Smulpaapje weekmenu – week 33



Zo vlak voor dat de scholen weer beginnen gaan we nog even voor een paar makkelijke dagen in dit verse weekmenu. We maken een eigentijdse versie van een Italiaanse klassieker. Slingeren de BBQ nog een keer aan. Maar ook een fijne eenpansmaaltijd en een van mijn favoriete koude soepjes.

Kortom, er staat weer genoeg lekker op dit weekmenu om uit te kiezen!

Smulpaapje weekmenu – week 33

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Pasta pollo tonato
  2. Rijst met kip teriyake
  3. Gekoelde avocadosoep
  4. Vegetarische hartige taart
  5. Bacon hamburgers van de BBQ/grill
  6. Focaccia met olijven

maandag – Pasta Pollo Tonato

pollo-tonato-web2.jpg

Een budgetvriendelijke variant op de Italiaanse klassieker Vitello tonato is deze pasta met kip en tonijnsaus. Onvergetelijk lekker vooral!

dinsdag – Rijst met kip teriyaki

Maak zelf je teriyaki saus en je weet niet wat je proeft! Oh en dat is makkelijk. Héél makkelijk.

woensdag – Gekoelde avocadosoep

Maak deze koude soep met avocado en jalapeño ‘s ochtends in 5 minuten klaar en zet alvast in de koelkast. Vanavond een salade erbij en klaar ben je!

donderdag – Hartige taart met tomaat

hartige taart mozzarella
De ideale makkelijke, ik heb geen zin maar wil wel lekker eten, maaltijd. Deze vega hartige taart is in no time klaar!

vrijdag – Bacon hamburgers van de BBQ

Zelfgemaakte burgers met baccon, als lekkere start van je weekend! Geen zin om de BBQ aan te steken, gril ze dan op een grilplaat of bak ze in de pan.

weekendtip – Focaccia met olijf

focaccia recept

Zelfgemaakt Italiaans borrelbrood is super easy zelf te maken. Ook erg lekker bij de lunch trouwens.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag (verdubbel gerust!)
Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fishtales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
versgemalen zwarte peper
1 pak linguini (á 500g)
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf

dinsdag

80ml sojasaus
60ml rijstazijn
60ml honing
1el mirin
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
375g kippendijen
2 tenen knoflook
1tl geraspte verse gember
100g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
100g edemame (idem)
225g bruine basmatirijst (Tilda)
150g julienne wortel
½ rode paprika
handje (cashew)noten

woensdag
400g avocado
150g komkommer
30g bleekselderij
30g groene paprika
10-20g jalapeño
1 teen knoflook
2 el wittewijnazijn
60ml limoensap
2 el extra vierge olijfolie

donderdag
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes
½ rode ui
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten

vrijdag
1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon

weekendtip
500g bloem
1 tl zout
1 zakje gedroogde gist (7gram)
325 ml handwarm water
1tl gedroogde tijm
30g zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
30g Tagiassche olijven, in kleine stukjes
extra vierge olijfolie
25g extra Tagiassche olijven, gehalveerd
25g extra zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
½ tl gedroogde tijm

Gepubliceerd op 14 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.