Marmercake met chocolade & banaan



Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocopasta en rijpe bananen zit in deze marmercake. Een recept van Yvette van Boven uit Home Made Basics. Het is een cake die ook wel marmercake genoemd wordt, vanwege het swirl effect dat je in de cake maakt waardoor de twee smaakcompenenten heerlijk door elkaar gaan.

Kies voor de allerlekkerste chocopasta (of maak ‘m zelf) dat komt de smaak écht ten goede. En hoe rijper je bananen zijn, des te lekkerder wordt je cake. Gauw de keuken in nu!

Voor één cake heb je nodig:

  • 250g bloem
  • ¾ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 175g suiker (in het boek wordt 200g gebruikt)
  • 50g zachte roomboter
  • 2 eieren
  • 300g rijpe bananen, gepureerd
  • 100ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 200g hazelnotenchocopasta (in het boek wordt 250g gebruikt)

Verder nodig: cakeblik – oven voorwarmen op 180 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten oventijd

marmercake

Marmercake met chocolade & banaan van Yvette van Boven

Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. In een aparte kom mix je de suiker en boter tot een romig mengsel (ik deed dat met een standmixer, maar handmixer kan ook). Mix dan één voor één de eieren erdoor. Daarna de geprakte bananen, melk en vanille extract erbij mengen. Tot slot spatel (dus niet mixen) je het bloemmengsel er kort doorheen. Niet te lang, dan gaat de lucht eruit.

Bananenbrood met chocola

Verwarm nu in een pannetje de chocopasta tot iets vloeibaar. Niet te heet laten worden, het mag niet koken. Giet dit in een kom en roer zodat het iets afkoelt.  Spatel nu een derde van je beslag hierdoor en roer tot het egaal bruin is. Nu gaat een deel van het lichte beslag in je ingevette bakblik en daarover heen het chocobeslag. Dan nog een laag van je lichte beslag. Met een mes maak je nu golfbewegingen door het hele bakblik, zodat de kleuren van de beide soorten beslag een beetje mengen en je dat marmer effect krijgt.

Home made cake

Bak de cake nu 35-45 minuten in de oven. Check of je cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als die er droog uitkomt is je cake klaar, anders laat je ‘m nog iets langer staan. Laat ‘m dan 10 minuten afkoelen in het blik, voor je ‘m op een rooster omkeert en verder af laat koelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Review Home made Basics

Dit recept komt uit Home made Basics van Yvette van Boven. De review daarvan lees je hier.

Gepubliceerd op 19 mei 2020


1 reactie

  1. Daniëlle schreef:

    Deze gaat op de baklijst, klinkt erg lekker! Noten zoals walnoten in bananenbrood vind ik altijd wel lekker, misschien hier ook wel lekker bij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.