Smulpaapje weekmenu favorieten 2019

Na 51 reguliere weekmenu’s sluiten we dit jaar af met een weekmenu vol met jullie favorieten. Welke recepten werden het afgelopen jaar het meest bezocht. Welke maaltijden werden het meest door jullie gemaakt.
Ik was verrast door de uitkomst. Dit zijn de zes best bezochte recepten van het afgelopen jaar.
Smulpaapje weekmenu
maandag Hartige cake met courgette & zalm
De allereerste keer maakte ik ‘m in 2014. Super dat ‘ie ook 5 jaar na dato nog steeds zo populair is.
dinsdag Pasta met romige tonijnsaus
Nog zo’n klassieker, maar ook nog steeds bij ons thuis heel geliefd.
woensdag Gebakken makreel met citroen
De eenvoud maakt dit zo’n ongelofelijk lekker en snel visrecept.
donderdag Spruitjes & pompoen uit de oven
Een topmaaltijd tijdens deze koude decemberdagen
vrijdag Courgette – paprikasoep
Fijn om te zien dat mijn verspillingsvrijesoep bij jullie ook zo goed in de smaak valt.
weekendtip Tarte Normande
Al jaren een hit op de site en nog steeds even lekker, mijn versie van de Franse Tarte Normande
boodschappenlijstje
maandag
475g courgette (1 grote courgette)
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren, losgeklopt
dinsdag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water
woensdag
4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
1 citroen
klein scheutje olie
voor erbij: gebakken aardappeltjes & groente
donderdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries
vrijdag
1 ½ el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
2 courgettes
2 oranje paprika’s
1 rode paprika
1 ½ L groentebouillon
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
1el roomkaas
weekendtip
225g bloem
100g koude boter, in blokjes
50g suiker
1 eigeel
4 appels (Elstar)
30g bloem
2 eieren, losgeklopt
30g suiker
200ml slagroom
geschaafde amandelen
Gepubliceerd op 19 december 2019