Gekoelde avocadosoep



Uit Het Caribische kookboek het heerlijk tropische boek van Helmi Smeulders komt deze zomers gekoelde avocadosoep, die het fantastisch doet als voorgerecht, als lunchsoepje of bij een zomerse BBQ. Maaike maakte hem op Curaçao al regelmatig en inmiddels heeft ‘ie ook z’n weg gevonden naar mijn Leidse keuken.

Een eenvoudige, maar oh zo heerlijke gekoelde soep met avocado en nét dat kleine beetje pit van de jalapeño. Super handig ook om al eerder klaar te maken en op zomerse dagen een top begin van je maaltijd. Dit is hoe je ‘m maakt

voor vier personen

  • 400g avocado, in blokjes
  • 150g komkommer, in blokjes
  • 30g bleekselderij, in blokjes
  • 30g groene paprika, in blokjes
  • 10-20g jalapeño
  • 1 teen knoflook
  • 2 el wittewijnazijn
  • 60ml limoensap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 500 ml water
  • zout & peper

om te serveren

  • zure room
  • jalapeño, fijn gehakt
  • koriander, fijn gehakt

verder nodig: blender (of staafmixer)
Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 1 uur koelen

Gekoelde avocadosoep

Doe alles in een blender en pureer tot een gladde soep. Proef en stel waar nodig de smaak bij. Zet daarna minimaal een uur (langer mag) in de koelkast om goed koud te worden. Serveer met een toef zure room, jalapeño en als je wilt wat koriander. Geniet!

Gepubliceerd op 18 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!