Smulpaapje weekmenu favorieten 2019



Na 51 reguliere weekmenu’s sluiten we dit jaar af met een weekmenu vol met jullie favorieten. Welke recepten werden het afgelopen jaar het meest bezocht. Welke maaltijden werden het meest door jullie gemaakt.

Ik was verrast door de uitkomst. Dit zijn de zes best bezochte recepten van het afgelopen jaar.

Smulpaapje weekmenu

maandag             Hartige cake met courgette & zalm
De allereerste keer maakte ik ‘m in 2014. Super dat ‘ie ook 5 jaar na dato nog steeds zo populair is.

dinsdag                Pasta met romige tonijnsaus
Nog zo’n klassieker, maar ook nog steeds bij ons thuis heel geliefd.

woensdag          Gebakken makreel met citroen
De eenvoud maakt dit zo’n ongelofelijk lekker en snel visrecept.

donderdag         Spruitjes & pompoen uit de oven
Een topmaaltijd tijdens deze koude decemberdagen

vrijdag                  Courgette – paprikasoep
Fijn om te zien dat mijn verspillingsvrijesoep bij jullie ook zo goed in de smaak valt.

weekendtip       Tarte Normande
Al jaren een hit op de site en nog steeds even lekker, mijn versie van de Franse Tarte Normande

boodschappenlijstje

maandag
475g courgette (1 grote courgette)
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm
½ bakje bieslook
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren, losgeklopt

dinsdag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water

woensdag
4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
1 citroen
klein scheutje olie
voor erbij: gebakken aardappeltjes & groente

donderdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries

vrijdag
1 ½ el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
2 courgettes
2 oranje paprika’s
1 rode paprika
1 ½ L groentebouillon
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
1el roomkaas

weekendtip
225g bloem
100g koude boter, in blokjes
50g suiker
1 eigeel
4 appels (Elstar)
30g bloem
2 eieren, losgeklopt
30g suiker
200ml slagroom
geschaafde amandelen

 

Gepubliceerd op 19 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.