Gekoelde avocadosoep



Uit Het Caribische kookboek het heerlijk tropische boek van Helmi Smeulders komt deze zomers gekoelde avocadosoep, die het fantastisch doet als voorgerecht, als lunchsoepje of bij een zomerse BBQ. Maaike maakte hem op Curaçao al regelmatig en inmiddels heeft ‘ie ook z’n weg gevonden naar mijn Leidse keuken.

Een eenvoudige, maar oh zo heerlijke gekoelde soep met avocado en nét dat kleine beetje pit van de jalapeño. Super handig ook om al eerder klaar te maken en op zomerse dagen een top begin van je maaltijd. Dit is hoe je ‘m maakt

voor vier personen

  • 400g avocado, in blokjes
  • 150g komkommer, in blokjes
  • 30g bleekselderij, in blokjes
  • 30g groene paprika, in blokjes
  • 10-20g jalapeño
  • 1 teen knoflook
  • 2 el wittewijnazijn
  • 60ml limoensap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 500 ml water
  • zout & peper

om te serveren

  • zure room
  • jalapeño, fijn gehakt
  • koriander, fijn gehakt

verder nodig: blender (of staafmixer)
Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 1 uur koelen

Gekoelde avocadosoep

Doe alles in een blender en pureer tot een gladde soep. Proef en stel waar nodig de smaak bij. Zet daarna minimaal een uur (langer mag) in de koelkast om goed koud te worden. Serveer met een toef zure room, jalapeño en als je wilt wat koriander. Geniet!

Gepubliceerd op 18 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.