Smulpaapje weekmenu – week 33

Zo vlak voor dat de scholen weer beginnen gaan we nog even voor een paar makkelijke dagen in dit verse weekmenu. We maken een eigentijdse versie van een Italiaanse klassieker. Slingeren de BBQ nog een keer aan. Maar ook een fijne eenpansmaaltijd en een van mijn favoriete koude soepjes.
Kortom, er staat weer genoeg lekker op dit weekmenu om uit te kiezen!
Smulpaapje weekmenu – week 33
Dit staat er op het (week)menu:
- Pasta pollo tonato
- Rijst met kip teriyake
- Gekoelde avocadosoep
- Vegetarische hartige taart
- Bacon hamburgers van de BBQ/grill
- Focaccia met olijven
maandag – Pasta Pollo Tonato
Een budgetvriendelijke variant op de Italiaanse klassieker Vitello tonato is deze pasta met kip en tonijnsaus. Onvergetelijk lekker vooral!
dinsdag – Rijst met kip teriyaki
Maak zelf je teriyaki saus en je weet niet wat je proeft! Oh en dat is makkelijk. Héél makkelijk.
woensdag – Gekoelde avocadosoep
Maak deze koude soep met avocado en jalapeño ’s ochtends in 5 minuten klaar en zet alvast in de koelkast. Vanavond een salade erbij en klaar ben je!
donderdag – Hartige taart met tomaat
De ideale makkelijke, ik heb geen zin maar wil wel lekker eten, maaltijd. Deze vega hartige taart is in no time klaar!
vrijdag – Bacon hamburgers van de BBQ
Zelfgemaakte burgers met baccon, als lekkere start van je weekend! Geen zin om de BBQ aan te steken, gril ze dan op een grilplaat of bak ze in de pan.
weekendtip – Focaccia met olijf
Zelfgemaakt Italiaans borrelbrood is super easy zelf te maken. Ook erg lekker bij de lunch trouwens.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag (verdubbel gerust!)
Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fishtales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
versgemalen zwarte peper
1 pak linguini (á 500g)
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf
dinsdag
80ml sojasaus
60ml rijstazijn
60ml honing
1el mirin
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
375g kippendijen
2 tenen knoflook
1tl geraspte verse gember
100g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
100g edemame (idem)
225g bruine basmatirijst (Tilda)
150g julienne wortel
½ rode paprika
handje (cashew)noten
woensdag
400g avocado
150g komkommer
30g bleekselderij
30g groene paprika
10-20g jalapeño
1 teen knoflook
2 el wittewijnazijn
60ml limoensap
2 el extra vierge olijfolie
donderdag
1 rol vers bladerdeeg
3 el uienchutney
250g gekleurde mini tomaatjes
½ rode ui
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
handje rucola, naar smaak
2 el geroosterde pijnboompitten
vrijdag
1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon
weekendtip
500g bloem
1 tl zout
1 zakje gedroogde gist (7gram)
325 ml handwarm water
1tl gedroogde tijm
30g zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
30g Tagiassche olijven, in kleine stukjes
extra vierge olijfolie
25g extra Tagiassche olijven, gehalveerd
25g extra zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
½ tl gedroogde tijm
Gepubliceerd op 14 augustus 2020