Smulpaapje weekmenu favorieten 2019



Na 51 reguliere weekmenu’s sluiten we dit jaar af met een weekmenu vol met jullie favorieten. Welke recepten werden het afgelopen jaar het meest bezocht. Welke maaltijden werden het meest door jullie gemaakt.

Ik was verrast door de uitkomst. Dit zijn de zes best bezochte recepten van het afgelopen jaar.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Hartige cake met courgette & zalm
De allereerste keer maakte ik ‘m in 2014. Super dat ‘ie ook 5 jaar na dato nog steeds zo populair is.

dinsdag                Pasta met romige tonijnsaus
Nog zo’n klassieker, maar ook nog steeds bij ons thuis heel geliefd.

woensdag          Gebakken makreel met citroen
De eenvoud maakt dit zo’n ongelofelijk lekker en snel visrecept.

donderdag         Spruitjes & pompoen uit de oven
Een topmaaltijd tijdens deze koude decemberdagen

vrijdag                  Courgette – paprikasoep
Fijn om te zien dat mijn verspillingsvrijesoep bij jullie ook zo goed in de smaak valt.

weekendtip       Tarte Normande
Al jaren een hit op de site en nog steeds even lekker, mijn versie van de Franse Tarte Normande

boodschappenlijstje

maandag
475g courgette (1 grote courgette)
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren, losgeklopt

dinsdag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water

woensdag
4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
1 citroen
klein scheutje olie
voor erbij: gebakken aardappeltjes & groente

donderdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries

vrijdag
1 ½ el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
2 courgettes
2 oranje paprika’s
1 rode paprika
1 ½ L groentebouillon
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
1el roomkaas

weekendtip
225g bloem
100g koude boter, in blokjes
50g suiker
1 eigeel
4 appels (Elstar)
30g bloem
2 eieren, losgeklopt
30g suiker
200ml slagroom
geschaafde amandelen

 

Gepubliceerd op 19 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.