Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics



Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Voor één cake heb je nodig:
250g bloem
¾ tl bakpoeder
½ tl zout
175g suiker (in het boek wordt 200g gebruikt)
50g zachte roomboter
2 eieren
300g rijpe bananen, gepureerd
100ml melk
1 tl vanille extract
200g hazelnotenchocopasta (in het boek wordt 250g gebruikt)

Verder nodig: cakeblik – oven voorwarmen op 180 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten oventijd

Chocolade bananenbrood van Yvette van Boven

Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. In een aparte kom mix je de suiker en boter tot een romig mengsel (ik deed dat met een standmixer, maar handmixer kan ook). Mix dan één voor één de eieren erdoor. Daarna de geprakte bananen, melk en vanille extract erbij mengen. Tot slot spatel (dus niet mixen) je het bloemmengsel er kort doorheen. Niet te lang, dan gaat de lucht eruit.

Marmercake met banaan

Verwarm nu in een pannetje de chocopasta tot iets vloeibaar. Niet te heet laten worden, het mag niet koken. Giet dit in een kom en roer zodat het iets afkoelt.  Spatel nu een derde van je beslag hierdoor en roer tot het egaal bruin is. Nu gaat een deel van het lichte beslag in je ingevette bakblik en daarover heen het chocobeslag. Dan nog een laag van je lichte beslag. Met een mes maak je nu golfbewegingen door het hele bakblik, zodat de kleuren van de beide soorten beslag een beetje mengen en je dat marmer effect krijgt.

Home made cake

Bak de cake nu 35-45 minuten in de oven. Check of je cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als die er droog uitkomt is je cake klaar, anders laat je ‘m nog iets langer staan. Laat ‘m dan 10 minuten afkoelen in het blik, voor je ‘m op een rooster omkeert en verder af laat koelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Review Home made Basics

Dit recept komt uit Home made Basics van Yvette van Boven. De review daarvan lees je hier.

Gepubliceerd op 19 mei 2020


1 reactie

  1. Daniëlle schreef:

    Deze gaat op de baklijst, klinkt erg lekker! Noten zoals walnoten in bananenbrood vind ik altijd wel lekker, misschien hier ook wel lekker bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Zó lekker, zó gemaakt
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.