Gekoelde avocadosoep



Uit Het Caribische kookboek het heerlijk tropische boek van Helmi Smeulders komt deze zomers gekoelde avocadosoep, die het fantastisch doet als voorgerecht, als lunchsoepje of bij een zomerse BBQ. Maaike maakte hem op Curaçao al regelmatig en inmiddels heeft ‘ie ook z’n weg gevonden naar mijn Leidse keuken.

Een eenvoudige, maar oh zo heerlijke gekoelde soep met avocado en nét dat kleine beetje pit van de jalapeño. Super handig ook om al eerder klaar te maken en op zomerse dagen een top begin van je maaltijd. Dit is hoe je ‘m maakt

voor vier personen

  • 400g avocado, in blokjes
  • 150g komkommer, in blokjes
  • 30g bleekselderij, in blokjes
  • 30g groene paprika, in blokjes
  • 10-20g jalapeño
  • 1 teen knoflook
  • 2 el wittewijnazijn
  • 60ml limoensap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 500 ml water
  • zout & peper

om te serveren

  • zure room
  • jalapeño, fijn gehakt
  • koriander, fijn gehakt

verder nodig: blender (of staafmixer)
Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 1 uur koelen

Gekoelde avocadosoep

Doe alles in een blender en pureer tot een gladde soep. Proef en stel waar nodig de smaak bij. Zet daarna minimaal een uur (langer mag) in de koelkast om goed koud te worden. Serveer met een toef zure room, jalapeño en als je wilt wat koriander. Geniet!

Gepubliceerd op 18 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.