Smulpaapje weekmenu – week 33



Zo vlak voor dat de scholen weer beginnen gaan we nog even voor een paar makkelijke dagen in dit verse weekmenu. We maken een eigentijdse versie van een Italiaanse klassieker. Slingeren de BBQ nog een keer aan. Maar ook een fijne eenpansmaaltijd en een van mijn favoriete koude soepjes.

Kortom, er staat weer genoeg lekker op dit weekmenu om uit te kiezen!

Smulpaapje weekmenu – week 33

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Pasta pollo tonato
  2. Rijst met kip teriyake
  3. Gekoelde avocadosoep
  4. Vegetarische hartige taart
  5. Bacon hamburgers van de BBQ/grill
  6. Focaccia met olijven

maandag – Pasta Pollo Tonato

pollo-tonato-web2.jpg

Een budgetvriendelijke variant op de Italiaanse klassieker Vitello tonato is deze pasta met kip en tonijnsaus. Onvergetelijk lekker vooral!

dinsdag – Rijst met kip teriyaki

Maak zelf je teriyaki saus en je weet niet wat je proeft! Oh en dat is makkelijk. Héél makkelijk.

woensdag – Gekoelde avocadosoep

Maak deze koude soep met avocado en jalapeño ’s ochtends in 5 minuten klaar en zet alvast in de koelkast. Vanavond een salade erbij en klaar ben je!

donderdag – Hartige taart met tomaat

hartige taart mozzarella
De ideale makkelijke, ik heb geen zin maar wil wel lekker eten, maaltijd. Deze vega hartige taart is in no time klaar!

vrijdag – Bacon hamburgers van de BBQ

Zelfgemaakte burgers met baccon, als lekkere start van je weekend! Geen zin om de BBQ aan te steken, gril ze dan op een grilplaat of bak ze in de pan.

weekendtip – Focaccia met olijf

focaccia recept

Zelfgemaakt Italiaans borrelbrood is super easy zelf te maken. Ook erg lekker bij de lunch trouwens.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag (verdubbel gerust!)
Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fishtales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
versgemalen zwarte peper
1 pak linguini (á 500g)
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf

dinsdag

80ml sojasaus
60ml rijstazijn
60ml honing
1el mirin
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
375g kippendijen
2 tenen knoflook
1tl geraspte verse gember
100g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
100g edemame (idem)
225g bruine basmatirijst (Tilda)
150g julienne wortel
½ rode paprika
handje (cashew)noten

woensdag
400g avocado
150g komkommer
30g bleekselderij
30g groene paprika
10-20g jalapeño
1 teen knoflook
2 el wittewijnazijn
60ml limoensap
2 el extra vierge olijfolie

donderdag
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes
½ rode ui
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten

vrijdag
1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon

weekendtip
500g bloem
1 tl zout
1 zakje gedroogde gist (7gram)
325 ml handwarm water
1tl gedroogde tijm
30g zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
30g Tagiassche olijven, in kleine stukjes
extra vierge olijfolie
25g extra Tagiassche olijven, gehalveerd
25g extra zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
½ tl gedroogde tijm

Gepubliceerd op 14 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.