Smulpaapje weekmenu favorieten 2019



Na 51 reguliere weekmenu’s sluiten we dit jaar af met een weekmenu vol met jullie favorieten. Welke recepten werden het afgelopen jaar het meest bezocht. Welke maaltijden werden het meest door jullie gemaakt.

Ik was verrast door de uitkomst. Dit zijn de zes best bezochte recepten van het afgelopen jaar.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Hartige cake met courgette & zalm
De allereerste keer maakte ik ‘m in 2014. Super dat ‘ie ook 5 jaar na dato nog steeds zo populair is.

dinsdag                Pasta met romige tonijnsaus
Nog zo’n klassieker, maar ook nog steeds bij ons thuis heel geliefd.

woensdag          Gebakken makreel met citroen
De eenvoud maakt dit zo’n ongelofelijk lekker en snel visrecept.

donderdag         Spruitjes & pompoen uit de oven
Een topmaaltijd tijdens deze koude decemberdagen

vrijdag                  Courgette – paprikasoep
Fijn om te zien dat mijn verspillingsvrijesoep bij jullie ook zo goed in de smaak valt.

weekendtip       Tarte Normande
Al jaren een hit op de site en nog steeds even lekker, mijn versie van de Franse Tarte Normande

boodschappenlijstje

maandag
475g courgette (1 grote courgette)
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren, losgeklopt

dinsdag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water

woensdag
4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
1 citroen
klein scheutje olie
voor erbij: gebakken aardappeltjes & groente

donderdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries

vrijdag
1 ½ el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
2 courgettes
2 oranje paprika’s
1 rode paprika
1 ½ L groentebouillon
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
1el roomkaas

weekendtip
225g bloem
100g koude boter, in blokjes
50g suiker
1 eigeel
4 appels (Elstar)
30g bloem
2 eieren, losgeklopt
30g suiker
200ml slagroom
geschaafde amandelen

 

Gepubliceerd op 19 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.