afkoelt.  Spatel nu een derde van je beslag hierdoor en roer tot het egaal bruin is. Nu gaat een deel van het lichte beslag in je ingevette bakblik en daarover heen het chocobeslag. Dan nog een laag van je lichte beslag. Met een mes maak je nu golfbewegingen door het hele bakblik, zodat de kleuren van de beide soorten beslag een beetje mengen en je dat marmer effect krijgt.

Home made cake

Bak de cake nu 35-45 minuten in de oven. Check of je cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als die er droog uitkomt is je cake klaar, anders laat je ‘m nog iets langer staan. Laat ‘m dan 10 minuten afkoelen in het blik, voor je ‘m op een rooster omkeert en verder af laat koelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Review Home made Basics

Dit recept komt uit Home made Basics van Yvette van Boven. De review daarvan lees je hier.

Gepubliceerd op 19 mei 2020


1 reactie

  1. Daniëlle schreef:

    Deze gaat op de baklijst, klinkt erg lekker! Noten zoals walnoten in bananenbrood vind ik altijd wel lekker, misschien hier ook wel lekker bij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!