Gekoelde avocadosoep

Uit Het Caribische kookboek het heerlijk tropische boek van Helmi Smeulders komt deze zomers gekoelde avocadosoep, die het fantastisch doet als voorgerecht, als lunchsoepje of bij een zomerse BBQ. Maaike maakte hem op Curaçao al regelmatig en inmiddels heeft ‘ie ook z’n weg gevonden naar mijn Leidse keuken.
Een eenvoudige, maar oh zo heerlijke gekoelde soep met avocado en nét dat kleine beetje pit van de jalapeño. Super handig ook om al eerder klaar te maken en op zomerse dagen een top begin van je maaltijd. Dit is hoe je ‘m maakt
voor vier personen
- 400g avocado, in blokjes
- 150g komkommer, in blokjes
- 30g bleekselderij, in blokjes
- 30g groene paprika, in blokjes
- 10-20g jalapeño
- 1 teen knoflook
- 2 el wittewijnazijn
- 60ml limoensap
- 2 el extra vierge olijfolie
- 500 ml water
- zout & peper
om te serveren
- zure room
- jalapeño, fijn gehakt
- koriander, fijn gehakt
verder nodig: blender (of staafmixer)
Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 1 uur koelen
Gekoelde avocadosoep
Doe alles in een blender en pureer tot een gladde soep. Proef en stel waar nodig de smaak bij. Zet daarna minimaal een uur (langer mag) in de koelkast om goed koud te worden. Serveer met een toef zure room, jalapeño en als je wilt wat koriander. Geniet!
Gepubliceerd op 18 juni 2020